Vă îngrijorează kilogramele în plus și doriți să slăbiți? Fiecare pas este important

kilogramele in plus

Spuneți drept, când a fost ultima dată când v-ați plimbat cu bicicleta sau ați mers pe jos la serviciu? Se apropie Ziua Mondială a Sănătății și este momentul oportun să faceți ceva pentru voi. Pănă la urmă nu este niciodată prea târziu să începeți să vă preocupați de propria persoană și să depuneți efort pentru a fi în formă.

 

Obezitatea un subiect îngrijorător

7 aprilie se apropie și este ziua în care ne amintim de Ziua Mondială a Sănătății. La fel pecum și în anii precedenți, nici în acest an 2018 nu am rămas fără subiecte. Numărul persoanelor care suferă de obezitate se află în continuă creștere și nici nu este de mirare că, Organizația Mondială a Sănătății se luptă și în acest an cu această boală.

Ziua mersului pe jos | KUPLIO.ro – cumpărați mai ieftin!

Anul trecut conform studiilor a suferit de obezitate cam o zecime din întreaga populație. Obezitatea nu este doar o problemă estetică. Dar pentru o persoană reprezintă o problem serioasă, care se reflectă și asupra calității sănătății. O dată cu creșterea în greutate apar și diverse boli precum diabetul, probleme cu tensiunea sau respirația dar și bolile cardiovasculare. De aceea este foarte importantă educația pentru sănătate.

Cauza apariției obezității poate fi pricinuită de mai mulți factori, de obicei este vorba de o combinație de factori dar și de calorii consumate. Chiar dacă genetica joacă un rol important, cheia este o alimentație sănătoasă și nu în cantități excesive, multă mișcare și o viață liniștită fără stress, fără deficit de somn sau alcool în exces. Iar dacă pe lângă toate cele enumerate aveți și un serviciu sedentar atunci într-adevăr este o problem serioasă.  

 

Prin mișcare spre un stil de viață sănătos

Ați știut că, prin mersul pe jos puteți slăbi și să vă mențineți în formă? Este de ajuns să vă schimbați obiceiurile și veți vedea că nu va dura mult timp până vor apărea primele rezultate. Chiar dacă deplasarea cu mașina personală este mult mai practică, iar dacă nu luăm în calcul blocajele din trafic mai ales cele din timpul dimineții , atunci chiar și rapidă, încercați să vă planificați măcar câteva zile pe an pentru a merge pe jos. A sosit primăvara, afară este tot mai cald atunci când să începeți, dacă nu tocmai acum.

Mersul pe jos are în plus o mulțime de alte avantaje. În afară că, scăpați de traficul infernal din timpul dimineții cu șoferi nervoși, veți economisi și din timpul pe care l-ați fi pierdut căutând un loc de parcare, vă încărați cu energie pozitivă și desigur ardeți și câteva calorii. Acestea sunt motivele pentru care ar trebui să mergeți pe jos zilnic.

✓ Nu are importanță dacă sunteți adepții mersului pe jos cu pași repezi sau mai degrabă vă place să mergeți încet. Ambele au un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular, au un efec benefic asupra inimii și îmbunătățesc circulația sângelui

✓ Plimbarea este, de asemenea, unul dintre puținele sporturi în care se solicitață mai multe grupe de mușchi, în special cei de pe picioare și, nu în ultimul rând, muschii spatelui. Încercați să faceți cel puțin 10 mii de pași pe zi

✓ Poate nu ați știut dar mersul pe jos întărește metabolizmul și scapă de stres

 Slăbtul sănătos? Exact așa. Mersul pe jos este unul dintre puținele de exerciții care nu solicită articulațiile. Pentru a a face o comparație, alergatul le solicită destul de mult.

 

Încălțămintea adecvată este baza

Baza unui mers sănătos și corect este încălțămintea confortabilă și de calitate. Aceasta ar trebui să fie fabricată din materiale ușoare care permit piciorului să respire și  să se simtă foarte confortabil.

Încălțămintea ar trebui să fie deigur și destul de lată, iar dacă nu puteți rezista fără calcâie, atunci asigurați-vă să aibă cel mult 3 centimetri. Pentru un mers și mai confortabil nu uitați nici de branțuri care se introduc în interiorul pantofilor. Acestea stopează până și cele mai mici impacturi, sprijină platforma piciorului și oferă o amortizare optimă. Branțurile de calitate o să vă coste mai puțin în cazul în care veți profita de Epantofi reduceri la încălțăminte.

 

La serviciu cu bicicleta?

Dacă aveți doar un pic de mers până la serviciu sau pur și simplu nu doriți să mergeți pe jos atunci nu ezitați să alegeți o bicicletă de oraș sau trotinete pentru adulți care sunt foarte la modă acum și natura o să vă fie recunoscătoare. Renunțați la comoditate și lăsați deoparte scuzele. Dacă ați început să vă faceți calculele, renunțați la acest lucru. Datorită portalului de vouchere KUPLIO.ro acum puteți să cumpărați cele mai ieftine biciclete de pe piață. Puteți folosi voucher Evomag  în categoria de sport și fitness și veți economisi câțiva RON.

Un mod de viață sănătos include, bineînțeles, o alimentație sănătoasă, care ar trebui să fie îmbogățită printr-un aport adecvat de vitamine și minerale. Până și produsele petru slăbit pot fi de folos pentru restartarea metabolismului. Dacă regimul vostru alimentar zilnic fac parte și produsele pentru slăbit atunci ci siguranță nu veți da greș. Vă poate fi de ajutor spre exemplu si un voucher My Protein la gama pentru slăbit.