Nici voi nu reușiți să adormiți din cauza căldurii? Încercați asta

caldura mare

Cunoaștem cu toții sentimentul, atunci când întreg anul așteptăm cu nerăbdare vara, soarele și vacanța. Dar din senin temperaturile cresc peste 30 °C și noi ne bucurăm de orice mijloc de răcire. Momentele critice apar mai ales atunci, când și nopțiile sunt fierbinți și noi nu putem închide un ochi. Vă oferim câteva ponturi cum să faceți față căldurii.

 

1. Ziua aerisiți încăperea

Cu siguranță avem nevoie de aer proaspăt. Dar în lunile de vară planificați-vă aerisirea încăperii în orele dimineții sau serii. Până nu apune soarele, încercați să nu deschideți ferestrele, astfel evitați să pătrundă aerul cald în încăpere. Puteți umbri spațiul folosind perdele sau jaluzele. Asftel în încăpere vor fi câteva grade în minus.


2. Opriți toate sursele care produc căldură

Nu ne referim doar la cuptorul din bucătărie. Vă place să vizionați televizorul direct din pat sau vă deservește drept fundal audio, atunci când încercați să adormiți. Poate vă încărcați telefonul în mod regulat pe noptieră. Încercați să închideți tot ce se poate, astfel veți reduce acțiunea negativă a radiaților electromagentice care au strânsă legătură cu calitatea somnului.

 

Somnul I Kuplio.ro

 

3. Răciți aerul din dormitor

O soluție rapidă pentru problema dormitorului supraîncălzit? Alegeți un ventilator de birou. Este de ajuns să alegeți un model mic și silențios în fața căruia veți amplasa un bol cu gheață. Aerul din încăpere se va răci în mod plăcut și voi veți putea dormi liniștit. Temperatura ideală pentru somn este in jur de 20°C.

» Pontul nostru:  Doriți să economisiți la cumpărături? Atunci vizitați magazinul online Evomag unde veți găsi aceste ventilatoare grozave la prețuri atractive. În plus dacă veți folosi voucher Evomag veți economisi și mai mult.

 

Ventilatoare Evomag I Kuplio.ro


 

4. Folosiți materiale ușoare și lejere

Acum este momentul ideal să scoateți lenjeria de pat din saten pe care o țineți ascunsă în șifonier. Vara sunt suficiente cearșafurile subțiri, care se spală și ususcă rapid. Astfel le puteți utiliza din nou. Alegeți pijamale din bumbac ce permit pielii să respire. Cea mai importantă regulă este ca pijamalele să fie cât mai confortabile.


5. Nu subestimați pregătirea pentru somn

Nu este doar o problemă a workaholicilor, care obișnuiesc să muncească seara sau noaptea târziu. Încercați pas cu pas să vă schimbați stilul de viață și încercați să lucrați doar ziua. Pentru un somn de noapte liniștit este important ca, organismul să aibă suficient timp să intre în regimul de repaus. Fiecare dintre noi are această graniță setată diferit dar în general este valabil faptul, că organismul se pregătește de somn doar după două ore de la finalizarea activităților solicitante. Mai ales vara nu este recomandat ca înainte de culcare să ne uităm în monitor sau să facem exerciții. Dimpotrivă o activitate foarte recomandată este cititul, care relaxează corpul și mintea.


6. Plante pentru un somn liniștit

Puteți considera acest lucru drept medicină alternativă, dar plantele alese în mod corect pot îmbunătăți somnul. Levănțica, roinița sau sunătoarea sunt plante din care putem pregăti un ceai gustos sau o baie relaxantă.


7. În loc de plasă un prosop

Plasele împotriva insectelor se regăsesc aproape în fiecare locuință. Dar, dacă doriți să răcoriți încăperea încercați să le înlocuiți cu un prosop ud. Apa care se va evapora în aer prin material va îmbunătăți aerul din încăpere și veți dormi mult mai bine. Dacă obișnuiși să dormiți și pe timpul zilei optați pentru un prosop din material alb.


8. Încercați și aparat de aer condiționat portabil

Deseori vara oftați că, la serviciu este mult mai plăcut decât acasă? Biroul este răcit cu ajutorul aparatului de aer condiționat, pe când acasă este foarte cald. Schimbați acest fapt și răciți aerul și în apartament sau în casă. Aerul condiționat este destul de accessibil în ziua de astăzi. Multe modele combină mai multe electrocasnice într-unul singur. Spre exemplu sistemul de răcire și încălzire îl puteți folosi întreg anul. Combinația de umidificator va fi apreciată mai ales de persoanele alergice și sensibile la praf. Dacă vă place să economisiți puteți folosi voucher Evomag și să alegeți unul din aceste modele: