Vă pregătiți de schi? Aflați cum puteți economisi

concediu schi

Concediul de iarnă sau concediul la schi poate fi uneori destul de costisitor. Vă pregătiți de schi? Vă sfătuim cum puteți economisi.

 

La schi sau în concediul de iarnă combinat cu schi vă așteaptă cheltuieli semnificative. Mai ales dacă plecați în concediu cu întreaga familie. Fie că doriți să petreceți acest concediu în România sau în străinătate în afară de echipamentul de schi trebuie să luați în calcul costurile skipass-urilor, costurile de cazare, etc. Dar în acest sezon puteți economisi la schi. Am pregătit pentru voi câteva sfaturi cum să procedați.

 

Economisiți la echipamente

Dacă obișnuiți să schiați doar din când în când în loc să cheltuiți sume imense pe echipament nou îl puteți împrumuta direct din stațiunea de schi. Sau îl puteți cumpăra second hand dintr-un bazar. La cumpărarea schiurilor second hand în comparație cu unele noi puteți economisi de până la – 60% din preț. Regula simplă spune că, dacă nu folosiți schiurile mai mult de o săptămână nu se merită să investiți în echipamente noi.

Dar dacă totuși vă doriți un echipament  de schi sau snowboard nou, atunci profitați de voucherele noastre de reducere. Reduceri la schi, echipamente de schi le veți găsi în mai multe magazine online cum sunt spre exemplu Hervis, Emag, Sportisimo, Decathlon, Intersport.  

 

reduceri cazare schi kuplio.ro

 

Cumpărați un skipass mai ieftin

Înainte de a cumpăra un skipass analizați dacă într-adevăr veți folosi skipass-ul pentru a schia în mai multe stațiuni sau este suficient un skipass mai ieftin într-o singură stațiune. Deasemena gândiți-vă dacă o să aveți nevoie de un skipass pe întreaga zi. Mai ales dacă schiați cu copii mai mici care nu vor rezista să stea o zi întreagă pe schiuri. În acest caz cel mai bine este să vă cumpărați bilet pentru câteva ore sau curse individuale. De regulă mai ieftin este schiat-ul de după masă sau skipass-uri de familie.

Se merită deasemena să cumpărați din timp. Astfel puteți beneficia de tot felul de oferte anticipate. Se referă nu doar la skipass-urile pe întreg sezonul, ci și alte tipuri de cumpărături anticipate. În comparație cu achiziționarea skipass-urilor direct din stațiune, dacă le cumpărați anticipat veți reuși să economisiți considerabil.

 

Căutați cazare mai ieftină

Atunci când veți planifica concediul de iarnă nu trebui să vă bazați doar pe ofertele agențiior de tursim. De multe ori reușiți să găsiți o cazare mai ieftină chiar voi singuri. Este suficient să faceți click pe câteva portaluri cum este spre exemplu și Booking.com și veți găsi reduceri de până la – 50% la cazare și concediile selectate în intreaga lume. Puteți economisi și dacă veți alege o cazare în afara stațiunii de schi. La pensiuni care sunt îndepărtate câțiva kilometri de stațiunea de schi principală, puteți găsi cazare mult mai ieftină și deseori pe acolo trec și autobuse, care vă pot transfera direct în stațiune.

Pe cât se poate încercați să evitați sezonul de schi de vârf. Diferența de preț din sezonul de vârf și extra sezon poate fi una semnificativă. Prețuri avantajoase veți găsi după vacanța de iarnă sau primăvară, spre exemplu în ianuarie. Ca și bonus veți primi lume mai puțină pe platformele de schi :-)

 

Profitați de reduceri pentru copii

Dacă planificați un concediu în familie există mai multe posibilități cum puteți economisi. Multe agenții de turism oferă spre exemplu cazare pentru copii gratis. Mai ales în străinătate există stațiuni în care copii pot schia în mod gratuit. Un skipass gratuit pentru copil vă poate ajuta să economisiți considerabil din bugetul familiei.