Planificați să amenajați o cameră nouă pentru copilul vostru și căutați să vă inspirați sau doar doriți un sfat? Creați-le copiilor voștri un spațiu în care în afară de joacă, vor dori să și învețe sau să se odihnească. În plus dacă profitați de reduceri la mobilier atunci cu siguranță veți și economisi ceva.
Amenajarea camerei copiilor nu este o sarcină foarte simplă, mai ales dacă în ea vor locui doi sau mai mulți copii. Piața vă oferă o mulțime de modele de mobilier potrivite pentru toate categoriile de vârstă. Dar cum să alegeți mobilierul ideal care să nu ocupe toată încăperea și în același timp să fie atrăgător pentru copii și functional și peste ani?
✓ Atemporalitate
Copii cresc fără doar și poate și cu trecera timpului își schimbă și nevoile. Majoritatea famililor nu dispun de foarte mulți bani și de aceea nu își permit să schimbe camera copiilor destul de des. Dar atunci când vine vorba de alegerea mobilierului decide atemporalitatea. Datorită mobilierului atemporal, din camera bebelușului se transformă în camera necesară pentru nevoile unui elev din clasele primare, mai apoi în camera pentru un student adolescent.
Mobilierul ar trebui să fie unul neutru, care poate fi completat cu accesorii colorate conform vârstei și preferințelor copilului. Nu ezitați să investiți în mobilier solid care o să vă deservească și peste câțiva ani buni.
În cazul în care doriți să economisiți, atunci alegeți portalul cu vouchere. Vouchere și coduri de reducere sunt soluția ideală cum să cumpărați produse de calitate la prețuri promoționale. În plus în oferta noastră veți găsi o secțiune specială cu reduceri de Ziua Copilului care este destinată celor mici. Avantajosul voucher Bonami sau alte reduceri convenabile la mobilier sau accesorii pentru locuință sau chiar și la jucării o să vă încânte nu-i așa?
✓ Versatilitate
Atunci când discutăm despre camerele copiilor mai ales despre cele din apartamentele de bloc, părinți se confruntă mereu cu aceași problemă și anume – spațiu mic. Într-o încăpere unde contează fiecare centimetru, este important să așezăm mobilierul cât mai eficient posibil.
Pontul nostru: Ce este de fapt mobilierul transformabil? Un exemplu ideal este și pat -fotoliul pe care copilul îl poate folosi drept fotoliu atunci când dorește să relaxeze citind o carte, dar în caz de nevoie îi poate servi drept pat dacă va avea un oaspețe peste noapte. Foarte practice sunt și birourile care se pot transforma în birouri și mai mari și foarte populare sunt și paturile supraetajate în care în parte de jos se află un alt pat sau spre exemplu un birou.
✓ Covor sau parchet?
Alegerea pardoselii este deasemea foarte importantă. Ar trebui să alegeți materiale mai rezistente dar în cazul în care copii sunt mici cumpărați-le cel mai bine un covor. Copiilor le place să se joace pe jos, astfel măcar se vor juca pe ceva cald. În cazul în care copilul vostru este alergic atunci alegeți parchet din lemn masiv. Este mai scump decât cel laminat, dar rezistă mult mai bine și în acleași timp și încălzește.
✓ Rafturi deschise
Și vouă vă plac rafturile deschise unde se află cărți frumos așezate, mașinuțele preferate sau ursuleții de pluș? Unde ați văzut o astfel de imagine ultima dată, nu a fost cumva într-un catalog cu mobilier? Într-o locuință reală ordinea de pe rafturile cu jucării rezistă doar preț de câteva minute după curățenie. Atunci când veți alege mobilierul optați mai degrabă pentru rafturi închise unde nu se vede eventuala dezordine.
✓ Un pat confortabil
Atunci când veți amenaja camera copiilor nu ezitați să investiți într-un pat de calitate, cu o saltea confortabilă care să mențină coloana vertebrală a micuțului vostru sănătoasă. Patul ar trebui să aibă o construcție solidă și să fie suficient de mare și spațios.
✓ Când este momentul potrivit pentru o cameră separată?
Mai sus am aflat cum să amenajăm potrivit camera copilului, dar cum să-l învățăm să și rămână în ea peste noapte? Fiecare copil este diferit, de aceea ar trebui să-l mutăm în camera lui în mod discret și fără violență. Urmăriți sfaturile celorlalte mămici:
1. Încercați să culcați copilul în camera lui mai întâi ziua, să aibă timp să se obișnuiească cu atmosfera din noua cameră
2. Nu îl obligați, toate lucrurile își au timpul lor
3. Nu faceți aceste schimbări în cazul în care copilul este bolnav sau dacă încă nu și-a revenit complet
4. Oferiți-le fiicei sau filului vostru sentimentul, că și ei au contribuit la amenajarea camerei lor și că este și meritul lor
5. În cazul în care copilul refuză persistent să stea în camera lui, nu îl forțați, oferiți-i timp și încercați peste câteva zile din nou