Știți cum recunoașteți fructele din magazine dacă sunt într-adevăr coapte?

fructe coapte

Cumpărarea de fructe proaspete și legume proaspete online este într-adevăr o activitate complexă. Petreceți zeci de minute alegând fructul potrivit? Aceste sfaturi vă vor ajuta să economisiți timp și bani.

Există mai multe reguli universale care dezvăluie prospețimea fructelor și legumelor. Acestea includ sezonalitatea, defecte vizuale sau dimensiune. Dar cum să procedați atunci când alegeți anumite tipuri de fructe și legume?

fructe exotice

 

Alegeți fructe și legume de sezon


 
Atunci când alegem fructe și legume, ar trebui să ne concentrăm în principal pe sezon. S-ar putea întâmpla cu ușurință să fie fără gust. Momentul potrivit pentru a cumpăra mandarine este iarna, dar ai căuta degeaba roșii gustoase în acest moment.

În extrasezon, automat trebuie să vă așteptați nu numai la absența aromelor, ci și la prețuri mai mari. Prin urmare, este ideal să cumpărați fructe de sezon. Desigur, doar într-o asemenea cantitate pe care să o poți consuma.


Angajați-vă toate simțurile


 
Implicați nu numai ochii, ci și atingerea și mirosul în procesul de cumpărături. Poate că nici nu trebuie să vă reamintim că fructele pe care le puneți în coș nu pot fi deteriorate la prima vedere. Mecanic sau vizual. Prin urmare, evitați diverse pete, imperfecțiuni ale suprafeței sau putrezire.

platou cu fructe

 

Cum arată verdeața?


 
În cazul legumelor rădăcinoase, arpagicul este un indicator foarte bun al prospețimii. Cu cât recolta este mai uscată, cu atât fructele sau legumele sunt mai vechi. În plus, trebuie să fie plăcut parfumată. Pentru morcovi, pătrunjel sau roșii, este mai bine să te bazezi pe acest truc dovedit.

 

Nici mari, nici mici


 
Atunci când alegeți alimente proaspete, nu vă lăsați tentați de aspectul perfect și de dimensiuni gigantice. Este ideală dacă alegeți fructe sau legume de mărime medie.

avocado toast

Aveți poftă de o salată sănătoasă, supă din rădăcinoase sau un desert cu fructe dulci? Prin urmare, cumpărați numai alimente de calitate superioară.

Cum să alegeți fructe și legume concrete?

__check

Ananas

Pe scurt, trebuie să simți mirosul de ananas. Fructele coapte trebuie să aibă un miros dulce, o culoare aurie și trebuie să fie destul de moale. Cu siguranță nu recomandăm să cumpărați bucăți verzui, deoarece nu se vor coace acasă. Și cum arată tulpina ei?
Cu cât separați mai ușor frunzele, cu atât ananasul este mai copt. Atenție la ananasul prea moale și pete. Acesta este un semn că procesul de putrezire a început în el. Prin urmare, atunci când alegeți, alegeți calea de mijloc.

fructe de ananas

__check

Avocado

Printre fructele exotice, a fost un hit în ultimii ani. Nu este de mirare că se găsește din ce în ce mai des în magazinele noastre. Puteți recunoaște un avocado copt după suprafața sa. Coaja trebuie să fie netedă și ușor flexibilă, astfel încât să o puteți desprinde cât mai ușor. Un avocado prea copt are pete și diverse crăpături pe el.

Sfatul nostru: îndepărtați restul tulpinii și priviți în interiorul avocado. Este verde impecabil sau are pete maro pe el? Petele înseamnă că avocado este prea copt.

fructe de avocado

__check

Piersici

Acest fruct de sezon este adesea cules necoapt. Prin urmare, concentrați-vă în principal pe culoarea lor atunci când alegeți. Cele mai gustoase piersici sunt roșu-gălbui și cu puf. Piersicile cu o nuanță verzuie sunt adesea acre și nu au tendința de a se coace prea mult. Cu toate acestea, prea moi sau zone cu pete vor fi dezvăluite atunci când sunt verificate.

piersici

__check

Rodie

Atunci când alegeți, concentrați-vă pe fructele cu coaja subțire. Semințele strălucesc prin coajă? În acest caz, rodia este deja supracoaptă și cel mai bun lucru de făcut este să o lăsați în magazin.

rodie

__check

Pepene verde

Și voi obișnuiți să bateți într-un pepene verde în magazin în speranța că-i aflați maturitatea? Se va dezvălui prin greutate, sunet și pata galbenă. Dacă pepenele este mai greu decât pare la prima vedere, va fi copt. De asemenea, ar trebui să scoată un sunet de gol. Un sunet gol indică maturitate. Cu cât pata galbenă de pe fundul pepenei este mai mică, cu atât este mai copt.

pepene verde

__check

Căpșune

Cunoști pe cineva căruia să ni-i placă? Sunt cele mai bune când sunt dulci. La căpșunile coapte, tulpina este fermă, fructele sunt roșii și parfumate. Nu recomandăm să alegeți la cele cu suprafete mai închise sau, dimpotrivă, deschise sau chiar albe.

capsune

__check

Kiwi

Puteți recunoaște un kiwi copt după atingerea ușoară a degetului pe coajă. Necoaptă, va fi tare ca piatra. Cu toate acestea, îl puteți lăsa să se coacă într-un loc cald și întunecat. Sau păstrați la frigider câteva săptămâni până se coace.

mic dejun sanatos

__check

Cocos

Ați încercat vreodată să scuturați o nucă de cocos înainte de a o cumpăra? Tu ar trebui. Dacă auziți un strop de lichid după ce o agitați, nuca de cocos este coaptă. În caz contrar, cel mai probabil va fi prea copt sau acru.

nuca de cocos

__check

Mandarine

Mulți dintre noi am găsit mandarine în pachetul nostru de Moș Crăciun. Sezonul lor principal este în lunile de iarnă. Îți poți da seama când este copt la prima vedere. Au o culoare portocalie și o piele subțire, strălucitoare.

mandarine

__check

Mango

În condițiile noastre, rar întâlnim mango copt. Se recoltează încă necoaptă și doar rar reușește să se coacă în timpul călătoriei în România. Cu toate acestea, mango-ul perfect este parfumat, moale și are o piele și o pulpă flexibile de culoare roșu-portocaliu. Avem la dispoziție aproape exclusiv „doar” mango cu pulpă galben deschis.

mango

__check

Papaya

La cumpărare, alege acele fructe care au o coajă fermă și flexibilă în același timp. Este mai bine să lăsați fructele foarte moi cu pete albe în magazin.

papaya

__check

Roșii

Cu roșiile, este ceva mai complicat. Gustul lor variază foarte mult în funcție de țara de origine. Cu toate acestea, roșia potrivită ar trebui să aibă cu siguranță o culoare portocalie strălucitoare și o coajă fermă, fără nicio deteriorare. Dar, mai presus de toate, ar trebui să miroasă bine.

rosii diferite tipuri

__bulb
Cum să economisești bani în gospodărie?

Traiul de zi ci zi devine tot mai scump și de aceea suntem nevoiți să reevaluăm cheltuielile și să ne gândim cum putem face în fiecare lună economii în plus. Cheltuielile pentru întreținere reprezintă o mare parte a bugetului nostru, de aceea ar fi o idee bună să începem cu economiile chiar aici.