Nu puteți rezista tentației de-a mânca noaptea? Poate că nici nu trebuie

tentatie dulce

Cât adevăr există în privința mâncatului noaptea, ca fiind nesănătos? Sunteți pro sau contra acestei opinii? Citiți despre mâncatul seara pe Kuplio.ro

 

În ceea ce privește consumarea alimentelor ne împărțim în două grupuri principale. În primul grup se încadrează cei cărora le place să consume un mic dejun consistent și mănâncă mai ales în prima jumătate a zilei. Seara nu mai au nevoie să mănânce foarte mult, precum cei care sar peste micul dejun și preferă să mănânce consistent seara și dau buzna noaptea în frigider. Majoritatea dintre noi cred, că cea mai corectă este prima variantă. Dar mâncatul la orele târzii este într-adevăr nesănătos și cauzează creșterea în greutate?

 

Constatări surprinzătoare

În ultimii ani s-au efectuat  mai multe cercetări interesante, care au comparat pe cei care mănâncă în timpul zile cu cei care mănâncă noaptea. O astfel de cercetare cu o durată de 6 luni a fost efectuată de oamenii de știință din Israel și a arătat, că persoanele care mănâncă adesea după ora 20 seara, pe timpul cercetării, au savurat mai bine mâncarea, iar în efortul de a-și regla greutatea au pierdut 10,5% mai multă grăsime corporală și în total 11% din greutate.

Acest lucru este confirmat de mulți nutriționiști care spun, că nu este important atunci când mâncăm, dar ce și cât de mult consumăm. Orele din zi sau din noapte nu joacă de fapt un rol important în luarea în greutate resp. pierderea în greutate. Factorul cheie este numărul de calorii. Atunci când dorim să pierdem din greutate, trebuie să ardem mai multe calorii, decât primim. Al doilea factor important este mișcarea. Este adevărat, că în spatele unei rate de 70 - 80% de succes, stau exercițiile și mișcarea ca atare. De restul se va ocupa un regim alimentar adoptat corect. Un ajutor de nădejde sunt și suplimentele nutritive. Dacă știți ce vitamine, minerale și proteine sunt ideale pentru dumneavoastră, prin intermediul voucherelor de reducere puteți economisi până la 40% la cumpărarea lor.

 

Ce să mâncam fără să luăm în greutate

Corpul nostru funcționează fără întrerupere. Prin urmare, are nevoie de o cantitate constantă de nutrienți, astfel încât și mâncatul nocturn nu trebuie să fie neapărat rău. Trebuie doar să știm ce se cuvine și ce nu. De exemplu, consumul de proteine corecte ne poate ajuta să construim mușchi în timpul somnului. Acestea se regăsesc, de exemplu, în popularele iaurturi grecești. Alimentele cu conținutul glicemic scăzut, consumate seara, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge a doua zi. Din această categorie fac parte de exemplu, fasolea neagră, linte, legume verzi, carne slabă de pui, de vită sau somon.

 

 

Nu trebuie să evitați nici nucile. Fisticul conține fibre benefice, biotină, vitamina B6, grăsimi nesaturate și multe alte substanțe care alcătuiesc calea cea bună spre o alimentație sănătoasă. În mod similar, migdalele și semințele de dovleac sunt o sursă excelentă de magneziu, care reduce riscul bolilor cardiovasculare.

Sunteți un tip ce nu rezistă fără dulciuri? Există o soluție și pentru dumneavoastră. Înlocuiți ciocolata cu lapte cu ciocolata neagră. Ciocolata de calitate reduce tensiunea arterială și conține mulți antioxidanți. Dar trebuie să aibă  un conținut de cel puțin 70% de cacao. O altă variantă, fără calorii, sunt fructele. Mai ales mango, căpșuni, zmeură, afine și banane. Majoritatea dintre acestea conțin, de asemenea, antioxidanți care ajută inima și creierul să funcționeze în mod corect. Le puteți mânca exact așa cum sunt, sau puteți pregăti ceva delicios din ele. De exemplu, crema de mango și lapte de cocos este foarte delicioasă și reprezintă un mod sănătos de gustare, chiar și seara.