Știți cum funcționează chitara electro-acustică?

chitara acustica

Știți ce este o chitară electro-acustică și ce diferență este între o chitară clasică acustică, electrică sau electro-acustică? Citiți mai multe pe blogul KUPLIO.ro

 

Ați dori să încercați, în afară de chitara voastră clasică acustică, și altceva cu un sunet mai expresiv, dar chitara electrică nu este tocmai ceea ce căutați? Soluția se va afla undeva la mijloc. Încercați avantajele chitarei electro-acustice și descoperiți noi posibilități.
 

Principii și diferențe

Chitara electro-acustică este de fapt o chitară acustică cu câteva îmbunătățiri practice. Și asta face din ea un instrument foarte îndrăgit pentru începători, dar și profesioniști. Se poate spune că, chitara electro-acustică este de fapt o chitară acustică care și-a împrumutat câteva din avantajele chitarei electrice. Elemente precum senzori magnetici, senzori piezoelectrici sau microfoane oferă o mai bună calitate a sunetului pe care o veți aprecia mai ales la concertele live. Mulți muzicieni o consideră drept o combinație de ceea ce este mai bun din ambele lumi. Nici nu este de mirare faptul, că sunetul acustic combinat cu principiile chitarei electrice a influențat mai mulți chitariști cunoscuți.

Majoritatea chitarelor electroacustice sunt echipate cu senzori piezoelectrici, deci un preamplificator este necesar ca parte a echipamentului lor. Sarcina sa este de a amplifica sunetul înainte de a ajunge la amplificatorul propriu-zis. Este echipat cu egalizatoare care vă permit să controlați volumul, să ajustați nivelele. Datorită preamplificatorului nu aveți nevoie de un microfon, care este unul dintre cele mai mari aspecte pozitive ale chitarelor electroacustice.

Dacă este necesar, conectați chitara la difuzor. Folosind senzorii încorporați în chitara electroacustică, o puteți conecta și la amplificator sau la sistemul de mixare. Este valabil faptul, cu cât amplificatorul este mai de calitate, cu atât sunetul este mai bun. Înainte de a cumpăra echipamentul, este recomandat să consultați un profesionist sau pe cineva care deține astfel de aparate și înțelege despre ce este vorba.

În general chitara electro-acustică în comparație cu chitara doar acustică este mult mai avantajoasă fiind foarte practică și datorită versatilității sale.


Trecutul și prezentul

Primele impresii despre chitarele electro-acustice le regăsim în a doua jumătate a secolului al XX-lea. Cele mai frecvente au fost corelate cu stilurile blues si rock. Unul dintre primele branduri care au început să le producă a fost bine cunoscuta companie Gibson. De asemenea, le puteți cumpăra acum de la Encoure, Fenix, Washburn, Epiphone, Yamaha și multe altele.

La fel precum chitarele acustice originale și chitarele electro-acustice, sunt fabricate din lemn masiv sau semi solid. Sunt folosite diferite tipuri de lemn pentru că fiecare are propriul său sunet specific. De aceea, fiecare chitară este originală și de multe ori devine piesă de colecție de valoare. Prin urmare, prețurile instrumentelor individuale sunt adesea diferite. Dacă sunteți pe punctul de a vă cumpăra prima chitară și doriți să economisiți, folosiți vouchere de reducere.