Cum funcționează Google Play?

05.01.2022 Vlasta Cumpărături pe internet Partajare

Smartphone–urile au devenit o parte iminentă a vieții noastre și utilizarea lor ne ușurează viața de zi cu zi. Prin intermediul lor nu doar comunicăm cu membrii familiei și cu prietenii, dar instalarea aplicațiilor favorizează îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, măsoară activitatea noastră, ne interconectează cu lumea înconjurătoare sau ne ajută să ne odihnim , respectiv să ne relaxăm. Cu toate acestea ne stă la dispoziție magazinul cu aplicații Google Play.

 

Cunoașteți magazin Google Play?

 

Magazin Google Play, cunoscut și cu numele inițial Android Market, este platforma digitală de distribuire de la firma Google, care a luat naștere în anul 2012. Deservește ca app store pentru sistemul de operare Android, prin intermediul căruia consumatorii acestui sistem de operare au posibilitatea să caute, să descarce și să-și actualizeze aplicațiile pentru această platformă.

Google Play este un magazin virtual. Deși majoritatea dintre noi îl folosesc în special pentru achiziționarea aplicațiilor, Google Play nu este doar despre acestea. Oferă și un conținut digital din alte categorii interesante, cum ar fi Muzică, Distracție, Filme sau Cărți.  

Pentru a beneficia de Google Play instalare, telefonul dumneavoastră ar trebui să dispună de capacitatea necesară și de rapiditate pe măsură. Dacă telefonul dumneavoastră nu mai face față pretențiilor tehnice, puteți folosi reducerile de pe Evomag.ro sau Flanco.ro. Alegeți din oferta bogată a telefoanelor actuale, pe care le găsiți acum la reducere.

 

Servicii Google Play

 

Google Play oferă atât aplicații gratuite, cât și aplicații contra cost. Le puteți instala direct pe telefon cu sistemul Android, prin intermediul aplicației Magazin Play (de regulă preinstalată ) sau prin magazin google play instalare de pe pagina webb Google Play. Aplicațiile pot fi descărcate nu doar pe telefon sau tabletă, dar unele și pe laptop. Prin intermediul Google Play aplicațiile pot fi actualizate.

Știați că la sfârșitul lunii ianuarie 2020 Google Play avea aproximativ 2,7 milioane de aplicații? E un număr foarte interesant. Și mai interesant este faptul că în magazin zilnic apar 3700 de noi aplicații. Cele mai căutate sunt jocurile, dar în afară de acestea în top sunt și aplicațiile pentru prelucrarea fotografiilor și filmulețelor video de pe rețelele de socializare, cât și aplicațiile pentru comunicare.

 

Conform statisticilor Appbrain.com cele mai populare aplicații fac parte din următoarele 10 categorii:

Categorie

Număr aplicații

Educație

267 116

Business

183 546

Muzică și audio

179 254

Instrumente  

156 217

Distracție  

148 667

Stil de viață

132 356

Cărți

123 683

Mâncare și băuturi

122 072

Cumpărături

113 740

Productivitate

105 021

 

Top 10 Google Play categorii. Sursa: Appbrain.com

 

Cum facem cumpărăturile pe Google Play

 

În ciuda faptului că majoritatea aplicațiilor sunt în continuare gratuite,  în ultima vreme supremația este tot mai mult câștigată de aplicațiile sau jocurile contra cost, care oferă funcții premium.  

Cumpărăturile de pe  Google Play sunt relativ simple. O măsură de securitate este crearea parolei, ceea ce înseamnă că înainte de a face cumpărături aplicația va solicita parola instalată.  La descărcarea aplicațiilor contra cost, va fi generată suma care trebuie achitată. În afară de asta puteți plăti și pentru alte conținuturi în aplicație. Imaginați-vă că de exemplu puteți plăti în joc pentru utilizarea caracteristicilor speciale sau să cumpărați bani, pe care o să-i folosiți în joc. În acest caz aplicația vă oferă posibilitatea achizițiilor  premium.

 

Cumpărați pentru prima dată? Respectați următorii pași:

1

Completați informațiile necesare și confirmați plata

2

Selectați aplicația

3

Dați click pe cumpărături

4

Citiți condițiile și dacă sunteți de acord cu ele, puteți să le bifați

5

Introduceți numărul de card bancar, data expirării și codul CVC

 

google play

 

 

Cum plătiți pe Google Play?

 

Cumpărăturile sunt extrem de simple. Și în descrierea noastră scurtă puteți vedea, că modalitatea de plată pe care am ales-o este cea cu cardul.

 

Puteți opta și pentru alte modalități de plată, cum ar fi:

__check

Plata cu card de debit sau credit

__check

Facturarea prin intermediul operatorului de telefonie mobilă - în acest caz plata va fi achitată și facturată la operatorul de telefonie mobilă

__check

Servicii paysafecard – dacă doriți să folosiți acest serviciu aveți nevoie de cont, pe care îl puteți crea pe pagina Paysafecard.com

Dacă aveți aplicația descărcată, nu trebuie să mai plătiți pentru aceasta la instalarea într-un alt dispozitiv. E suficient să folosiți contul Google, cu care v-ați logat în timp ce ați efectuat plata.