Oferiți-vă clipe de relaxare cu o carte în mână

carti ieftine

Cărţile au un loc special în viața fiecăruia iar luna Aprilie este o lună de primăvară dedicată tuturor pasionaților de citit. Știați că în luna aprilie sărbătorim Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor?

 

Aprilie - Ziua Internațională a Cărții se sărbătorește la inițiativa UNESCO, care a hotărât în 1995, în cadrul Conferinţei generale de la Paris, că această zi deosebită dedicată cărților trebuie celebrată și în mod oficial.


Cititul este IN

Trăim într-o lume unde informațiile curg rapid. Tot ce avem nevoie ajunge aproape imediat la noi. Cititul se limitează pentru mulți dintre noi la stiri matinale sau articole de pe internet. Atragem informații din mediile electronice. Dar vă mai aduceți aminte când ași ținut ultima dată o carte în mâinile voastre? Când a fost ultima oară când ați citit o poveste interesantă de la care v-ați desprins cu greu? Dacă vă aduceți aminte cu greu sau cu certitudine, știți că a fost cu mult timp în urmă, vă oferim câteva idei de ce să citiți.

1. Cititul înseamnă odihnă. Cititul este fără doar și poate o formă de odihnă. Doar imaginați-vă. Un moment doar al vostru și o carte bună. Undeva le îndemână o cafea sau un ceai, fotoliul vostru preferat sau canapeaua comodă. Cu o carte bună nu mai țineți cont de timp. Veți devein o parte din povestea pe care tocmai o citiți. Veți fi unul dintre personaje. Oferiți-vă zilnic cel puțin o jumătate de oră acestei activități. Este o formă de a vă relaxa și desprinde de la grijile cotidiene.

2. Citind devenim mai culți. Și aici nu avem în vedere doar cultura generală pe care o putem dobândi citind literatura de specialitate. Ci ne referim la extinderea vocabularului și, de asemenea, învățarea sau repetarea gramaticii. Prin percepția vizuală învățăm nu numai cum să scriem în mod correct din punct de vedere gramatical, ci și să formăm propoziții și fraze.

3. Cititul ne dezvoltă imaginația. Spre deosebire de mass-media audiovizuală, care ne limitează, cărțile ne oferă libertate absolută. Ne putem imagina eroii povestirii, aspectul lor, îmbrăcămintea, dar și locul în care se desfășoară povestea. Totul este permis și totul depinde de imaginația noastră.

 

 

Găsiți cartea potrivită

De exemplu, într-o bibliotecă. Chiar și în ziua de astăzi, bibliotecile își au farmecul lor de nedescris. În ele veți găsi mii de povești de fiecare gen, dar și non-ficțiune din diferite zone. Bibliotecile sunt deschise aproape zilnic și cu activitățile lor, mai ales în luna cărților, atrag adepții organizând cercuri literale sau întâlniri cu diverși autori.

La fel precum bibliotecile, librăriile își au propriul lor farmec. Mai ales pentru cei cărora le place mirosul de cărți noi. Cu toate acestea, dacă nu vă permite timpul să vizitați o librărie, chiar dacă vă pregătiți de mult timp, nu disperați. Aproape toate librăriile au site-uri cu adevărat atractive, unde puteți comanda cărți online și mirosul unei cărți noi vine la dumneavoastră acasă. Deci, puteți avea în curând o colecție foarte frumoasă de literatură variată. Și asta fără a cheltui foare mulți bani. Este suficient să urmăriți cupoanele de reducere și cartea mult visată poate fii a voastră la un preț avantajos .
 

Titluri recomandate:

» Pontul nostru: Folosiți vouchere de reducere la cumpărături online în libăriile Libris, Cărturești, LibhumanitasNemira și multe altele.

Cărțile nu sunt date uitării. Dimpotrivă, ele se găsesc din ce în ce mai multe. Autorii și-au pus, gândurile, ideile, energia și timpul în ele. Depinde de voi cum decideți să vă petreceți timpul liber. Dar timpul petrecut citind o carte bună nu este un timp pierdut. Faceți o pauză de la activitățile cotidiene și răsplătați-vă efortul cu o relaxare scurtă cu o carte în mână. Veți vedea cât de diferit și mai bine vă veți simți după ce ați citit povestea din care poate făceați oarecum parte. Puteți oferi o șansă cărților de câte ori doriți. Și de ce nu în Aprilie – de Ziua Internațională a Cărții?