Unde putem petrece un weekend prelungit în Europa? Vă oferim 5 idei

concediu de vara

Chiar dacă perioada concediilor de vară a luat sfârșit, o mică escapadă este permisă chiar și în timpul anului. Puteți profita de exemplu de un weekend prelungit într-un oraș din Europa.

 

Cum economisim pe astfel de excursii?

Puteți se vă bucurați de weekend-urile prelungite în întreaga Europa și nici nu trebuie să vă coste mult. De exemplu dacă apelați la serviciile unei companii aeriene low cost biletul de avion o să vă coste mai puțin decât un bilet de tren. Dacă îl cumpărați din timp poate să vă coste numai câțiva RON. Și la cazare puteți economisi. Nu trebuie să stați într-un hotel de patru stele. Pentru un weekend este suficient și un hostel, bread and breakfast sau din ce în ce mai îndrăgitul couch surfing. Vă oferim câteva idei unde puteți petrece un weekend prelungit de neuitat.

 

1. Romantism în Paris

Nu-i așa că romantismul din Paris în ziua de astăzi a ajuns să fie un clișeu? Nu, cu siguranță nu este așa! Cine nu a fost acolo nu știe despre ce este vorba. Vă așteaptă plimbări de neuitat pe Champs Élysées, catedrala Notre Dame și cel mai mare muzeu din lume Louvre. Puteți să vă bucurați de croazieră pe Siena cu vedere la grădinile din Luxemburg sau de turul castelului Versailles. Și vizita voastră o puteți încheia cu o panorama de neuitat din turnul Eifell.

 

turnul eiffel din paris I Kuplio.ro

 

» Pontul nostru: Atunci când veți căuta cazarea puteți apela la sistemul de rezervare online Booking.comDar, desigur nu uitați nici de vouchere la zboruri sau reduceri la cazare  pe care le veși găsi aici pe parcursul întregului :-).

 

2. Un pic de istorie în Atena

Atena este un oraș antic minunat, plin de istorie. Atunci când veți vizita orașul nu uitați să mergeți la Acropole unde veți putea admira panorama orașului Atena, uriașul stadion olimpic Panathinaiko,dar și străzile fermecătoare din Anafiotika. În plus aici puteți savura feta, miere, măsline, nuci și legume. În Grecia totul este incredibil de gustos. :)


3. Moda din Milano

Exact așa, orașul Milano trebuie vizitat nu doar pentru istoria sa, dar și pentru modă. Milano este considerat de zeci de ani ca fiind centrul modei. În sectorul Quadrilateral veți găsi cele mai renumite mărci din lume Armani, Dolce&Gabbana, Gucci, Prada, Trussardi, Valentino, Versace și Vuitton. Se merită să parcurgeți un drum în afara orașului – aici puteți vizita centre comerciale cu produse de marcă dar la prețuri accesibile. Pasionații de istorie vor fi fermecați de de Castelul Sforzenco, catedrala Il Duomo, Ultima cina a lui Leonardo da Vinci, Galeria lui Viktor Emanuel II. sau opera La Scara. Merită să vizitați și clădirea Zgârie-Nori – Pirelli în Italia.

 

orasul milano I Kuplio.ro

 

4. Excursie exotică în Sicilia

Dacă doriți să petreceți un weekend prelungit în Sicilia este de preferat să vă închiriați o mașină. Astfel puteți parcurge aproape întreaga Sicilie, de la zgomotosul și haoticul Palermo cu reputația de mafie, anticul Siracusa, chiar și o excursie la maiestosul vulcan Etna. Chiar direct pe stradă puteți savura gastronomia italiană cu faimoasele aranchini siciliene sau canolli.

 

frumoasa sicilia I Kuplio.ro

 

 5. Aventuri în Skopje

Dacă peferați destinațiile mai puțin comerciale vă recomandăm orașul Skopije care este și capitala Macedoniei. Macedonia este în general o țară accesibilă ca și preț, dar cu oameni primitori și plăcuți. Dacă vă dați silința reușiți să comunicați cu ei chiar și în română. Skopije vă așteaptă cu un număr impresionant de statui, inclusiv cea mai mare statuie din lume a lui Alexandru Cel Mare, puteți profita de plimbările plăcute pe lângă râul Vardar și de bucătăria macedoneană cunoscută prin gusările sale la grill.