Vă place untul de arahide? Preparați-l singur acasă

unt de arahide

Și vouă vă place untul de arahide? Vă arătam cum îl puteți prepara foarte simplu acasă.

 

Poate nu știați, dar untul de arahide nu face parte tocmai din categoria alimentelor cu puține calorii. În cazul în care doriți să slăbiți atunci cel mai bine ar fi să renunțați la el (valabil pentru cei care nu se pot opri la o singură linguriță :-) ). Atunci de ce consumul untului de arahide este recomandat de specialiști? Îl putem considera un aliment sănătos sau este doar un mit?

 

De ce să consumăm Peanut Butter

Deși nu putem denumi untul de arahide un aliment pentru regim, totuși acesta nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră zilnică. Acesta conține vitamine, fibre sau proteine ​​care previn diferite boli. Pentru consumul de unt de arahide ar trebui să vă fie recunoscătoare și inima. Datorită acestui aliment gustos oferiți corpului vostru grăsimi sănătoase sub formă de acizi grași nesaturați care vă protejează de bolile cardiovasculare.

Untul de arahide este, de asemenea, cunoscut pentru multiplele sale minerale. Precum potasiu, care ajută organismul să mențină echilibrul adecvat de apă și este util în digestia carbohidraților și a proteinelor și este, de asemenea, o sursă excelentă pentru prevenirea  tensiunii arteriale sau a atacului de cord.

Untul de arahide, cunoscut și sub numele de Peanut Butter, este, de asemenea, o mare sursă de antioxidanți, în special resveratrol, care se găsește numai în vin roșu, afine, coacăze sau în arahidele menționate. Resveratrolul are efecte puternice antiinflamatorii și antibacteriene, protejează pielea și, de asemenea, reduce riscul unui atac de cord.


Cum preparăm untul de arahide

Deși untul de arahide mulți dintre noi îl consumăm ca atare direct cu lingura din recipient, acesta poate fi utilizat și în alte moduri. Ați încercat să-l amestecați cu brânză de vaci și să adăugați fulgi de ovăz sau smântână? Sau amestecați-l cu mere sau banane și faceți o înghețată gustoasă la domiciliu. Până și cei care preferă sărat in loc de dulce îl pot folosi. Își pot prepara un sos de arahide picant care este perfect cu carnea de pui. Dar haideți să aruncăm o privire la modul în care îl putem prepara acasă.

Avem nevoie:

»  400 g arahide

»  3 linguri ulei de cocos

»  un pic de sare

» zahăr după gust

Cum procedăm:

Arahidele trebuie mai întâi prăjite se adaugă sare pentru un gust mai interesant. Mai apoi le adăugați în blender împreună cu uleiul de cocos topit și începeți să mixați, până nu veți obține consistența dorită. Unii preferă să fie fin și cremos, alții preferă mai crocant. Apoi după gust adăugați un pic de zahăr. Apoi untul pregătit îl puteți turna într-un recipient din sticlă care trebuie depozitat la temperaturi până la 20 °C de preferat în spații întunecate și răcoroase. Astfel untul de arahide preparat persistă până la câteva săptămâni.