Știi, cum să alegi din aspiratoare de top și unde au cele mai bune prețuri?

Covor, aspirator și dulap.

Fără un aspirator în casă, ar fi pur și simplu imposibil, rămâne doar să te decizi asupra unui anumit tip. De aceea, în acest articol îți vom da câteva sfaturi despre cum să alegi din aspiratoare top, pe cel mai bun.

Nu există îndoieli când vine vorba de achiziționarea unor aparate de uz casnic, acestea trebuie să fie achiziționate. Unul dintre acestea este aspiratorul, un aparat de curățenie esențial pe care unii oameni preferă să îl folosească mai mult, iar alții mai puțin. Haide să vedem din ce tipuri de aspiratoare poți alege și care sunt parametrii cheie atunci când cumperi unul. Ei bine, în a doua parte a articolului, îți vom prezenta cele mai bine vândute modele actuale de aspiratoare.

Periuța de dinți sonică este mai bună decât cea clasică?

 

În ultimii ani au apărut pe piață o mulțime de accesorii pentru îngrijirea dentară datorită cărora curățarea dinților a devenit mult mai flexibilă. Care sunt avantajele unei periuțe de dinți electrice sonice, oare se merită să o cumpărați?

Cum sa alegi cel mai bun aspirator pentru casă?

 

Răspunsul îl vei găsi în rândurile de mai jos, unde vei afla ce tipuri de aspiratoare există, ce să alegi în funcție de tipul suprafeței. Îți vom spune și parametrii de bază a aspiratoarelor, respectiv gama de aspiratoare, greutatea, puterea de aspirare, eticheta energetică, accesoriile și prețul acestora.

Tipuri de aspiratoare


Atunci când deschizi orice magazin online de electrocasnice, vei constata că gama de aspiratoare este foarte mare. Hai să vorbim despre cele pentru care poți opta.



Aspirator cu sac
 

Este unul dintre cele mai frecvent achiziționate modele datorită raportului preț, calitate și performanță. Performanțele sale de aspirare sunt într-adevăr foarte bune, murdăria fiind colectată într- un sac de pânză sau de hârtie. Aceasta trebuie golită și schimbată în mod regulat, unele modele au un semnal de avertizare că sacul este plin. Dacă se continuă aspirarea cu un sac prea plin, performanța de aspirare este redusă, ceea ce poate fi considerat singurul său dezavantaj. Este un aspirator bun pentru covoare, avantajul este că îl poți folosi atât pentru covoare pufoase, cât și pentru pardoseli.



Aspirator fără sac


Se mai numește și ciclonic, deoarece atunci când este utilizat, atât impuritățile mai mici, cât și cele mai mari sunt centrifugate din aerul aspirat într-un recipient de colectare. Acesta este apoi pur și simplu golit în coșul de gunoi. Se caracterizează prin calitatea construcției sale și prin etanșarea precisă datorită captării murdăriei, precum și prin faptul că are aceeași putere de aspirare puternică pe întreaga perioadă de utilizare.

Pentru persoanele alergice, în special, contactul cu recipientul de colectare la golirea acestuia poate fi un dezavantaj. Cu toate acestea, există și modele cu filtru de apă, la care toate impuritățile sunt vărsate odată cu apa. Un aspirator cu un recipient de colectare a apei este considerat a fi cel mai bun aspirator pentru persoanele alergice. Dacă vă axați pe acest tip de aspiratoare, veți vedea că unele dintr-e ele au și o funcție umedă de aspirare, ceea ce poate fi un mare avantaj.

Ai nevoie de alte produse de curățenie pentru casă? Bazează-te pe oferta și prețul avantajos al magazinului online Klintensiv.

Aspirator vertical
 

Compact și potrivit pentru suprafețe mai mici. Acestea sunt caracteristicile de bază ale acestui aspirator, care este extrem de confortabil de utilizat datorită designului său lung. Deci, nu mai trebuie să te apleci. Poți alege între modelele cu putere de aspirare mai mică și mai mare, precum și cele cu și fără cablu. Modelele mai scumpe sunt disponibile chiar și cu funcții asociate - poți spăla podeaua cu ele, înlocuind mopul clasic, sau poți desprinde o parte din ele și poți obține un aspirator de mână.



Aspirator robot
 

Trecem la cel mai convenabil și modern mod de aspirare - complet automat. Cu ajutorul acestuia, vei avea o podea curată fără niciun efort din partea ta. Funcționează pe principiul unui sistem de navigație inteligent și a unor senzori care îl ajută să evite obstacolele, să treacă fără probleme și să reușească să curețe diferite tipuri de podele. Un avantaj incontestabil al aspiratoarelor robot este posibilitatea de a le controla de la distanță prin intermediul telefonului mobil sau de a le seta să înceapă procesul de aspirare la o anumită oră. Și cum rămâne cu dezavantajele? Pentru modelele de calitate superioară, cu o navigare mai bună, este, bineînțeles, prețul. Dar investiția în acesta îți va fi amortizată sub forma timpului și energiei economisite.



Aspirator de mână
 

Este cea mai bună alegere dacă ai nevoie să cureți murdăria la nivel local. Îți va plăcea ușurința, compactitatea și, în cazul modelului fără fir, mobilitatea mare. Da, modelele din această categorie au o putere de aspirare mai mică și un recipient de murdărie mai mic, dar pentru o utilizare mică și ocazională, acești parametri sunt suficienți.

Femeia aspiră parchetul.Autor: Liliana Drew (Pexels)

Vrei să cumperi un aspirator cu adevărat premium? Alege un produs de la brandul popular Dyson și vezi beneficiile în propria ta casă. Garantat, nu te va dezamăgi.

În funcție de tipul suprafeței


Nu toate aparatele din această categorie pot aspira la fel de bine toate tipurile de suprafețe. Pentru covoare, de exemplu, este indicat să cumperi un aspirator puternic, cu o putere de aspirare puternică pentru a pătrunde în mod eficient în interiorul covorului și a îndepărta toată murdăria. Aspiratoarele de podea și cele verticale se descurcă excelent cu această sarcină. În cazul pardoseli din lemn, a parchetului, a gresiei sau a oricărei alte suprafețe, cel mai important lucru este ca procesul de curățare să nu zgârie pardoseala în cauză. Cu aspiratoarele calitative de astăzi, acest lucru este deja o chestiune firească. Ai nevoie să aspiri și podeaua și canapeaua? Un aspirator de mână este alegerea potrivită.



Raza de acțiune


Acesta este un parametru foarte important, mai ales dacă locuința ta are camere mari și nu vrei să schimbi constant prizele. Deși raza de acțiune a unui aspirator este înțeleasă în principal ca fiind lungimea cablului, este posibil să întâlnești și termenul de rază de acțiune. Aceasta se referă la raza totală de acțiune a aspiratorului prin însumarea lungimii cablului, a aspiratorului și a furtunului.



Greutatea


Greutatea aspiratorului este importantă, în principal din cauza ușurinței de mutare. Cele mai multe modele cântăresc în jur de 4-6 kg. Îți va fi mai ușor să folosești aspiratorul dacă acesta este prevăzut cu roți.



Puterea de aspirare


Valoarea puterii de aspirare reprezintă aproximativ 20-25% din puterea totală de aspirare a aspiratorului. Bineînțeles, cu cât puterea de intrare este mai mare, cu atât mai mare este consumul de energie în timpul funcționării.



Nivelul de zgomot


În cele mai multe cazuri, cu cât prețul unui aspirator este mai mic, cu atât nivelul de zgomot este mai ridicat. Dacă ești în căutarea unui model silențios, orientează-te către cele cu un nivel de zgomot de aproximativ 60 dB.



Eticheta energetică


Una dintre cele mai importante cifre pe care o vei găsi pe acesta este consumul de energie în kWh. De asemenea, observă marcajul clasei energetice: A este cea mai bună, G cea mai proastă. Știai că pe eticheta energetică a acestui aparat vei găsi, de asemenea, informații despre clasa de emisie de praf, clasa de eficiență a aspiratorului pentru covoare și clasa de eficiență a aspiratorului pentru podele dure? Aceste informații îți vor ușura decizia.


Accesoriile


Piesele pentru diferite suprafețe fac deja parte din unele dintre modelele mai scumpe, cum ar fi duzele de aspirare a țesăturilor, duzele pentru crăpături sau cele pentru podele dure. Vei aprecia dacă în pachet există și o perie turbo, care aspiră eficient părul de animale de companie și părul din interiorul covorului. Sacii de schimb livrați împreună cu aspiratorul vor fi un bonus cu care nu va trebui să te mai ocupi în următoarele săptămâni. Unele aspiratoare includ, de asemenea, parfumuri pentru a înlocui mirosul de praf.

Prețul


Suma care va fi facturată din contul tău atunci când cumperi dintr-un magazin online depinde în principal de tipul de aspirator, de marcă și de comerciant. De exemplu, poți plăti 300 de Lei pentru un aspirator de podea sau chiar 2000 Lei. În comparație, prețul unui aspirator robot începe de la aproximativ 400 Lei și încă nu se oprește nici la 6800 de Lei.
 

Te întrebi ce marcă să alegi? Conform recenziilor altor clienți, nu vei fi dezamăgit de un aspirator Philips, Sencor, iRobot sau Dyson, ca lider de piață actual.

Femeia aprinde aspiratorul robot.Autor: Cottonbro studio

Aspiratoare de TOP de pe piață


Am selectat pentru tine 5 dintre cele mai bine vândute modele actuale de aspiratoare. Nu spunem că trebuie să cumperi unul dintre ele, sunt doar alegerile noastre pentru cele, care nu te vor dezamăgi conform recenziilor altor clienți.



Sencor SVC 45 EUE3


Acest model de aspirator cu sac oferă suficientă putere pentru a aspira covorul, dar, în același timp, datorită roților, nu distruge alte tipuri de pardoseli. Printre aspectele sale pozitive se numără înfășurarea automată a cablului, un indicator de umplere a sacului de murdărie și o duză telescopică cu perie extensibilă. De asemenea, include o duză pentru curățarea zonelor greu accesibile, o veți găsi în partea de jos a aspiratorului.

 

Puterea este de 850 W, iar recipientul de praf este de 1,5 l. Aspiratorul este disponibil în mai multe culori și atinge un nivel de zgomot de 79 dB atunci când este în funcțiune. În magazinul Melarox veți da pe el 235 Lei.

Nu treci cu vederea nici peste aceste oferte suplimentare la  electrocasnice. Reducerea de preț este garantată.

Electrolux ECC21-2IW


De asemenea, te poți baza pe o casă curată cu acest model de aspirator fără sac. Acesta are un recipient de 1,8 litri pentru murdărie, poziții de parcare integrate, putere reglabilă, roți moi, o duză pentru tapițerie și un sistem de separare a prafului în două etape.

Raza de acțiune a acestui aspirator este de 7 m, nivelul de zgomot este de 78 dB și, nu în ultimul rând, designul plăcut. Îl poți achiziționa din magazinul Electrolux la un preț mai mic de 459.99 Lei.

 

Philips Series 8000 Aqua Plus
 

În continuare, am dori să îți prezentăm pe scurt un aspirator vertical fără fir pentru curățenie uscată și umedă care îți va depăși toate așteptările. Potrivit producătorului, acesta îndepărtează până la 99% din bacterii, captează cantitatea maximă de praf chiar și cu bateria descărcată, datorită tehnologiei PowerCyclone 12, și aspiră și spală dintr-o singură trecere. Titlul de cel mai bun aspirator de covoare îi aparține fără nicio îndoială.

Acest model fără fir te va fermeca și prin sistemul de filtrare în 5 trepte și un nivel de zgomot mai mic de 80 dB.

Va fi livrat cu până la 5 tipuri de accesorii diferite, împreună cu un filtru suplimentar. Pentru acest model premium 2în1, vei plăti aproape 3000 Lei în magazinul online al mărcii.

 

Xiaomi Robot Vacuum S10+


Dintre aspiratoarele robot, am selectat unul dintre cele mai bine evaluate de clienți pe mai multe portaluri. Robotul evită obstacolele, mobilierul și, de asemenea, identifică marginile covorului fără nici cea mai mică problemă. În afară de aspirare, te poți baza pe el și pentru curățarea cu apă, deoarece este un model 2 în 1. Benzile de mop sunt realizate din materiale delicate, astfel încât nu va deteriora podeaua.

Aparatul are o baterie de 5200 mAh, atinge un nivel de zgomot de 55 dB în timpul funcționării, iar recipientul pentru deșeuri are o capacitate de 0,2 litri. La o singură încărcare, dispozitivul este funcțional timp de aproximativ 120 de minute și, bineînțeles, poate fi controlat prin intermediul unei aplicații mobile. Cât vei plăti pentru acest model? Te va costa 1500 de Lei și ceva mărunțiș în magazinul Mi-home.



Concept VP4360

 

Și, în cele din urmă, printre aspiratoarele de mână, am ales un model pentru aspirare uscată și umedă, care poate fi în funcțiune mai puțin de o oră. Pentru dimensiunile sale, are o dimensiune destul de generoasă a recipientului de praf, respectiv 450 ml, în timp ce capacitatea recipientului de apă este de 150 ml. Există două niveluri de putere din care poți alege atunci când îl folosești și, bineînțeles, anumite accesorii, cum ar fi un suport de perete pentru încărcare, un adaptor și duze pentru perii, sunt incluse standard la achiziție. Acest ajutor de curățenie pliabil te va costa mai puțin de 275 Lei la 4Home.

Vei găsi, de asemenea, o gamă fantastică de aspiratoare robot și accesorii în magazinul online Klarstein. Alege și cumpără la prețuri avantajoase.

Sperăm că articolul nostru te-a ajutat să te orientezi în gama acestor aparate de curățare și îți va ușura cumpărăturile. Nu uita că poți economisi la orice achiziție, nu doar la aspiratoare, folosind codurile și cupoanele noastre de reducere.

Nu vrei să treci cu vederea peste prețurile mici? Instalează extensia KUPLIO în browserul tău, astfel încât să știi despre fiecare ofertă cu reducere de la magazinele tale online preferate.

Extensie Kuplio.