Bronzarea la solar înainte de expunere la soare – da sau nu?

bronz solar

Vă pregătiți de concediu la mare? Și ați auzit că mersul la solar vă poate pregăti pielea pentru o ședere îndelungată la soare? Ce credeți, este un adevărat sau doar un mit? Vă vom divulga în următoarele rânduri.

 

Tipuri de radiații UV

Indiferent dacă vă bronzați direct la soare sau în solar, vă expuneți pielea la radiațiile UV. Și asta - după cum știm cu toții - este unul dintre cei mai mari factori de risc pentru cancerul de piele. Sunt recunoscute trei tipuri de radiații UV:

- UVA - radiațiile UV cu undă lungă, care nu sunt foarte periculoase și sunt adecvate pentru producerea vitaminelor A și D,

- UVB - radiațiile UV cu unde medii, care sunt dăunătoare și provoacă leziuni ale pielii,

- UVC - radiații ultraviolete UV care sunt absorbite de stratul de ozon și astfel nu cad pe suprafața pământului.

În timp ce radiațiile UVB din solarii sunt la fel de intense precum lumina soarelui, radiațiile UVA sunt mult mai puternice. Radiațiile UVA reprezintă până la 90% razele UVA și mai puțin de 10% razele UVB. Cu toate acestea, radiația UVA pătrunde mai adânc în piele și, prin urmare, este mai periculoasă pentru aceasta.

 

Solar? Da sau nu?

Solarul nu poate crea un strat de pigment continuu de protecție care să protejeze pielea de arsurile solare. Deci, solarul nu vă poate pregăti pielea pentru o ședere mai îndelungată la soare. Dimpotrivă, mulți oameni care au fost la solar înainte de a pleca în concediu pielea lor a suferit arsuri grave mai târziu. În plus, solarul mărește doza de radiații UV pe care o obține pielea pe viață, crescând astfel riscul de a dezvolta tumori maligne ale pielii.

Vă puteți ardea de asemenea și  în solar și radiația UV provoacă la fel îmbătrânirea prematură a pielii. Cu toate acestea, dacă nu doriți cu adevărat să renunțați la solar în ciuda riscurilor, ar trebui să evitați să mergeți la solar în cazul în care aveți un număr mare de semne sau negi sau pielea foarte deschisă. Bronzarea în solar nu este potrivită nici pentru copiii sub 18 ani și femeile însărcinate. Dacă nu aparțineți acestor grupuri, atunci ar trebui să vizitați solarul, dar cu moderație și numai atunci când trebuie. Asigurați-vă că urmați cel puțin câteva reguli de bază:

  Respectați timpul maxim de bronzare recomandat și intervalele de bronzare. 

  Folosiți ochelari de protecție.

  Folosți produse special concepute pentru solar, nu creme pentru plajă obișnuite.

  Înainte de ședința de bronzare, scoateți-vă toate bijuteriile și eliminați cosmeticele cum sunt machiajul sau parfumul.

  Dacă observați o reacție neobișnuită pe piele, cum ar fi pete roșii, consultați-vă medicul.

 

Pontul nostru: Produse de calitate înainte și după expunere la soare le veți găsi în magazinul online Notino.ro, de unde puteți cumpăra și mai avantajos. Cum? Este suficient să folosiți cod reducere Notino pentru a economisi.

Este important de subliniat faptul că, dacă intenționați să mergeți într-un solar, ar trebui să evitați soarele în acea zi. Ați crește din greșeală doza de radiații.
 

Vă puteți proteja în fața soarelui și altfel

O vizită preventivă la solar înainte de expunere la soare nu vă va proteja de arsuri Totuși ceea ce vă va ajuta pielea este utilizarea produselor de înaltă calitate cu filtru UV și respectarea deja cunoscutelor reguli înainte de expunere la soare:

  Evitați expunerea directă la razele soarelui la prânz între orele 11. și 14.

  Folosiți produse pentru protecție cu filtru UV ridicat - reînnoiți stratul de produs în timpul zilei nu numai atunci când vă scăldați sau transpirați, dar aproximativ la fiecare două până la trei ore. 

  Protejați-vă și urechile și capul împotriva soarelui. Cu o pălărie, o eșarfă sau orice altceva potrivit pentru a le acoperi. Amintiți-vă să vă protejați buzele cu un balsam de buze de protecție.

  Nu uitați de îngrijirea adecvată a pielii și după expunerea la soare. După plajă, spălați-vă un gel de duș cu textură mai ușoară și tratați-vă pielea cu loțiuni de corp potrivite după plajă. 

  Tratați pielea iritată sau arsă cu preparate pe bază de panthenol.