Doriți să vă surprindeți oaspeții? Urmați principiile aranjării mesei

aranjarea mesei

Doriți să vă amenajați bucătăria sau sufrageria modern, fără a cheltui prea mulți bani? Soluția este una simplă. Vă oferim câteva sfaturi datorită cărora veți și economisi ceva. În plus dacă vă însușiți principiile aranjării unei mese atunci rezultatul va fi unul spectaculos.

 

Aranjatul mesei este baza

 

Cunoaște aproape fiecare acest sentiment, atunci când pe aragaz se gătește o cină gustoasă, desertul a fost pus la rece în frigider, eventual un vin spumant,  lipsește doar masa frumos aranjată . Dar știți cum ar trebui să arate o masă aranjată corect? Cu noi veți face față cu brio. Vă oferim câteva ponturi datorită cărora veți schimba aranjarea mesei simplu și plictisitor și veți crea o operă de artă în adevăratul sens. Variante cum să procedați sunt multe. În plus dacă veți folosi vouchere de reducere cu siguranță veți și economisi ceva.

 

Aranjatul mesei I Kuplio.ro

Aranjatul mesei nu este nici o știință, este de ajuns să respectați regulile simple și veți reuși. Baza aranjării mesei constă într-o față de masă de calitate, care ar trebui să depășească marginea mesei cu aproximativ 30 de cm. Dacă nu aveți o astfel de față de masă, atunci cu siguranță ar trebui să faceți rost de una, de preferat albă. Pentru cumpărături cât mai avantajoase folosiți voucher Elefant mulțumită căruia veți și economisi ceva. După fața de masă, urmează tacâmurile. Acestea ar trebui să fie așezate după cum urmează:

✓ La mâncăruri prima dată luăm tacâmurile din partea exterioară apoi spre interior. Tacâmurile mari pentru felul prinicipal ar trebui să fie așezate cât mai aproape de farfurie.

 Furculițele sunt așezate de obicei în partea stângă a farfuriei, excepție face furculița pentru desert care poate fi așezată chiar și deasupra farfuriei.

 Cuțitele sunt ațezate în partea dreaptă a farfuriei cu partea ascuțită orientată înspre farfurie.

 Lingurițele vor fi așezate în partea dreaptă a farfuriei

 Atenție toate tacâmurile ar trebui să fie așezate la o distanță de cca 2 chiar 3 cm de marginea mesei

✓ Nu uitați așezăm doar acele tacâmuri de care vom avea înt-adevăr nevoie la masă

Pe lângă tacâmuri nu uitați nici de așezarea paharelor, care de asemena au regulile lor –  locul lor este în partea dreaptă deasupra farfuriei. La fel se întâmplă și în cazul așezării bolurilor pentru salată sau compot, pe care le așezăm în partea stângă a farfuriei deasupra tacâmurilor. 

Dacă aveți deja așezate cele necesare, în sfârșit a sosit timpul și pentru decorațiuni drăguțe. Nu uitați până și cele mai mici detalii pot face minuni. Decorarea mesei nu trebuie să o faceți doar de Crăciun și Paște. Există multe ocazii unde o puteți face.

 

Decorarea în funcție de anotimp și pentru ocazii speciale

 

Așteptați oaspeți importanți sau vă pregătiți de aniversare și doriți să pregătiți pentru oaspeții voștri un moment de neuitat? Atunci nu mai stați pe gânduri. Aniversarea zilei de naștere, logodnei sau a căsătoriei sunt o ocazie potirivită de vă așeza musafiri la o masă frumos aranjată. Imaginația nu are limite și alegerea decorațiunilor depinde numai de voi.

 

Decorațiuni masa I Kuplio.ro

 

În afară de îndrăgitele șervețelele din hârtie, printre decorațiunile populare se numără și candele, lumânari, mărgele sau vaze cu flori.

Dacă visați la o masă aranjată deosebit, nu trebuie să așteptați ocazia potrivită. Aranjați-vă masa doar așa – pentru că e sâmbătă. Vă puteți inspira și în funcție de anotimp.

În lunile de primăvară și vară căutați modele florale și culori luminoase, iar toamna dimpotriva alegeți culorile frunzelor căzute și iarna faceți loc culorilor tradiționale de Crăciun cum sunt roșu, auriu sau alb. Decorațiunile în formă de înger, coroniță de Advent sau globuri sunt mai mut decât binevenite.

 

Aranjament masa I Kuplio.ro

 

Mobilier pentru sufragerie

 

O atmosferă plăută pe timpul servirii mesei o conferă și mobilierul de sufragerie. Baza sunt scaunele confortabile și o masă stabilă în jurul căreia să încapă toată familia voastră. În ziua de astăzi oferta este una variată, fiecare își va găsi ceva pe plac.

În afară de scaune și masă, preferate sunt și piesele de mobilier cum sunt vitrinele din sticlă sau rafuri unde puteți așeza obiectele voastre favorite, porțelanuri, farfurii și diferite decorațiuni. Dar rețineți faptul că, mobilierul din sufragerie ar trebui să fie nu doar frumos ci și funcțional.

La achiziționarea mobilerului de sufragerie nu trebuie să cheltuiți o avere. Urmăriți coduri de reducere actuale pe care le oferă portalul de vouchere Kuplio.ro și nu veți regreta. Folosiți voucher Bonami și veți economisi considerabil, asta deja se merită, nu-i așa?