Curățenie generală de toamnă - idei cum poți economisi?

femeie-tv-curatenie

Când se schimbă anotimpurile, este o normalitate să se facă curățenie generală în casă. Îți vom spune pe ce să te concentrezi și ce te va ajuta să fie și mai eficient.

Curățenia generală nu este ceva neobișnuit pentru a menține ordinea în casă. Dar, de câteva ori pe an, trebuie să facem o curățenie generală și să ne concentrăm asupra lucrurilor pe care nu le curățăm sau pe care nu le facem la fel de des. Cum să faci curățenie generală în casă, fără mult efort, timp și bani irosiți?

Magazinul online Flanco te va ajuta să economiseștii bani pe produsele de curățenie. Vezi oferta excelentă și cumpără la prețuri avantajoase.

lavoar-baterie-produse-curatenie

 

Cum se face curățenia generală de toamnă?

 

Poți spune că nimic nu este dificil în ceea ce privește curățenia. Pentru unii poate că nu, dar poate unora le lipsește un sistem eficient, ceea ce face să le ia mult timp pentru a face curățenie acasă, nu ajung nici pe departe  cu ordinea și curățenia pe cât și-ar dori și, pe deasupra, cheltuiesc multă energie și bani pe produse de curățenie.

Pentru o curățenie cât mai eficientă, începe cu camera cu cea mai mare dezordine. Pur și simplu, fă lucrurile cele mai grele la început și nu vei ajunge să amâni nimic. Curăță de sus în jos și de la stânga la dreapta pentru a păstra lucrurile sistematice. În acest fel, nu vei sări peste nimic și vei alterna curățarea unor lucruri cu altele.

În cele din urmă, curăță mai întâi piesele de mobilier mai mari, apoi concentrează-te pe cele mai mici împreună cu decorațiunile. Pentru a simplifica curățenia, scoate din cameră obiectele mici.

Înainte de a începe curățenia, pregătește toate lucrurile și produsele de curățenie de care ai nevoie. Așa vei economisi timp. Sfatul nostru: Nu cumpăra cârpe speciale pentru a șterge diferite suprafețe. Folosește cârpe din haine vechi pentru a șterge praful.

 

oginda-pamatuf-praf

Te-ai gândit să cumperi un aspirator robot? Nu mai ezita, investiția într-un aspirator robot va economisi timp și energie în comparație cu un aspirator clasic. Alege chiar astăzi unul din magazinul online PC Garage.

Ce ar trebui să implice o curățenie generală în casă?

 

Atunci când faci ceea ce se numește curățenie generală, ar trebui să te concentrezi pe curățenia tuturor camerelor. Bineînțeles, nu trebuie să o faci într-o singură zi. Accentul ar trebui să fie pus pe precizie, nu pe viteză.

10 lucruri pe care să ne concentrăm:

 

__check

Fă ordine în dulapurile din bucătărie, baie sau sufragerie și aruncă recipientele goale sau lucrurile pe care nu le folosești.

__check

Pune hainele din dulapuri grămezi. Totodată, pune hainele de vară în spate și hainele mai groase de toamnă în față.

__check

Șterge praful și alte murdării de pe mobilă. Trage mobila și șterge pe dedesubt și în colțuri.

__check

Aruncă obiectele stricate. Acest lucru este valabil chiar și pentru lucrurile pe care nu le-ați folosit de mult timp.

__check

Spală ferestrele, jaluzelele și pervazurile pe interior și exterior.

__check

Curăță aparatele electrocasnice de grăsime și alte murdării în interior și în exterior.

__check

Spală lenjeria de pat, precum pernele și plapumele.

__check

Repară lucrurile stricate, cum ar fi picioarele de la masă care se clatină sau ușile care scârțâie.

__check

Curăță covoarele și spală podelele.

__check

Fă duș plantelor de apartament sau șterge-le cu o cârpă umedă.

femeie-plante-verzi

 

Câteva sfaturi pentru o casă mai ordonată

 

Lasă produsele să acționeze suficient 

 

Și tu aplici un produs pe suprafața care dorești să o cureți și imediat treci la șters? Nu ești un caz singular. O mulțime de oameni fac acest lucru crezând că astfel vor obține cel mai bun rezultat. Totuși, nu este așa.

Pentru cea mai bună curățare posibilă, aplică produsul, lasă-l să acționeze și apoi curăță obiectul. Citește întotdeauna eticheta produsului pentru a ști cât timp trebuie să îl lași pe suprafață.

 

curatarea-bateriei-lavoar

 

Oglinzi și geamuri fără urme

 

Dorești să obții o oglindă impecabilă fără urme? Folosește 2 cârpe pentru a o curăța - o cârpă din microfibră cu care aplici agentul de curățare și o cârpă uscată.

__bulb
Produse de curățenie pentru casă - sănătoase, ieftine și ecologice

V-ați gândit vreodată la câtă chimicale folosim pentru a ne păstra casele curate? Puteți pregăti cu ușurință produse de curățenie naturale acasă. Ușor și ieftin.

Curățarea canapelelor și a covoarelor

 

Piesele mai mari de mobilier sau diferite accesoriile, cum ar fi covoarele sau traversele, trebuie curățate cel puțin o dată pe an. Poți face acest lucru în mai multe moduri. De exemplu, prin curățare uscată sau umedă, folosind o varietate de produse de curățare sau de îndepărtare a petelor. Pentru o curățare cu adevărat temeinică nu numai a murdăriei de la suprafață, ci și a celei din interior, folosește aspirator umed.

 

Curățarea ușoară a ferestrelor

 

Curățarea ferestrelor este, probabil, una din cele mai puțin plăcute lucruri care țin de curățenie. Ți se pare plictisitor și nu reușești întotdeauna să lustruiești perfect ferestrele? Începe prin a curăța jaluzelele din partea de sus în jos.

Știai că temperatura apei pentru spălarea geamurilor trebuie să fie în jur de 30°C? O temperatură mai mică decât aceasta reduce eficiența detergentului. Aplică detergentul pe fereastră cu o mișcare circulară. Apoi, șterge de sus în jos cu o racletă. Atunci când lustruiești, șterge, de asemenea, de sus în jos sau cu mișcări circulare. Unele gospodine recomandă folosirea ziarului pentru a lustrui ferestrele. Ai încercat?

curatarea-geamului-racleta

Ajutoare de nădejde, cum sunt aspiratoarele pentru gemuri sau aspiratoare pentru geamuri poți cumpăra în magazinul Karcher.

3 sfaturi pentru a simplifica curățenia:

__check

Fă curățenie în fiecare zi - poate părea un lucru care necesită mult timp la prima vedere, dar nu este. Ceea ce vrem să spunem prin aceasta este să îți aloci câteva minute în fiecare zi și să faci puțină ordine, măturând sau punând lucrurile la locul lor.

__check

Programează curățenia - concentrează-te pe o activitate diferită în fiecare zi pentru o eficiență maximă a curățeniei.

__check

Împărțiți sarcinile - creează un sistem prin care toată lumea, inclusiv copiii, să fie implicată în curățenia casei. De exemplu, ei pot face curățenie în propria cameră, ceea ce îi va ajuta, de asemenea, să fie independenți.

femeie-fata-asternuturi-pat

 

Curățenia nu trebuie să fie costisitoare, și nici nu trebuie să irosești timp sau energie dacă știi cum să o faci. Sperăm că ți-am oferit câteva sfaturi și că vei dori să te apuci cu bucurie de curățenie de toamnă.

__bulb
Economisirea energiei electrice în timp ce prețurile cresc? Aceste sfaturi vă vor ajuta

Doriți să știți cum puteți economisi energie electrică în locuință? Există mai multe măsuri pentru a vă ajuta să reduceți costurile. Încercați-le cât mai curând posibil.