Cum să curățăm mașina de spălat rufe?

curatare masina spalat rufe

Acordați suficientă atenție mașinii voastre de spălat? Poate nu ați știut, dar mașina de spălat rufe necesită întreținere regulată. Calcarul, mucegaiul sau mirosul neplăcut sunt semne pe care nu ar trebui să le ignorăm. Noi vă sfătuim cum să procedați.

 

Curățarea mașinii de spălat rufe

Dacă neglijați să curățați mașina de spălat, acest lucru se va reflecta nu doar în rufele spălate ci și în durata de viață mașinii voastre de spălat. Să fim sinceri, există un aparat electrocasnic în locuința voastră care este solicitat mai mult decât o mașină de spălat rufe? Mai ales familiile cu copii mici știu la ce ne referim.

Depozitele de detergent și de balsam de rufe, precum și calcarul pot perturba funcționarea corectă a acesteia. Puteți să vă dați seama că ceva nu este în regulă și în după calitatea rufelor proaspăt spălate. Dacă scoateți din tambur, rufe cu un miros neplăcut ar trebui să începeți să vă interesați unde este problema. Cu toate acestea, nu trebuie să vă speriați imediat. Există o soluție pentru fiecare problemă, chiar și în acest caz. Vă vom arăta cum să faceți față. Vă pot îngrijora :


Depozite de detergent cu un miros neplăcut

Și voi spălați rufele la 15 ° C? Deși temperatura scăzută este blândă cu rufele voastre și, fără îndoială, și cu portofelul vostru, nu se aplică și în cazul mașinii de spălat rufe. Detergentul de spălat rufe are nevoie de cel puțin 30 ° C pentru dizolvarea lui perfectă, altfel nu se dizolvă corect și rămân depuneri de detergent pe haine, dar mai ales pe furtun care se înfundă treptat.

Filtru înfundat

Ar trebui să curățați filtrul cel puțin o dată la 6 luni, nu-i așa? Părul, în special cel lung, dar și părul de la animale de companie, poate cauza adesea un sarcasm adecvat.


Cum să curățăm mașina de spălat de mirosurile neplăcute și mucegai

Un semn că mașina de spălat este înfundată este mirosul neplăcut. Cele mai frecvente cauze ale mirosului neplăcut sunt:

» rufele sunt spălate la temperatură foarte scăzutăâ

» mașina de spălat rufe este amplasată într-un mediu umed și nu suficient de ventilat

»în mașina de spălat puneți mai multe rufe decât este cazul (hainele nu sunt spălate în mod corespunzător nici stoarse suficient)

» furtun de scurgere poziționat necorespunzător

 

Pentru ca rufele să aibă un miros plăcut după ce au fost scoase din mașina de spălat, ar trebui să:

» să aerisiți periodic încăperea în care se află mașina de spălat

» să curățați în mod regulat filtrul

» după spălare, lăsați să se aerisească  recipientul pentru detergent și mașina de spălat în sine

» cel puțin de 2x pe lună spălați rufele  și la temperaturi mai mari (ex. 60-90°C)
 

Cum să curățăm mașina de spălat rufe în interior

Curățarea mașinii de spălat rufe nu este nicio știință, în afară de detergenți de calitate puteți utiliza și ceea ce aveți acasă. Puteți curăța mașina de spălat rufe cu oțet, zeamă de lămâie sau bicarbonat de sodiu.

 Cum să curățăm mașina de spălat cu oțet, zeamă de lămâie sau bicarbonat de sodiu

Turnați conținutul unei câni în tamburul mașinii de spălat și spălați împreună cu un prosop vechi sau o cârpă la 90°C, alegând ciclul cel mai lung. 

Cum să curățăm mașina de spălat cu produse chimice

În zilele noastre puteți găsi o mulțime de produse speciale în magazine care vor avea grijă de mașina voastră de spălat foarte eficient. 

Atunci când veți curăța mașina de spălat nu omiteți să curățați și recipientul pentru detergent. Îndepărtați-l și lăsați-l să se înmoaie și apoi frecați bine cu o perie, la fel procedați și  în cazul garniturilor și filtrelor.