Cum să începem să practicăm drumețiile de iarnă

drumetiile iarna

Sunteți un turist pasionat, dar până acum ați evitat drumețiile iarna? Dacă vă place mișcarea și peisajul înzăpezit, atunci cu siguranță vă veți bucura de drumețiile de iarnă. Cu toate acestea, trebuie să vă pregătiți temeinic. Cum să procedați? Iată cum să începeți să practicați drumețiile de iarnă.

 

În primul rând fiți pregătiți pentru că turismul de iarnă este mai solicitant decât turismul de vară. Plimbările prin zăpadă și temperaturile scăzute solicită organismul ceva mai mult. Prin urmare, începeți să vă pregătiți pentru drumețiile de iarnă în avans, astfel încât traseul de iarnă mai dificil să nu vă ia prin surprindere.

 

Pregătiți-vă un plan

Mai ales dacă sunteți începător, pregătiți-vă un plan cu traseul în cele mai mici detalii. În primul rând, alegeți un traseu mai simplu căruia să-i faceți față ca începător. Cel mai bine este dacă alegeți o rută pe care o cunoașteți încă din drumețiile de vară. Cu toate acestea, rețineți că veți avea mult mai puțin timp pe același traseu în timpul iernii decât vara - nu numai din cauza zăpezii, ci și din cauza zilelor mai scurte. Prin urmare, mergeți cât mai devreme  curând posibil, în mod ideal, după ce se face zi.

Tehnologia modernă vă permite să încărcați ruta prin GPS, ceea ce vă va ajuta cu siguranță la drumeție. Există o gamă variată de mărci cu diferite funcții în navigația turistică. Verificați, de exemplu în magazinul online Decathlon, de unde puteți cumpăra această navigație GPS Garmin la reducere.

 

Pregătiți-vă echipamentul

Un echipament turistic bun este important în fiecare sezon. Mai ales iarna. Nu subestimați îmbrăcămintea potrivită sau alte lucruri importante fără de care nu puteți face față drumețiilor de iarnă.

 

Alegeți încălțăminte potrivită

Nimic nu vă poate strica drumeția decât o pereche de încălțăminte aleasă necorespunzător. Și mai ales iarna. Prin urmare, alegeți încălțăminte de drumeție înaltă și impermeabilă. Pentru zăpada tare se potrivesc tălpile tari, pe care este mai ușor să punem antiderapante.

 


Nu subestimați nici atunci când alegeți îmbrăcămintea

Este important să vă îmbrăcați corespunzător pentru drumețiile de iarnă. Nu purtați haine de schi grele în care puteți transpira imediat. Puteți folosi câteva straturi mai subțiri care vă vor  încălzi mai bine decât o bluză groasă. Pentru început, purtați mai puține straturi, de îmbrăcăminte deoarece făcând  mișcare vă veți încălzi rapid.

Alegeți o lenjerie termică ca prim strat, peste care puteți purta și o bluză funcțională sau cn guler. Pentru afară alegeți o ținută sport respirabilă, caldă și rezistentă la apă. Când alegeți acordați o atenție deosebită funcționalității, mai apoi design-ului. Cu toate acestea, chiar și în acest sens, nu trebuie să vă limitați.

Pontul nonstru: Puteți găsi o gamă largă de geci potrivite pentru drumețiile de iarnă în magazinele sportive Hervis și Sportisimo, dar le puteți găsi și în magazinele de modă, cum ar fi Aboutyou.ro. Și, desigur, puteți utiliza și alte cupoane de reducere pe care le puteți găsi la noi.

Nu uitați nici de șosetele călduroase, fesuri, mănuși și fulare. Împachetați-vă și de rezervă în bagaj. În special, nu trebuie să vă lipsească o bluză termică de rezervă, șosete sau hanorac de flecee.

 

Împachetați-vă mâncare și alte accesorii

Bagajul vostru ar trebui să conțină mâncare mai ușoară și un termos cu ceai cald. Avantajul este în cazul în care traseul vostru se desfășoară pe lângă o cabană de munte, că puteți să mâncați, să vă încălziți și să vă relaxați în timpul zilei. Nu uitați să aveți la voi bani în numerar, documente și un mic kit de prim ajutor. În terenuri provocatoare vă pot fi de ajutor bastoanele telescopice. În caz de nevoie luați cu voi și încălzitoare impermeabile, antiderapante, harta sau GPS și o lanternă.


Și un mic sfat la încheiere: Niciodată să nu vă aventurați de unul singur atunci când mergeți într-o drumeție, mai ales iarna, alegeți să mergeți cel puțin în pereche. Nu numai că va fi mai sigur, ci și mai amuzant.