Echipamente turistice necesare oricărui începător

tursim online

Sunteți un turist - începător și nu știți ce să luați cu voi în prima voastră drumeție? Noi vă sfătuim ce ar trebui să cumpărați și cum să economisiți la cumpărături.

 

Vă place natura și vrei să o admirați de aproape? Ce nu ar trebui să lipsească din rucsacul vostru?

 

Încălțămintea potrivită

Cine a traversat măcar o dată pădurea în adidași sau teniși știe că, pantofii potriviți sunt cheia întregului echipament. Dacă intenționați să faceți drumeții mai serioase și veți merge mai multe ore sau zile, prima investiție ar trebui să o faceți în încălțăminte de calitate. În încălțămintea specială pentru turism, fiecare pas va fi unul stabil și mai sigur. Prin urmare, este o investiție în sănătate și siguranță. Cu toate acestea, așa cum era de așteptat, toate lucrurile de calitate costă și nici în acest caz nu va fi o cheltuială mică. Pregătiți-vă un minim de 500 – 600 lei. Tocmai în astfel de cazuri este binevenit un mic ajutor sub formă de vouchere de reducere pentru echipamente turistice.

 

Cu ce altceva ne mai îmbrăcăm

Haina fac pe om. Și încă cum. Mai ales în natură, unde există multă fenomene meteo, este bine să fim echipați cât mai bine posibil. O geacă potrivită sau pantaloni potriviți vă pot salva sănătatea, uneori viața. Mai întâi de toate,  să vă orientați pe materiale impermeabile și cu închidere de calitate. Atunci când plouă un fermoar stricat este ultimul lucru pe care vi l-ați dori. Unul dintre cele mai bune sfaturi pe care le puteți primi, este să luați cu voi cel puțin încă o pereche de șosete și un tricou în plus. Atunci când vremea e caldă din cauza transpirației în exces, iar într-o perioadă mai rece, ca un strat extra, care să vă încălzească. Materialele necorespunzătoare în acest caz sunt jeansul și bumbacul. Tot ceea ce purtați ar trebui să fie întotdeauna, cât se poate de confortabil. În timpul verii, nu uitați să purtați ochelari de soare, șepci pentru protecția capului, produse de protecție solară. În bagajul de iarnă nu uitați să împachetați mănuși, un fes cald, pulover și lenjerie termică.
 

Nu uitați nici de alimente și lichide

Omul, desigur nu se satură doar cu peisaje frumoase. Cantitatea de alimente și apă trebuie adaptată în funcție de sezon și de durata călătoriei. Nu este necesar să subliniem faptul că, pe timpul verii veți pierde mult mai multe lichide și prin urmare, trebuie să le și completați mai des. Deși sticlele din plastic nu sunt tocmai ecologice, au avantajul, că au o greutate doar cât este lichidul din ele. Pe timpul iernii veți aprecia ceaiul cald din termos.

Atunci când ne referim la provizii, gândiți-vă că cele mai indicate  sunt alimentele uscate, care sunt mai durabile și care nu se strică atât de ușor. Mai ales la temperaturi mai ridicate. În același timp, vă puteți concentra pe o masă bogată în nutrienti plină de proteine, zaharuri și grăsimi, care să vă ofere mai multă energie. Spre exemplu nuci, mere, banane sau pâine. Cel mai practic este să împărțiți alimentele în mai multe pachețele ambalate separat.
 

Echipamente turistice  | KUPLIO.ro – cumpărați mai ieftin!

 

Pontul nostru: Nu uitați să luați cu voi și un briceag, care v-a fi prietenul vostru cel mai bun în sălbăticie. Cu siguranță nu-l lăsați acasă.

Atunci când vă pregătiți bagajul rețineți că, fiecare lucru cântărește ceva și se adaugă la greutatea finală a rucsacului pe care îl veți purta mereu pe spate. Dar ceea ce cu siguranță trebuie să luați cu voi este smartphone-ul. Acesta vă servește nu numai pentru a asculta muzică, dar și drept busolă, hartă sau pedometru. Descărcați hărțile pe dispozitiv și utilizați-le offline. În mijlocul pădurii, veți alerga degeaba după semnal.