Metode de slăbit prin alergat: Cum slăbim alergând?

slabit alergat

Doriți să fiți în formă sau să dați jos câteva kilograme? Începeți să alergați. Cu o tehnică potrivită puteți face minuni. Alergatul nu numai că este sănătos, dar și ieftin. În plus dacă profitați de reduceri la încălțăminte sport sau echipamente sportive veți și economisi.

 

Slăbitul prin alergare

Alergatul și slăbitul vin mână în mână, dar importantă este și tehnica corectă. Învățați să alegați mai efectiv și în același fiți mai atent cu articulațiile voastre. A sosit primăvară și aceasta este perioada în care majoritatea dintre noi încearcă să trăiască mai sănătos, să-și tonifieze corpul sau să slăbească. Vă sfătuim cum să respirați corect, cum să aveți o frecvență indicată a pulsului și cum să călcați în mod corect.  


 • Respirația corectă

Respirația, la prima vedere nimic complicat nu-i așa? Doar respirăm cu toții. Dar nu este adevărat. Greșeala multor alergători-începători este aceea, că ei consideră în mod eronat, că în timpul alergatului este suficient să respirați oxigenul pe nas și să îl expirați pe gură. Adevărul este însă că, atunci când corpul se află în mișcare activă, respirația prin nas nu-i poate furniza suficient oxigen.

O altă greșeală este și respirația superficială, când întreg oxigenul nu poate ajunge în plămâni. Împiedicați acest lucru încercând să respirați profund, nu din piept, ci din diafragmă și abdomen. La fel precum respirația profundă este importantă și expirația profundă – o expirare corectă este, de asemenea, o condiție prealabilă pentru respirația corespunzătoare.

 

Alergatul slabeste | KUPLIO.ro

Pontul nostru: Dacă doriți prin intermediul alergatului, să vă formați postura mult visată calea nu va fi una ușoară. Până și alergatul are regulile sale. În primul rând ar trebui să alergați în mod regulat, fiți atenți să folosiți tehnica corectă și nu uitați să folosiți echipament de alergare potrivit. Pantofii de alergat de calitate, nu sunt tocmai cei mai ieftini, dar datorită portalului de vouchere KUPLIO.ro îi puteți cumpăra mai avantajos. Puteți folosi voucher Footshop sau să profitați de Epantofi reduceri care vă garantează că, tenișii mulții visați îi puteți cumpăra acum mai ieftin.


• Frecvența pulsului

Știți cum să alergați în mod corect astfel încât corpul vostru să ardă cât mai multă grăsime? Atunci cu siguranță ar trebui să vă intereseze și frecvența pulsului. Această valoare indică, dacă antrenamentul este corect și în ceea ce privește pierderea kilogramelor nedorite. Multe persoane consideră în mod eronat că, cu cât este mai mare pulsul, pierderea însăși este mai eficientă. Dar nu este așa. Pentru a pierde într-adevăr kilograme nedorite, intensitatea alergatului ar trebui să fie mai degrabă una lentă. Vă vom sfătui cum calculați maximul frecvenței pulsului:

 din numărul 180 scădeți vârsta voastră

 din numărul rezultat scădeți 10 în cazul în care ați făcut un tratament mai mult de 12 luni

 sau scădeți 5 dacă faceți parte din categoria persoanelor sedentare sau suferiți des de răceală

 adăugați 5 dacă cel puțin în ultimul an ați exersat de 3 până la 4X pe sâptămănă mai mult de 30 de minute

 sau la fel adăugați 5 dacă aveți mai puțin de 25 de ani sau mai mult de 50 ani

 suma rezultată reprezintă frecvența voastră maximă a pulsului pe care în cazul în care doriți să slăbiți nu ar trebui să o depășiți


 • Câlcăie versus vârfuri

Știți ce tip de pas este mai sănătos? Răspunsul în acest caz nu este la fel de clar cum ar putea părea la prima vedere. Ambele tipuri de pasuri au plusuri și minusuri, depinde într-o mare măsură de distanța pe care o executați și de suprafață. Atâta timp cât sportivii alergă mai ales pe vârfuri, pe traseele mai lungi se recomandă mai degrabă alergatul pe câlcăie. De aceea, majoritatea încălțămintei pentru alergat are călcâie cu arc, care servește pentru amortizarea impactului.

 

Cum începem?

Alergatul reduce greutatea și nivelul colesteroului și întărește sistemul imunitar, îmbunătățește vasele și starea inimii și nu în ultimul rând îmbunătățește întraga condiție. Chiar dacă este vorba despre cea mai naturală mișcare și apoape toată lumea face față, nu trebuie să forțăm ci mai degrabă trebuie să alergăm treaptat. Știți cum începem?  

1. Dacă sunteți supraponderal sau condiția voastră fizică este slabă, începeți cu mersul cu pași rapizi. O greutatea destul de mare, în caz contrar, ar suprasolicita articulațiile și rezultatul ar putea fi zero.

2.  Dacă simțiți că, condiția voastră fizică se îmbunătățește și reușiți să absolviți o oră de mers cu pași rapizi fără a vă împunge într-o parte atunci sosit vreama să începeți cu alergări ușoare.

3.  Intervalul de încercare îl puteți prelungi progresiv și încercați să faceți mișcare folosind coatele și talia. Cu siguranta nu ar trebui sa exagerati și să vă îngreunați alergatul. Înainte de alergat nu uitați să vă faceți încălzirea.


Un sfat la final: Pentru alergat alegeti un teren cu suprafața mai moale și nu subapeciați nici încălțămintea. Aceasta ar trebui să fie destinată pentru alergat și cu siguranță se merită să investiți în ea. Nu vă fie teamă, multe magazine online oferă mega reduceri la încălțăminte de acea nu ezitați să profitați de ele.