Uleiul de cocos - care mituri sunt adevărate? S-ar putea să te surprindă

mana-nuca-cocos

Ai acasă ulei de cocos? Știi ce beneficii și propretăți are uleiul de cocos? Află ce beneficii are cu adevărat și la ce îl poți folosi. Găsești răspunsurile în articolul nostru.

De câteva decenii, reclamele vorbesc despre produsele care conțin ulei de cocos doar la  superlativ. Acest lucru se datorează presupuselor beneficii asupra organismului, iar prăjirea în ulei de cocos a fost, de asemenea, promovată destul de mult. Dar au aceste produse cu adevărat beneficii sau este vorba doar de un marketing inteligent?

Cumpără produse din ulei de cocos online și economisește. Deschide magazinul online Notino și alege dintr-o gamă largă de produse.

palmier-nuci-cocos

 

Tipuri de ulei de cocos

 

În general, există 2 tipuri, și anume uleiul de cocos rafinat și cel virgin. Cel rafinat este prelucrat chimic și provine din pulpa uscată a nucii de cocos. Chiar acesta este uleiul de cocos care poate fi folosit pentru prăjit.

În comparație cu cel virgin, acesta nu are mirosul caracteristic de nucă de cocos. Ulei de cocos extravirgin este obținut din pulpa proaspătă a nucii de cocos și nu este prelucrat chimic.

Ai auzit că există și ulei de cocos fracționat? Acesta este creat prin procesul de divizare a acizilor grași. Acesta se află în stare lichidă, fără culoare sau miros.

 

mana-nuca-cocos
 

 

Beneficii pentru sănătate?

 

Deși pliantele cu reclame sunt, de obicei, pline de afirmații fantastice despre uleiul de cocos, de la vindecarea bolii Alzheimer la creșterea imunității, dar sunt  departe de adevăr. Acestea se bazează pe studii făcute în laborator și, pe deasupra, pe animale. Așadar, are uleiul de cocos măcar o utilitate în bucătărie?

Conform cercetărilor, nu ajută la slăbit, deși se vorbește adesea despre asta. Conține grăsimi benefice, dar acestea sunt pe jumătate acid hialuronic, așa că, în cele din urmă, toate beneficiile sunt suprimate.

Și, de exemplu, nu crește colesterolul "bun" HDL mai mult decât untul obișnuit (și crește și colesterolul "rău" LDL). La o doză de peste 2 linguri pe zi, poate provoca chiar indigestie.

Pe de altă parte, trebuie recunoscut faptul că ulei de cocos bio este una dintre cele mai stabile grăsimi vegetale (deci ar trebui să fie ideal pentru gătit și copt. Și pentru că poți încălzi uleiul de cocos pentru gătit până la 175°C). Cu toate acestea, ar trebui utilizat în cantități rezonabile - adică mici . Dacă vrei să îl folosești la gustări, apa de cocos, laptele vegetal de cocos sau pulpa de cocos procesată ar fi cu siguranță o variantă mai potrivită.

 

nuci-de-cocos

 

Ulei de cocos pentru corp

 

În cosmetică, cu uleiul de cocos se obțin rezultate mult mai bune.  Cel mai mult este folosit în produsele de îngrijire corporală.

Este folosit în mod obișnuit pentru a trata zonele cu arsuri. Nu trebuie să îți faci griji că uleiul de nucă de cocos lasă pielea unsă. Dimpotrivă, pielea va rămâne plăcută și moale la atingere. Se absoarbe rapid și hidratează chiar și cele mai uscate zone.

Îl poți aplica pe toate părțile corpului, chiar și pe păr. Nu este o noutate faptul că este un ingredient des folosit în produsele de îngrijire a pielii.

Aplicat pe ten, luptă împotriva ridurilor și a acneei. Vrei un păr lung și strălucitor? Ia-ți un balsam care să conțină ulei de cocos sau chiar ulei de cocos. Părul tău te va răsplăti cu frumusețea lui. Nu uita și de alte produse de îngrijire a părului și fă-ți chiar tu măști de păr. Potrivit unor surse, uleiul de cocos ca ingredient în pasta de dinți ajută la combaterea cariilor, a plăcii dentare și a gingivitei.

S-ar putea să fii surprinsă să afli că există și ulei de cocos pentru bebeluși. Acesta este conceput pentru a trata iritațiile de scutec. Acesta hrănește instantaneu pielea celor mici.

 

femeie-ulei-corp

Dorești să cumperi produse cu ulei de cocos pentru îngrijirea întregului corp?  Recomandăm produsele de pe Marionnaud.

Ulei de cocos întrebuințare acasă

 

Uleiul de cocos are un rol indispensabil în casă. În combinație cu bicarbonat de sodiu, nu ezitați să-l folosiți pentru a curăța petele de pe haine.

Lasă amestecul să acționeze câteva minute și apoi clătește. Aplică aproximativ 1 lingură de ulei de cocos pe o cârpă și freacă ușa și sticla de la  duș. Le va lustrui perfect.

De asemenea, poți curăța pantofii din piele într-un mod similar.

Dar recomandăm să încerci mai întâi pe o bucată mică de pantof. Uleiul de nucă de cocos facilitează, de asemenea, îndepărtarea etichetelor sticlelor și pune capăt balamalelor care scârțâie.

 

nuca-cocos-mana-palmier

 

Utilizările uleiului de cocos sunt într-adevăr diverse, dar de asemenea mare atenție la potențialele sale riscuri și, în mod natural,  fii sceptic față de sloganurile de marketing exagerate și jumătățile de adevăruri care sunt menite doar să scoată bani din buzunar. Sperăm că ți-am prezentat argumentele pro și contra într-o lumină obiectivă. Suntem siguri că, dacă vei începe să îl folosești cu înțelepciune, vei fi mulțumit.
 

__fire
Suferi de retenție de apă? Încearcă un remediu făcut în casă pentru a elimina apa din organism

Dacă suferi de retenție de apă în organism știi deja că nu este plăcut dar nici sănătos. Vrei să rezolvi această problemă? Încearcă sfaturile noastre cu un remediu eficient pentru drenarea organismului, făcut acasă.