Zero waste: Viața fără mizerie și deșeuri

zero waste

Protecția mediului nu ar trebui să-i preocupe doar pe activiști ar trebui să ne intereseze și pe noi toți. Cu puținul vostru puteți contribui și voi. Vă propunem câteva idei cum puteți contribui.

 

Modalități de salvare a Mamei Terra sunt nenumărat de multe, important este să ne cunoaștem pe noi înșine, cu obiceiurile noastre  bune dar  și cu cele rele. Haideți să analizăm împreună detaliat.

 

 

Colectare selectivă


Nici soarta planetei noastre nu a fost indiferentă față de dvs.? Faceți ceva în legătură cu asta. Puteți începe la voi acasă. La urma urmei, nu este nimic mai ușor decât să începeți să sortați deșeurile. Separarea deșeurilor nu este deloc o noutate  în lume și puteți începe chiar și fără nici o investiție în containere noi. Este de ajuns când începeți să aruncați hârtiile înapoi în punga veche de hârtie, plasticuri în pungi de plastic și de exemplu borcanele de sticlă  puteți refolosi în moduri  repetate.

 

 

Adio plastic

Reduceți deșeurile și uitați de plastic. Înlocuiți sticlele din plastic cu cele de sticlă. Cândva, nu a fost un lucru neobișnuit ca oamenii să cumpere produse mai grele și în sacoșe proprii. Astăzi funcționează la fel. Deși magazinele fără ambalaj sunt o noutate la noi, cu siguranță merită vizitate.

 

 

Economisiți apa

În mod similar se întâmpla și cu apa. Încercați să economisiți automat. Este suficient atunci când faceți duș în timpul folosirii șamponului sau gelului de duș să opriți apa. La fel procedați și în timpul spălării vaselor. Este suficient să umpleți chiuveta cu apă și toate vasele spălați în aceeași apă după care repetați aceeași modalitate la clătirea vaselor. Știați că apa se poate economisi și în timpul spălării rufelor? Așa este. Doar setați mașina dvs. la o temperatură mai scăzută și un program mai scurt pentru a economisi nu numai timpul prețios, ci și apă și energie.

 

 Energia electrică

Puteți economisi și la iluminarea casei. Uitați deseori să stingeți lumina după ce ieșiți din cameră? Schimbați modalitatea. Un lucru important este schimbarea becurilor clasice cu cele ecologice.

 

În plus față de aceste sfaturi de bază, puteți proteja natura și în alte moduri:


Luați cafeaua cu voi


În fiecare dimineață cumpărați cafea de la cafenea? Și de fiecare dată o serviți în alt recipient? Schimbați și acest lucru. Cumpărați un Keep Cup care este din ce în ce mai popular, termos sau cană termică pregătind chiar de  acasă cafeaua sau de ce nu serviți băutura preferată  în recipientul propriu direct de la cafenea.

 

Cumpărături cu propria sacoșă

Și voi obișnuiți în fiecare zi după ce veniți de la lucru să vă opriți la cumpărături? Vă cumpărați sacoșă nouă sau o aveți pe cea de acasă? Pungile de plastic sunt o mare provocare peste tot în lume. Mulți comercianți  se confruntă cu această situație plătind o taxă suplimentară sau fiind înlocuite cu cele de hârtie. Momentan este o noutate de a folosi sacoșe din material textil sau cele din pânză.


Pai de băut propriu

Vă plac băuturile amestecate și nu le puteți bea fără pai? Atunci cumpărați cele din oțel inoxidabil. Există o mulțime de paie de băut pe piață pentru a înlocui pe cele de unică folosință. De exemplu, puteți alege pai din sticlă, din bambus sau din oțel inoxidabil.

 

Dischete demachiante
 
Folosiți în timpul demachierii dischete de unică folosință? Câte folosiți pe zi? Hmm, și nua ar fi mai bine să le înlocuiți cu veva ce poate fi folosit până la nesfârșit? Pe piața veți găsi de câțiva ani din bumbac bio, pe care le puteți refolosi. Acestea sunt prietenoase nu numai cu pielea voastră ci și cu natura.