Draperii, jaluzele sau rolete – ce alegem pentru ferestrele noastre?

jaluzele rolete

Vă întrebați dacă să puneți draperii, jaluzele sau rolete la ferestrele voastre? Orice tip de sistem de umbrire are avantajele și dezavantajele sale. Care sunt acestea? Citi mai multe pe blog și veți obține și reduceri avantajoase.

 

Perdele, jaluzele sau rolete conferă încăperii o alură aparte, vă protejează de privirile cuioase și prin intermediul lor vă puteti regla lumninozitatea. Aceste funcții de regulă le îndeplinesc toate cele trei tipuri de sisteme de umbrire. Dar cum să-l alegem pe cel potrivit pentru locuinta voastră?

 
Ce ar trebui să luați în considerare atunci când veți alege?
 

 Să confere intimitate. Cât de multă intimitate doriți să ofere aceste sisteme de umbrire? Analizati dacă aveti nevoie de intimitate maximă, deci și acoperirea integrală a ferestrelor. Sau doriți să păstrați un peisaj cât mai descoperit și intimitatea nu este atât de importantă pentru voi? Aceste cerințe se referă și la cât de multă lumină poate intra în încăpere.

 Frecvența utilizării. Unele tipuri de sisteme de umbrire sunt mai degrabă doar decorative, pe când celălate tipuri sunt destinate pentru utilizarea lor de zi cu zi.  

 Bugetul. Tipul sistemului de umbrire și materialul folosit influentează costurile. Stabiliți-vă bugetul pe care vă permiteți să-l cheltuiți. Daca doriți să economisiți nu ezitați să profitați de top reduceri la textile de casă. Voucher Bonami sau voucher Somproduct sunt întodeauna binevenite nu-i așa?

Aspectul general al interiorului vostru. Luați în considerare faptul că, sistemul de umbrire poate schimba aspectul interiorului vostru și să-i confere un farmec aparte. Gândiți-vă la întreaga atmosferă din locuința voastră – este mai degrabă clasică, modernă sau vintage?

 

Sisteme de umbrire | Kuplio.ro

 

Draperii și perdele

Pentru a conferi căldură locuinței voastre vă poate fi de ajutor și o perdea albă. Dar puteți alege dintr-o cantitate nelimitată de materiale de diferite culori și cu diverse modele.  Prețul perdelelor este de regulă nu unul nu foarte mare și se întrețin foarte ușor, este de ajuns să le puneti la spălat în mașina de spălat rufe. Dezavantajul lor este că, se așează praful pe ele și pe deasupra dacă mai acoperă și caloriferele, se ajunge la pierderi semnificative de căldură. După spusele designerilor perdele se potrivesc mai degrabă pentru interioare clasice decât în cele moderne….

Și draperiile au avantaje și dezavantaje asemănătoare cu cele ale perdelelor. Draperiile ar trebui să fie fabricate din materiale grele și opace atfel încât să permită umbrirea maximă a incăperii. În cazul draperiilor este vorba de regulă de o soluție mai degrabă economică și dacă cu timpul vă veți plictisi de ele, să nu vă pară atât de rău din punct de vedere financiar.

 

Jaluzele

Una dintre cele mai populare soluții pentru ferestrele voastre sunt clasicele jaluzele. Sunt foarte îndrăgite mai ales pentru versatilitatea lor. La ora actuală locul perdelelor a fost ocupat de jaluzele horizontale din aluminiu. Conferă intimitate locuinței și sunt la dispoziție în mai multe variante de culori și sunt accesibile ca și preț. Pe cealaltă parte jaluzele nu protejează în fața căldurii, din contra vara atrag și mai mult căldura. Dacă vă place lumina, intimitatea și lumină suficientă în încăpere atunci aceasta este asigurată de jaluzelele verticale.


 

Rolete

Roletele sunt fabricate din materiale diferite disponibile în sute de nuanțe și modele. Unele pot fi spălate chiar și în mașina de spălat rufe. Au un mecanism simplu de aceea sunt o alegere excelentă pentru utilizarea zilnică. Dar unele materiale nu protejeză împotriva razelor de soare și se așează praful pe ele.