1 iunie, după cum deja știți este o zi specială dedicată celor mici. Oferiți-le ceva special în această zi. Vă vom oferi câteva idei de cadouri pentru copii, precum și câteva activități distractive pe care le puteți pregăti pentru ei. Veți vedea că și voi o să vă distrați împreună cu ei!
Sărbătoarea celor mai mici
În România sărbătorim Ziua Internațională a Copilului încă din 1950. Poate pe mulți o să-i surprindă, dar această sărbătoare a fost creată pentru a sublinia unele probleme referitoare la copii. Spre exemplu problemele sărăciei, munca la copii și educație. De asemenea, este interesant faptul că în fiecare țară Ziua Internațională a Copilului se sărbătorește în zile diferite. 1 iunie este tipic pentru țările foste comuniste, dar în Europa de Vest și în lume, această sărbătoare este sărbătorită în alte zile și de multe ori nu este la fel de populară ca în țara noastră. Din 1954, în lume Ziua Internațională a Copilului este considerată încă 20. noiembrie. Această dată a fost aleasă de UNESCO.
Dăruiți-le timpul vostru
Copiii sunt precum floriile pământului pe care trebuie să le cultivăm cu dragoste și răbdare. Dacă vă întrebați ce să le oferiți, răspunsul este unul clar: timpul și atenția. Puteți fi siguri că, nimic nu îi va face mai fericiți decât să petreacă timpul cu cei pe care îi iubesc. Nu contează dacă aveți propriii copii, nepoței, fini sau alți copilași în familie - dacă le pregătiți un program special sau o activitate interesantă, cu siguranță vor fi foarte fericiți. Inspirați-vă cu câteva sfaturi.
Idei de jocuri cu copii
Dacă vă vremea, petreceți ziua cu copiii în natură sau în grădină. Aici puteți inventa o mulțime activități.
»Căsuța din copac: Cine nu a visat la una vreodată? O mică căsuță din lemn în copac va deveni locul de joacă preferat pentru copiilor voștri. Cei mai mari vor găsi în ea un refugiu pentru câteva momente de liniște. Pe Internet veți găsi multe idei despre cum să construiți o astfel de căsuță. Dacă nu îndrăzniți să construiți una, puteți cumpăra o căsuță de grădină pentru copii și, datorită livrării pe bucăți, o puteți monta puteți împreună.
»Cursă cu obstacole: această activitate este ideală dacă dețineți o grădină lângă casă, dar și în cazul în care faceți o excursie în mediul rural. Ea constă în crearea diverselor locuri sau obstacole prin care copiii trebuie să treacă: săritul peste bușteni, urcarea de-a lungul gardului, urcarea băncilor, sărituri într-un sac la o anumită distanță și așa mai departe. Puteți combina acest lucru cu găsirea și colectarea de jetoane sau dulciuri, ceea ce va motiva copiii și mai mult. Pentru copiii mai mari, puteți inventa activități mai solicitante, cum ar fi urcarea unui copac, balansarea pe o frânghie sau săriturile peste un pârâu. Aceștia pot traversa traseul de mai multe ori la rând sau puteți face o competiție în care copilul care va parcurge traseul în cel mai scurt timp va câștiga.
»Loc de joaca pentru trafic: combinați plăcutul cu utilul și motivați copiii nu numai către sport, ci și la învățare prin joc. Dacă aveți lângă casă sau apartament un drum neaglomerat sau cunoașteți o parcare nefolosită, puteți începe pregătirea. Veți avea nevoie de cretă pentru trotuar, în mod ideal, de culori diferite. Desenați un drum cu cretă și, dacă este posibil, utilizați cât mai mult spațiu posibil și creați diverse viraje, intersecții, sensul giratoriu. Folosiți diverse semne de circulație, cum ar fi linia continuă, linia întreruptă, o cale pentru biciclete, săgeți de direcționare, o trecere de pietoni sau un STOP. De asemenea, puteți face semne de trafic verticale pentru a fi amplasate pe pistă. Copiii pot merge cu bicicleta, cu trotineta sau cu rolele de a lungul pistei. Puteți crea același loc de joacă pentru trafic, dar într-o versiune mai mică, pentru modelele de mașini de jucărie.
În cazul în care vremea va fi ploioasă sau vânt, am pregătit, de asemenea, o alternativă pentru a vă distra împreună:
»Căsuță din carton. Păpușile și animalele mici ar trebui să aibă o locuință adecvată. Împreună cu copiii, puteți să le faceți o casă din carton, pe care o puteți lipi cu hârtie colorată, autocolante, cu desene sau picturi. Tăiați frumos ferestrele și ușile (pot fi și deschise) sau încercați să faceți și un balcon. Peretele frontal lăsați-l deschis, astfel încât copiii să se poată juca confortabil cu figurinele în căsuță. Instrucțiuni despre cum se face o căsuță din carton pot fi găsite pe Internet. De asemenea, puteți confecționa mobilier din carton pentru micii locuitori. Veți vedea cum copiii vor aprecia această căsuță confecționată manual.
»Comori de piatră. Copiii de vârsta preșcolară și în clasele primare vor fi încântați de pictura pe piatră. Le puteți căuta în avans sau împreună cu copiii în timpul plimbării. Ideale sunt pietrele mici și plate. Căutați diferite forme din care puteți crea buburuze, inimi, flori, soare, nori ... Folosiți tempera, apă sau culori creative speciale cu sclipici și altele accesorii.
Idei de cadouri pentru copii
Dacă totuși doriți să le oferiți copiilor voștri ceva material, avem câteva sfaturi pentru voi în care magazinele online puteți face cumpărături. Încercați să vă concentrați pe jucăriile care stimulează dezvoltarea copilului sau pe lucruri de care are nevoie și îi vor fi utile. Nu uitați să utilizați coduri reducere și vouchere reducere pentru a economisi la cumpărături.
În magazinul online Noriel.ro, veți găsi, de exemplu, o gamă variată de jocuri și jucării interesante. Le puteți oferi astfel de jocuri și jucării fără remușcări. În magazinul online Cărturești.ro veți găsi cărți interesante pentru copii dar și întreaga familie. Îmbrăcăminte pentru copii, dar și accesorii veți găsi în magazinul de marcă Aboutyou.ro iar toți ce aveți nevoie pentru bebeluși veți găsi în magazinul online Chicco. Mobilier și alte articole drăguțe pentru mici poznași veți găsi pe Vivre.ro. Cei mici vor fi încântați de accesorii frumoase pentru camerele copiilor sau haine și jucării pentru copii.