6 trucuri cum puteți economisi la rezervarea unui hotel

rezervare cazare

Obișnuiți să înnoptați des într-o cameră de hotel? Indiferent dacă aveți nevoie de acest tip de cazare în scop de serviciu sau pentru concediu, veți aprecia sfaturile noastre cum puteți economisi atunci când rezervați un hotel.

 

Într-adevăr aveți nevoie de hotel?

În primul rând luați în considerare această întrebare. Chiar aveți nevoie de un hotel sau este suficient să vă rezervați o cameră într-o pensiune, motel sau vilă? De regulă pentru o cazare într-un hotel veți plăti cel mai mare preț. Cu toate acestea, chiar și în cazul hotelurilor există câteva modalități cum puteți economisi. În primul rând, nu țineți cont de câte stele are hotelul ca fiind un indicator al calității hotelului. Mai degrabă, acestea sunt doar un indicator al facilităților hotelului și, în plus, pot indica diferite niveluri de servicii în fiecare țară.

 

1. Rezervați hotelul din timp

Dacă cunoașteți data călătoriei sau a vacanței din timp, puteți economisi în mod semnificativ prin rezervare early booking. Cu toate acestea, fiți atenți la sărbătorile sau evenimente speciale din orașul unde vă cazați, atunci prețurile sunt mult mai mari.

Pe de altă parte - dacă călătoriți pe ultima sută de metri– ar fi bine să verificați ofertele de cazate last minute. Mai ales hotelurile din capitalele europene vă pot oferi cazare pe ultima sută de metri cu o reducere semnificativă.


2. Luați în considerare locația

Dacă nu aveți nevoie să fiți chiar în centrul orașului sau să vă petreceți concediul chiar lângă plajă, prețurile hotelurilor periferice sunt de obicei mult mai mici. Cu toate acestea, asigurați-vă să verificați în prealabil accesul de la hotel cu mașina sau cu mijloace de transport în comun, astfel încât să nu plătiți un preț mai mare.  Atunci când vă faceți calculele luați în considerare și costurile pentru parcare - în majoritatea hotelurilor situate în centru plătiți pentru un astfel de serviciu.

 

3. Folosiți sistemul de rezervare online

Sistemele de rezervare online cum ar fi Booking.com vă pot ajuta să alegeți un hotel. Căutați hoteluri în locația dorită și sortați-le de la cel mai mic preț la cel mai mare. Booking.com oferă așa-numitele. reduceri secrete pentru utilizatorii înregistrați - în acest caz, prețurile sunt cu aproximativ 10% mai mici decât pentru utilizatorii neînregistrați. Cu toate acestea, asigurați-vă că verificați site-ul oficial al hotelului selectat – deoarece uneori prețul oferit direct de hotel poate fi mai mic decât în cazul sistemelor de rezervare online.

 

4. Calculați taxele suplimentare

Atunci când rezervați un hotel, verificați dacă prețul hotelului este final sau trebuie luate în calcul și taxe suplimentare. Acestea sunt, de exemplu, taxe locale, taxa de stațiune și alte taxe, care pot crește prețul cazării cu 20%. De asemenea, puteți plăti în plus pentru acces la internet sau acces la centrul de fitness din hotel. Micul dejun este, de asemenea, un element important. Dacă îl comandați separat, acesta poate fi mai scump decât dacă ar fi inclus în prețul cazării.

 

5. Solicitați reducere

Puteți solicita o reducere din prețul de cazare în avans, dar și pe site - mai ales dacă ajungeți la hotel seara și hotelierul va dori să-și folosească locurile libere. Astfel puteți obține nu numai o reducere la cazare, ci și, de exemplu, acces la internet gratuit sau mic dejun gratuit. De asemenea, puteți obține o reducere dacă petreceți noaptea într-un hotel - de exemplu, datorită călătoriilor de afaceri regulate. Nu este un lucru neobișnuit ca hotelurile să aibă prețuri speciale pregătite pentru companiile care își cazează în mod regulat angajații la ei.

 

6. Căutați cupoane de reducere

Da, în cazul în care vă cazați la hotel puteți folosi coduri și cupoane de reducere pe care le veți găsi chiar și la noi.