Doriți să renunțați la fumat? Acesta vă afectează atât sănătatea cât și bugetul

renuntare fumat

Știați că fumând un pachet de țigări pe zi cheltuiți cel puțin 5000 de RON pe an?

 

De ce să renunțați la fumat?

 

Deoarece fumatul:

Crește riscul apariției cancerului, atacului cerebral, infarctului miocardic și a altor afecțiuni cardiace/vasculare.

Crește riscul infertilității – nu doar în rândul bărbaților ci și al femeilor.

Crește riscul dezvoltării afecțiunilor respiratorii – în special a astmului și a bronșitei, atât în cazul dumneavoastră cît și în cazul fumătorilor pasivi care vă înconjoară.

Provoacă apariția ridurilor și accelerează procesul de îmbătrânire.

Reduce capacitatea pulmonară având un efect negativ asupra condiției fizice în activități curente.

 

Cum să renunțați la fumat?

 

Voința de fier este fundamentală

Dacă doriți să renunțați la fumat, trebuie să fiți conștienți că nu va fii deloc ușor. Dacă fumați câteva țigări pe zi sunteți deja mai mult ca sigur dependent și nici o dependență nu este ușor de combătut. Dacă aveți însă motivația necesară și sunteți hotărât să renunțați la fumat aveți șanse mari să reușiți. Nu cedați nici atunci cănd vă aflați sub stres. O singură țigară vă poate readuce la vechiile obiceiuri mai repede decât ați crede.

 

Treptat sau dintr-o dată?

Nu contează dacă renunțați la fumat de azi pe mâine sau dacă reduceți treptat numărul de țigări, ceea ce contează este determinarea. Dacă aveți suficientă voință veți reuși să renunțați și dintr-o dată. Puteți să vă setați de exemplu o dată importantă sau o altă ocazie specială cum ar fi sarcina.

 

Căutați ajutor specializat

Chiar dacă până la 70% dintre fumători încearcă să renunțe la fumat fără ajutor, rata de succes a acestora este foarte mică. Puteți apela la experți instruiți pentru a vă ajuta cu un plan de renunțare și pentru a vă sfătui cu privie la modalitățile și mijloacele adecvate. Și medicul vă poate prescrie mediamente care conțin o anumită doză de nicotină. În general se folosesc în cominație cu alte produse cum ar fi gumele de mestecat sau plasturii. Vă poate ajuta și terapia alternativă cum ar fi hipnoza sau acupunctura.

 

Apelați la produse ajutătoare

Dacă simpla voință nu este vă este suficientă există nenumărate produse care vă pot ajuta. Sunt de exemplu gumele de mestecat cu nicotină, plasturii și alte produse ajutătoare pe care le puteți achiziționa în farmacie sau de pe internet. Țineți însă cont de precuțiile medicale în cazul folosirii acestora.

 

 

Guma de mestecat cu nicotină

Guma de mestecat este cel mai îndrăgit produs împotriva fumatului. Are efect atât în cazul fumătorilor slabi cât și în cazul fumătorilor înrăiți. Aceasta conține doar o doză mică de nicotină, care reuște să suprime parțial dorința de recidivare. Începeți prin a folosi o guma de mestecat o data la 1-2 ore urmând să micșorați doza. Guma nu ar trebui mestecată mai mult de 10 minute. Dacă însă ați suferit în trecut un infarct, aveți ulcer sau alte probleme stomacale, e mai bine să evitați acest produs.

 

Plasturii cu nicotină

Pe același principiu funcționează și plasturii cu nicotină. Acest produs este indicat fumătorilor moderați, chiar înrăiți. Rata de success este mai mare în comparație cu cea a gumei de mestecat, deoarece nicotina este eliberată treptat pe parcursul întregii zile și doza de nicotină din plasture scade treptat.

 

Alte produse

Alte produse care vă pot ajuta în acest proces sunt de exemplu pastilele cu nicotină, spray-ul cu nicotină sau inhalatorul cu nicotină. Diferă nu doar modalitatea folosirii fiecărui produs în parte ci și prețul acestora. De aceea trebuie să alegeți cea mai potrivită variantă pentru dumneavoastră.

Așadar, modalitățile de renunțare la fumat sunt mai mult decăt suficiente. Cu siguranță veți reuși și dumneavoastră. Aveți grijă atât de sănătatea dumneavoastră cât și de buget. Cu banii economisiți puteți plănui spre exemplu o vacanță în Maldive J