Să cumpărăm sau nu produse resigilate?

produse resigiliate

Atunci când vă faceți cumpărăturile, cel mai adesea cumpărăturile online, vă puteți întâlni cu produse care sunt marcate ca și „resigilate“. Despre ce produse este vorba și ce avantaje implică cumpărarea respectiv comandarea lor?

Produsele resigilate reprezintă, de fapt, produse noi nedeteriorate, care pur și simplu au fost deja despachetate și reambalate, în principiu, în ambalajul lor original. De regulă, este vorba despre produsele, care au fost returnate de către client în termenul legal de 14 zile sau au fost folosite ca și materiale promoționale / de prezentare sau pentru a fi fotografiate pentru diferite magazine online sau în diferite cataloage. Uneori pot fi produse care au fost împrumutate de către evaluatori, pentru a le putea face o recenzie în reviste sau pe portaluri web.

 

Avantajele și dezavantajele produselor resigilate

cum fiecare monedă are două fețe, și cumpărarea produselor resigilate are plusurile și minusurile sale. Cel mai mare avantaj este evident - cumpărături mai ieftine. Pentru un produs, care o fost deja despachetat, în general, veți plăti aproximativ cu 10 - 30% mai puțin decât pentru unul obișnuit. De altfel și la aceste produse este valabilă garanția standard de doi ani și de regulă, este vorba despre un produs original fără defect, pe care cineva la returnat. Cel mai adesea, astfel, puteți cumpăra electronice ieftine, mai ales calculatoare sau telefoane mobile.

Multe companii și-au construit chiar și o afacere din comercializarea produse resigilate. În magazinele online își așteptă noii proprietari, produsele care au doar ambalajul deteriorat și fără nici un alt defect. Produsele nu duc lipsă de nici o piesă și în cea mai mare parte este, într-adevăr, vorba, doar de ambalajul deteriorat. Cu toate acestea, nu putem exclude în totalitate și altă variantă, ceea ce este în același timp un mare dezavantaj. Cei mai mulți oameni se tem să cumpere produse resigilate, pentru că au senzația că vor cumpără ceva „la mâna a doua“ sau cum se spune „măța în sac.“ Dar când vine vorba de un vânzător de încredere, toate aceste temeri sunt nefondate. Este suficient să fiți prudent, acest lucru fiind valabil la cumpărături de oriunde și de orice fel. Cumpărarea produselor resigilate, în esență, poartă aceleași riscuri ca și cumpărăturile convenționale. Prin urmare vânzătorii au stabilite condițiile comerciale în așa fel încât și produsele resigilate pot fi returnate până la două săptămâni.

 

 

Folosiți voucherul de reducere și veți economisi de două ori

Sunteți fani ai voucherelor de reducere și le folosiți cu plăcere atunci când vă faceți cumpărăturile? Știați că le puteți folosi și la cumpărarea produselor resigilate? Astfel veți economisi o sumă mare de bani.

Imaginați-vă, de exemplu, că de mult timp doriți să vă cumpărați un telefon super, despre care știți, că de regulă costă peste 1000 ron. Îl găsiți în magazinul online în secțiunea resigilate cu o reducere de 20%. Grozav! Imediat ați economisit 200 ron. Dar voi sunteți harnici și pe web-ul www.kuplio.ro mai găsiți și un voucher de 5% reducere la telefoane mobile în respectivul magazin online. Per total ați economisit 250 ron. Ce credeți, v-ar încânta?