V-ați gândit să înnoptați în aeroport?

innoptare aeroport

Dacă ați cumpărat un bilet de avion ieftin și nu doriți cazare la hotel, puteți petrece noaptea în aeroport. Nu este doar o alternativă mai ieftină, dar și una plină de aventură. Uneori nu aveți altă opțiune din cauza zborurilor anulate sau a zborurilor de legătură. Ce ar trebui să știți despre înnoptarea în aeroport? Citiți sfaturile noastre.

 

Unde să înnnoptăm ?

În aeroport puteți alege una din bănci sau să vă întindeți confortabil pe covorul din holul de așteptare al aeroportului. Dacă aveți noroc, veți găsi, de asemenea, fotolii confortabile din piele. Dacă aveți posibilitatea, alegeți un loc după secțiunea  de control al pașapoartelor, unde de obicei nu sunt așa mulți oameni. Un loc ideal poate fi și capela din aeroport. Atunci când alegeți o locație, luați în considerare câte zboruri vor pleca de la acel terminal și alegeți terminalul cel mai puțin frecventat. În caz contrar, puteți constata că somnul vostru este întrerupt de mai multe ori.


Solicitați informații

Dacă vă petreceți noaptea la aeroport, pentru prima dată, asigurați-vă că în prealabil ați aflat  cele mai multe informații. De exemplu, unele aeroporturi sau terminale sunt închise noaptea sau agenții de pază nu acceptă locatari peste noapte. Informații utile veți găsi - unde altundeva – decât pe web. Nu numai că vă pot ajuta paginile oficiale ale aeroporturilor, ci și portalul specializat Sleepinginairports.net, unde puteți găsi experiențe ale oamenilor care au înnoptat prin aeroporturile din întreaga lume.  Atunci când solicitați informații căutați  și un hotel în apropierea aeroportului sau un alt plan B în cazul în care înnoptatul la aeroport nu v-a reușit  din anumite motive.

 
Împachetați-vă lucrurile necesare 

Lucrurie necesare  pentru cazare peste noapte la aeroport sunt salteaua și sacul de dormit sau cel puțin o pătură. Un prosop, o bluză moale sau un rucsac poate servi, de asemenea, drept pernă. Nu uitați să purtați haine călduroase, deoarece halele aeroportului sunt climatizate și  în timpul verii fierbinți. Căștile pot fi, de asemenea, un instrument util - puteți adormi cu muzică plăcută mult mai ușor, decât cu anunțurile de la aeroport. De asemenea, obțineți o baterie externă pentru a vă reîncărca telefonul mobil, deoarece de obicei prizele electrice la aeroporturi sunt limitate. Nu uita de mâncare - magazinele si tarabele sunt închise noaptea în majoritatea aeroporturilor, așa că cel putin să aveți cu voi o mică gustare și apă.

 

Siguranța mai presus de toate 

Atunci când alegeți un loc optați pentu unul cât mai aproape de perete sau în colț, dar în mod ideal atfel încăt să vă aflați sub supravegherea unei camere de supraveghere. Este bine dacă aveți alți călători în apropiere. Puneți rucsacul sau sacul cu fermoarul în jos sau spre perete, astfel încât hoții să nu aibă acces la el. Dacă încă nu ați reușit să vă  înregistrați bagajele, încuiați-le în dulapurile care se află în fiecare aeroport.


Mai bine ca acasă

Dacă sunteți norocoși, în unele aeroporturi vă așteaptă și zona pentru înnoptat de lux. Unele aeroporturi au o zonă de dormit sau au paturi portabile, care oferă pasagerilor blocați în aeroport în caz de furtuni de zăpadă sau alte condiții meteorologice nefavorabile. În aeroporturile selectate veți găsi chiar dușuri -gratuite sau la un preț mic, sau chiar și un centru spa. Și într-adevăr este un lux pe care, poate nu-l aveți nici acasă :-)

 
Nu uitați să  setați alarma

Dacă sunteți pregătiți  la aeroport veți avea parte de un somn formidabil. Aveți grijă să nu pierdeți zborul din cauza unui astfel de somn de calitate:-) Setați alarma sau plasați în apropierea voastră un tablel cu ora la care trebuie să vă treziți înscripționată, astfel încât trecătorii să vă trezească la mometul potrivit.
Indiferent dacă stați în mod voluntar sau involuntar la aeroport, încercați să profitați la maximum de acest timp. De astfel de experiențe nu veți avea parte în fiecare zi :-)