Știți cum îngrijim în mod corect încălțămintea?

impregnare incaltaminte

Doriți să vă protejați pantofii în fața ploilor? Atunci cu siguranță ar trebui să apelați la impregnare. Este inutilă? Greșeală! Datorită ei prelungiți durata de viață a încălțămintei voastre și picioarele voastre vor fi mereu uscate. Dar fiecare material necesită un alt mod de îngrijire, haideți să ne uităm împreună cum ar trebui să procedăm.

 

Îngrijirea încălțămintei

Știați faptul că, dacă vă îngrijiți în mod corect pantofii le puteți prelungi durata de viață chiar și cu câteva sezoane? Exact așa. De aceea dacă visați ca pantofii voștri să arate mereu bine, trebuie să le îngrijiți corespunzător. Cheia succesului este tocmai impregnarea pe care o veți aprecia nu doar pe timpul unei zile ploioase dar si pe timpul plimbărilor prin roua dimineții. 
Impregnarea are și rolul de a împiedica pătrunderea impurităților în structura materialului din care este fabricat pantoful. Pe scurt - pantoful datorită impregnări va arăta mai bine și își va prelungi rezistența. Pentru impregnare se folosește cel mai des spray, soluție, cremă, unsoare sau ceară, depinde de suprafața și materialul pantofului. Înainte de aplicare este necesar ca încălțămintea să fie curățată de toate impuritățile și mai apoi uscată foarte bine. Cum este ideal să aplicăm soluțile de imprgnare peste pantofi? Haideți să ne uităm împreună  cum procedăm.

 

Impregnarea cu spray, ceară, unsoare sau cremă

 

Cea mai simplă metodă de impregnare este tocmai aceea prin intermediul spray-ului. Pantofii înainte de aplicare trebuie curățați foarte bine și mai apoi bine uscați Pe încălțăminte foarte bine curățaă în prealabil aplicați spray-ul de impregnare la fel pe întreaga suprafață cam de la 20 de cm distanță și lăsați la uscat. Pentru un rezultat mai bun este necesar să repetați operațiunea de două chiar trei ori. Nu omiteți să utilizați spray-ul atunci când aveți ferestrele deschise pentru a evita afectarea căilor respiratorii.

Impregnarea cu cremă, ceară sau unsoare se folosește mai ales la pantofii din piele – nu și în cazul celor textile cărora le-ar putea schimba aspectul. Unsoarea sau ceara pot fi aplicate pe pantofii curățați în prealabil mai apoi lustruiți.

 

Pantofi din piele I Kuplio.ro

 

»Pontul nostru: Nu aveți curajul să vă curățați pantofii pe cont propiu? Aplicați voucher Footshop și beneficiați de curățarea încălțămintei mai avantajos.

 

Cum procedăm cu încălțămintea din piele întoarsă?  

V-ați cumpărat pantofi din piele întoarsă și acum vă este frică să îi purtați pentru a nu îi deteriora? Curățarea pantofilor din piele întoarsă nu trebuie să fie ceva înfricoșător. Este de ajuns să cunoașteți câteva reguli de bază și pantofii pot fi purtați și câteva sezoane. Prima regulă și cea mai importantă pentru îngrijirea pielii întoarse este alegerea soluției de impregnare potrivite, care este destinată direct pentru curățarea încălțămintei din piele întoarsă.

Cum este general cunoscut pielea întoarsă nu suportă umiditatea, de aceea folosirea soluților rezistente la apă este obligatorie. Folosirea unui spray de impregnare este recomandată încă de la prima utilizare a pantofilor și trebuie repetată de câteva ori, ideal înainte de fiecare utilizare a pantofilor.

 

Cât de des impregnăm?

Știți cât de des impregnăm pantofii? De fiecare dată când este necesar. Pentru mediul umed și de cîteva ori pe sâptămănă, în mediul uscat nu chiar atât de des. Depinde și de praf și uzura pantofilor. Desigur, pantofii folosiți în natură o să necesite o îngrijire mai atentă față de pantofii cu toc pe care îi purtați în clădiri administrative.