Cum să începeți să alergați? Fiecare începător trebuie să știe acest lucru

cum incepem sa alergam

Odată cu sosirea verii, începe să ne atragă natura și sportul din ce în ce mai mult. În plus, unii dintre noi încearcă să piardă câteva kilograme în plus înainte de sezon. O activitate cardio excelentă este tocmai alergatul. Dar dacă nu știți să alergați în mod corect, noi vă oferim câteva sfaturi!

 

Pas cu pas

Chiar dacă vă aflați într-o condiție fizică bună și vă dedicați sportului, trebuie să începeți să alergați cu atenție și treptat. Alergatul provoacă o încordare a mușchilor și a articulațiilor și acestea trebuie să se obișnuiască treptat cu noua activitate . În același timp, este important să nu pierdeți motivația de la început provocând-vă febră musculară sau ușoare vânătăi. Deci nu uitați de vechile sfaturi dovedite: „Încet, dar sigur”.

Deci, cum să procedăm? Înainte de fiecare tură de alergat, ar trebui să vă încălziți și să vă întindeți mușchii, articulațiile și tendoanele. Acest lucru le va pregăti pentru activitate și va preveni rănile neplăcute. O scurtă întindere de 5 minute, concentrată pe toate zonele musculare, este într-adevăr o necesitate. De asemenea, este bine să faceți acest lucru și după alergat, astfel veți relaxa mușchii solicitați.

Pentru alergatul propriu zis rezervați-vă aproximativ o jumătate de oră din timp și în timpul antrenamentului, la început concentrați-vă mai mult pe mersul rapid, pe care îl veți alterna cu secțiunile de alergare. De asemenea, găsiți-vă tehnica corectă de mers rapid și includeți-o  antrenamentul vostru, nu doar în pauze. Pe măsură ce câștigați rezistență, puteți prelungi secțiunile de alergare și să scurtați secțiunile de mers rapid. Relaxarea este, de asemenea, importantă - după o zi de alergat, oferiți-vă cel puțin o zi de relaxare, adică alergați de maximum 3 ori pe săptămână. În plus, dacă mergeți la sală, de exemplu, puteți combina aceste activități și să le includeți pe fiecare de două ori pe săptămână în antrenamentele voastre.

 

Cum să alergați în mod corect

Tehnicile de alergat sunt diferite, la fel și părerile experților asupra lor. Alergatul pe călcâie, alergatul pe degete ... Depinde de teren, de forma fizică a persoanei care aleargă și de ceea ce i se potrivește cel mai bine. Încercați, dar aveți grijă. Cel mai important lucru este postura - ar trebui să fie fermă, dar nu rigidă. Asigurați-vă că spatele este întins, abdomenul este strâns și umerii sunt relaxați. Alergatul ar trebui să se facă încet, așa că dacă nu simțiți aceste lucruri, încercați să reduceți ritmul. Alergați încet, prin cros. Respirați în mod regulat și profund, deoarece organismul are nevoie de o cantitate mare de oxigen pentru această activitate.

Unde și când să alergăm?

Pentru începătorii care nu au încă o tehnică bine stăpânită și, în același timp, au nevoie de un teren ușor, alergatul pe iarbă sau pe un drum forestier, fără obstacole și denivelări este ideal. Cu siguranță întâlniți și multe persoane care alergă pe străzi. Cu toate acestea, drumurile asfaltate în combinație cu încălțăminte de proastă calitate și tehnică de alergat incorectă pot avea un impact negativ asupra sănătății. Prin urmare, nu recomandăm un astfel de teren pentru începători.

La întrebarea când este cel mai bine să alergăm pe timpul zilei nu există un răspuns universal . Persoanele care se culcă târziu și cărora nu le place să se trezească dimineața, probabil că le este greu să se motiveze să alerge la răsărit. Dimpotrivă, cei care nu au o problemă să trezească dimineața preferă să alerge jumătate de oră dimineața și îndopați cu endorfine, vor fi mai activi și mai eficienți la locul de muncă. Dacă îndatoririle și timpul vă permit, practic puteți alerga la orice oră din zi. Încercați ce vi se potrivește cel mai bine.

 

Începeți fără investiții inutile

Alergatul este un sport foarte practic datorită echipamentului simplu. Puteți începe să-l practicați imediat. Fiecare dintre noi va găsi îmbrăcăminte și încălțăminte sport în dulap. Vă recomandăm să căutați încălțăminte și îmbrăcăminte pentru alergat numai după câteva săptămâni de antrenament, dacă sunteți sigur că nu veți renunța la alergare. Echipamentele pentru alergat vă pot servi drept recompensă și, în același timp, pot fi o motivație pentru formarea ulterioară. Începeți cu pantofi pentru alergat de calitate și apoi îmbrăcăminte și accesorii în funcție de nevoile și preferințele voastre.

Ați luat în serios treaba cu alergatul? În acest caz, meritați un echipament de alergat adecvat - încălțăminte, îmbrăcăminte și accesorii practice. Puteți cumpăra tot ce aveți nevoie în plus datorită cupoanelor de reducere puteți economisi în magazinele online Hervis.ro, Decathlon.ro, Gamisport.ro sau Sportisimo.ro.