Sunteți un împătimit al cafelei? Aflați câteva aspecte despre ea pe care nici nu le bănuiați

cafea neagra

Faceți parte dintre categoria celor care iubesc cafeaua? Chiar dacă o beți în fiecare zi, există anumite aspecte ale cafelei pe care nici nu le bănuiați. Am ales pentru dumneavoastră cele mai interesante.

 

1. Cafeaua este un fruct

Chiar dacă pare de necrezut, cafeaua face parte din categoria fructelor. Cafeaua se obține din boabe de cafea care sunt fructe ale arborilor de cafea. Cuvântul cafea provine din arabă, o trunchiere a cuvântului qahhwat al-bun traducându-se prin „vinul boabei”.

 

2. Caprele au descoperit cafeaua

Conform unei legende din Etiopia, niște capre au descoperit cafeaua încă în secolul al 9-lea, când ciobanii au observat un comportament ciudat al caprelor care mâncau boabe de cafea. Un călugăr local a pregătit o fiertură din boabele de cafea și astfel s-a născut cafeaua. Cu toate acestea prima cafenea a fost deschisă mult mai târziu, în secolul al 17-lea la Veneția. De atunci a început să se răspândească cafeaua prin toate colțurile lumii.

 

3. Cafeaua este a doua cea mai iubită băutură din lume

Băutura numărul unu din lume este apa. Aceasta este consumată în cea mai mare cantitate. Imediat după ea însă urmează cafeaua, din care se consumă aproximativ 2,25 miliarde de cești pe zi. Cei mai mari iubitori de cafea sunt Olandezii care beau zilnic până la 2,4 cești per persoană.

 

 

4. Cafeaua este foarte valoroasă

Probabil bănuiți că cea mai vandabilă marfă din lume este petrolul. Știți însă că imediat după acesta urmează cafeaua? Cea mai scumpă cafea este cea de zibete care se obține prin mâncarea și digerarea de către aceste animăluțe a boabelor de cafea, care sunt apoi colectate din excrementele acestora. 50 grame din această cafea poate costa aproximativ 150 RON.

 

5. Există aproximativ 60 de varietăți de cafea în lume

Sunt cunoscute aproximativ 60 de varietăți de arbori de cafea. Pentru producția în masă a cafelei se folosesc însă cel mai des două – coffea arabica și coffea robusta, de unde și denumirea celor mai cunoscute soiuri de cafea. Gustul și aroma cafelei se datorează diferitelor varietăți de arabica iar culoarea cafelei se datorează varietății de robusta. Cu cât este cafeaua mai amară și mai neagră cu atât conține mai multă robusta.

 

Cumpărați cafea de pe BeanZCafe.ro 

Dacă preferați să vă savurați cafeaua acasă cumpărați-o de la specialistul în cafea. Magazinul online BeanZCafe.ro vă oferă diferite varietăți de cafea. Încercați un espresso, caffé crema sau alte varietăți. În magazinul online veți găsi și capsule de cafea, aparate de cafea sau alte accesorii pentru prepararea unei cafele cât mai gustoase și aromate. Dacă veți urmări numeroasele reduceri Beanz Cafe și promoții veți reuși să și economisiți.

 

 

6. Arborele de cafea poate fi cultivat și acasă

Arborele de cafea poate fi cultivat foarte simplu și în casa dumneavoastră. Oferindu-i condițile necesare, arborele va începe să rodească după aproximativ trei ani. Arborii de cafea se cultivă mai ales pe plantații în Brazilia. Mari plantații de cafea se află și în Columbia, Vietnam și Indonezia.

 

7. Cafeaua este sănătoasă

Consumul de cafea are efecte benefice asupra organismului nostru. Conține mulți antioxidanți, îmbunătățește circulația sângelui, ameliorează durerile de cap, previne boli ale ficatului și protejează împotriva bolii Parkinson. Consumul de cafea însă nu trebuie exagerat. 400 grame de cafea zilnic, aproximativ 4 cești, pot avea deja efecte negative asupra organismului.

 

8. Cofeina ajută la slăbit

Deoarece cofeina stimulează metabolizmul, vă va ajută și în lupta cu kilogramele în plus. Cafeaua duce și la scăderea poftei de mâncare ceea ce este ideal pentru slăbit. Atenție însă, aceste aspecte se aplică în cazul a 3-4 cești de cafea pe zi. În cazul unui consum mai mare sau în cazul adăugării de lapte sau zahăr riscați să vă îngrășați.