Doriți să călătoriți cât mai ieftin? Noi vă arătăm cum

calatorii prin lume

Nu explorați lumea doar cu degetul pe hartă, ci experimentați toate locurile frumoase fizic. Vi se pare nonsens? Nicidecum. Nu trebuie să fiți milionari pentru a vă permite să călătoriți. Trebuie doar să stăpâniți câteva reguli de bază și singurul lucru care ar trebui să vă preocupe este să începeți să vă împachetați bagajul.

 

„Călătoria nu este niciodată o problemă de bani, ci de curaj’’ – Paulo Coelho 

 

Nu trebuie să cheltuiți o mulțime bani pe călătorii. Renunțați la agențiile de voiaj și alegeți să explorați lumea pe cont propriu. Nu vă faceți griji, nu este complicat. Dimpotrivă, este mult mai ușor decât ați crezut :-)

1. Transportul

Există mai multe modalități cum puteți ajunge la destinația de vis (cel puțin dacă decideți să faceți o călătorie în jurul bătrânului continent). Cu toate acestea trebuie să fim sinceri, avionul este cel mai confortabil și mai rapid mijloc de transport. Dar ați știut că de multe ori și cel mai ieftin? Exact așa, dar trebuie să urmați câteva reguli.

Călătoriile ieftine se bazează pe flexibilitate. În cazul în care nu trebuie să  fiți undeva la o anumită dată, sunteți deja câștigat. Multe companii aeriene vând regulat bilete ieftine oricând și oriunde în lume. Trebuie doar să urmăriți oferta online în mod regulat. Rețineți că biletele pentru sezonul de vârf sunt tocmai cele mai scumpe.

» Pontul nostru: Doriți să știți ce puteți și ce nu puteți lua cu voi la bordul avionului? AICI veți găsi răspunsul.  


2. Cazarea

Puteți economisi foarte simplu și pe următorul articol, și anume cazarea. Sistemele de rezervare care permit rezervarea online a cazărilor oriunde în lume au fost extrem de populare în ultimii ani. Utilizarea lor este simplă, intuitivă și mai ales fiabilă. Nu sunteți sigur pe care să folosiți?

O altă  alternativă foarte populară este Airbnb. În acest caz, cazarea nu este asigurată direct de hoteluri și pensiuni, ci chiar de proprietarii imobilelor, care vă vor pune la dispoziție fie apartamentul sau casa, fie doar o parte din acesta. Avantajul este că pe lângă cazare ieftină, vor fi bucuroși să vă ofere sfaturi utile, de care cu siguranță veți avea nevoie dacă doriți să mergeți într-o excursie sau dacă doriți să savurați o mâncare bună.

» Pontul nostru:  Inspirații prentru un weekend prelungit în Europa veți găsi AICI.  


3. Mâncarea

În ceea ce privește mâncarea, aceasta poate îngreuna o mare parte din buget. Dar nimic nu este în zadar. Dacă aveți un apartament cu chicinetă, concentrați-vă pe supermarketuri și gătiți voi singuri cina. Dacă această opțiune este exclusă, alegeți restaurante din afara centrului, care adesea sunt ca  o capcană pentru turiști. Încercați să mergeți puțin înafara centrului orașului și nu veți regreta.