Cum îndepărtăm rugina

rugina

Nu știți cum să îndepărtați rugina ieftin și rapid? Iată câteva sfaturi care vă pot fi de folos.

 

Rugina se caracterizată printr-o porțiune roșie-maronie. Se formează de obicei pe obiecte metalice și nu este foarte atractivă prin aspectul său. Dar nicio problemă, există câteva opțiuni care fac ca rugina să nu mai fie o tragedie. Vă vom divulga în instrucțiunile următoare.

 

Cum îndepărtăm rugina de pe metale 
                                                                                                                                     

Există mai multe modalități de a elimina rugina de pe metale. Puteți alege atât mijloace naturale, cât și produse chimice. Vă vom arăta cum puteți proceda.

Bicarbonat de sodiu                                                                                                                                                                             

Se amestecă bicarbonatul de sodiu cu apa până când se formează o pastă. Apoi, aplicați conținutul pe locul ruginit și lăsați să acționeze pentru o vreme. Locul deteriorat este apoi curățat cu o perie sau periuță de dinți și în cele din urmă clătit cu apă.

Suc de lămâie și oțet                                                                                                                                                                        

Această metodă este potrivită în special pentru obiecte mai mici. Motivul este simplu. Trebuie să înmuiați obiectul ruginit în oțet, chiar și preț de câteva ore. Dacă elementul rămâne încă ruginit, repetați procedura. Obiectul este apoi scos din oțet și rugina ștearsă. Înafara de oțet, puteți utiliza, de asemenea, suc de lămâie sau lime, procedura rămâne aceeași.

Coca-Cola

O soluție eficientă împotriva ruginii s-a dovedit a fi și populara băutură Coca-Cola . Conține acid fosforic, care poate face față cu ușurință aproape tuturor impurităților. Procedura este aceeași cu și cea cu oțetul sau a sucul de lămâie. Introduceți obiectul în băutură și lăsați-l să acționeze timp de câteva ore.

Soluții chimice                                                                                                                                                                                     

Cu toate acestea, puteți utiliza și o metodă mai drastică, puteți folosi un produs special conceput pentru îndepărtarea ruginii. În magazin,puteți cumpăra produse pentru îndepărtare directă a ruginii, respectați întotdeauna instrucțiunile de pe ambalaj.

 

Rugină pe textile? Nicio problemă

Chiar dacă rugina se formează numai pe obiecte metalice, poate ajunge foarte ușor și pe hainele noastre. Patenții din metal de pe geantă, diferitele fermoare sau nasturi din metal pot provoca uneori neplăceri. Apa în combinație cu săpun poate face față cu ușurință petelor mai mici. Petele mai mari pot fi scoase cu suc de lămâie și sare, pe care le amestecați până obțineți o pastă, apoi frecați zona murdară și lăsați-o să acționeze. În cele din urmă, puneți hainele în mașina de spălat și gata ați câștigat.

Desigur puteți utiliza și o metodă mult mai radicală, chiar dacă până la urmă ați putea sfârși prin a vă lua la revedere de la hainele dumneavoastră. De asemenea, puteți folosi produse chimice, cum este cel pentru curățarea ruginii din toaletă. Pur și simplu adăugați produsul pe zona afectată, lăsați-l să acționeze timp de aproximativ 30 de minute și apoi spălați-l în mașina de spălat. Aici, am dori totuși să vă reamintim că, fiind vorba de agenți de curățare relativ agresivi, în special hainele colorate pot se pot decolora în zonele afectate și oricum v-a trebui să aruncați hainele.

 

Rugina din toaletă

Rugina din toaletă nu este tocmai un aspect atrăgător. Dar nu aveți nimic de pierdut. Dacă vă confruntați cu această situație, atunci ,merită să citiți mai departe. Mai întâi curățați bine toaleta cu un detergent normal, apoi presărați bicarbonat de sodiu și frecaț bine cu o perie. Puteți utiliza, de asemenea, un amestec din oțet și apă fiartă. Încălziți aproximativ un litru de apă în care turnați aproximativ 250 de mililitri de oțet. Se toarnă amestecul în toaletă după ce aceasta a fost curățată în prealabil și se freacă din nou cu o perie.

 

Puteți îndepărtați rugina și mecanic

Încă un sfat la final. În cazul în care nu reușiți să îndepărtați rugina prin niciuna din modalitățile prezentate mai sus, încercați să o îndepărtați mecanic. Puteți încerca șlefuirea clasică cu șmirghel, alegeți rugozitatea în funcție de obiectul pe care îl veți șlefui. Cu toate acestea, se recomandă aplicarea acestei metode numai pe obiectele pe care nu vă temeți că le veți zgâria, deoarece suprafața acestora poate fi deteriorată prin șlefuire.

Deci, v-am convins? După cum puteți vedea, de acum încolo curățarea ruginii nu mai trebuie să fi o tragedie.