Filme pe care trebuie să le vedeți înaintea vârstei de 30

filme bune

Am ales pentru voi câteva filme de calitate, pe care ar trebui să le vedeți înaintea vârstei de 30. Le puteți cumpăra avantajos prin intermediul voucherelor de reducere la filme.

 

Un cinefil înrăit cunoaște filme peste filme. Dacă faceți parte din categoria telespectatorilor mai pretențioși, atunci cu siguranță nu ar trebui să ratați următoarele titluri cunoscute. Deoarece perioada când am împrumutat filme este de mult apusă, nu ne rămâne altceva decât să le cumpărăm. Și ce ne va încânta mai mult decât voucherele de reducere la filme. 

 

Trilogia Nașul (1972 – 1990)

Un film clasic nemuritor al regizorului Francisc Ford Coppola, în rol principal Marlon Brandon și Al Pacino. Saga expune mediul crimei organizate din secolul 20 de după război și a fost creat în baza colaborării regizorului cu autorul cărții Mario Puza. Filmele împreună au obținut 9 Oscaruri.

De ce trebuie să-l vizionăm: Unde s-ar afla filmele de azi cu mafia, fără această capodoperă? Privind soarta familie Corleone întotdeauna ne provoacă fiori.

Evaluare IMDB: 9,2

Sursa:OnlineFreeMovies

 

Mic dejun la Tiffany (1961)

Fără doar și poate, Audrey Hepburn știe să se facă grozavă chiar și în rolul unei dame de companie. Soarta lui Holly Golightley începe să ia cu totul altă întorsătură, pe măsură ce scriitorul debutant Paul se mută în apartamentul învecinat. Fermecat de aspectul și personalitatea sa, el pătrunde în lumea ei, iar ea în lumea lui.

De ce ar trebui să-l vizionăm: Pentru cele 2 Oscaruri ale lui Audrey pentru cântecul generic Moon River și muzica lui Henry Mancini.

Evaluare IMDB: 7,7

Sursa:OnlineFreeMovies

 

Nosferatu (1922)

Pentru cei cărora le plac filmele horror în alb - negru. Inspirat fără îndoială, de personajul Dracula a lui Stoker, chiar și așa filmul diferă mult, față de cartea originală. Regizorul german Friedrich Wilhelm Murnau nu a primit aprobarea pentru a filma romanul inițial.

De ce ar trebui să-l vizionăm : Nosferatu conferă cu totul o altă experiență din acest gen horror, pentru că ține încă de era filmelor mute.

Evaluare IMDB: 8,0

Sursa:TheNosferatuMysteria

 

Casablanca (1942)

Frumoasa Ingrid Bergman și fermecătorul Humphrey Bogart într-unul din cele mai cunoscute filme romantice. Cele mai bune povești de multe ori au loc ca urmare a groazei războiului. Nici Casablanca nu face excepție, aici fiind vorba de reîntâlnirea dintre iubiți, pe care destinul îi aduce împreună tocmai în Maroc.
 

De ce ar trebui să-l vizionăm:  Deoarece este vorba de unul dintre cele mai culte filme hollywoodiene din toate timpurile, acest lucru este demonstrat și de cele trei Oscaruri în categoriile principale.

 Evaluare IMDB: 8,5

Sursa:Movieclips Trailer Vault

 

Unora le place Jazz-ul

Cine ar putea juca mai bine rolul unei blonde cochete decât Marilyn Monroe? Și ce poate fi mai distractiv, decât doi bărbați deghizați în femei, care încearcă să scape de o bandă de gangsteri?

De ce ar trebui să vizionăm: Este vorba de un film de relaxare foarte bine scris cu o mulțime de staruri de cinema, care au conferit acestei comedii ușoare multă originalitate.  Un Oscar și trei Globuri de Aur confirmă calitatea acestui film.

Evaluare IMDB: 8,3

Sursa:Movieclips Trailers