6 idei cum să economisim în concediu

concediu vara

Nu trebuie să cheltuiți sume exagerate în concediul vostru de vară. Vă oferim câteva sfaturi cum să economisiți. Reducerile la călătorii și cazare sunt în această perioadă mai mult decât binevenite.

 

Vă pregătiți de concediu? Cu siguranță nu doriți să chceltuiți câteva salarii. Există câteva sfaturi garantate cum puteți economisi în concediul de vară. Noi le-am adunat pentru voi în următoarele 6 puncte

 

1.Petreceți-vă concediul în țară în cort

Nu trebuie să plecați în străinătate la mare pentru a vă petrece concediul de vară. Și în România există o mulțime de locuri frumoase unde vă puteți relaxa. Lângă lacuri vă stau la dispoziție locuri de campare, unde cazarea o să vă coste foarte puțin. Și ca bonus veți avea și aventuri de povestit ;)

 

2. Călătoriți pe cont propriu

Dar dacă totuși ați optat pentru un concediu la mare atunci alegeți-vă destinația pe cont propriu fără a apela la agenție. Agențiile de turism uneori pot avea taxe destul de mari care se reflectă în suma finală. Combinația ideală ar fi dacă ați reuși să faceți rost de cazare de pe unul din site-urile de cazare cum este spre exemplu Booking.com și în plus puteți găsi și bilete de avion ieftine. Acestea pot fi găsite nu doar la companiile de zbor low cost dar și cele obișnuite pot avea oferte promoționale. Este de ajuns să vă planifiați călătoria câteva ore și puteți începe să vă pregătiți bagajele.

 

Concediu exotic I Kuplio.ro

Pontul nostru: Citiți și blogul 4 motive pentru care ar trebui să rezervăm cazare prin Booking.com.

 

3. Profitați de ocazie și cumpărați first sau last minute

În cazul în care nu reușiți să vă pregătiți pentru o astfel de aventură pe cont propriu, atunci puteți apela la o agenția de turism. Și în cazul în care veți apela la o agenție puteți economisi – atunci când planificați din timp. Cele mai avantajoase sunt așa zisele oferte first minute – sunt foarte convenabile ca și preț și oferta este una variată. O altă variantă sunt și concediile last minute, dar în acest caz luați în calcul, că trebuie să vă alegeți din ce a mai rămas disponibil.

 

4. Plecați în concediu în extra sezon

Nu trebuie să plecați în concediu atunci când majoritatea pleacă. Un concediu în afară sezonului – în iunie sau septembrie – vă ajută să economisiți și câteva sute de euro. În plus resorturile nu sunt atât de aglomerate în această perioadă, în plus și în extra sezon vă puteți bucura de apa caldă și o vreme cu soare.

 

5. Alegeți-vă destinația potrivită

Vă tentează destinațiile unde obișnuiesc să plece majoritatea persoanelor? Nu trebuie să fi cea mai bună opțiune. Marile destinații turistice sunt de obicei mult mai scumpe precum cele mai mici. Și în același timp se pot afla la câțiva kilometri depărtare între ele. Un concediu foarte frumos îl puteți petrece și în Bulgaria sau Muntenegru, unde veți economisi nu doar la cazare, ci și la pensiune completă.

 

6. Profitați de reduceri

Obișnuiți să urmăriți portalurile cu reduceri și reducerile la cazare și călătorii. Vă pot ajuta să economisiți sume semnificative de bani. Dacă alegeți să călătoriți cu copii, nu uitați să întrebați de reducerile care se aplică în cazul lor. Uneori puteți plăti doar taxele obligatorii sau doar cazarea și masa, până la urmă aceastea pot fi chiar și gratuite.

Există desigur și alte modalități de a economisi. Variante sunt mai mult decât suficiente. Depuneți un pic de efort și veți vedea, că bugetul familiei nu o să fie afectat.