Dețineți un ceas mecanic? Atunci ar trebui să știți că…

ceas mecanic

Dacă nu dețineți un ceas automat pe baterii, ci unul mecanic, este posibil că deja, ați luat în considerare faptul că veți avea nevoie de un dispozitiv de întoarcere ceasuri. Ce este de fapt un dispozitiv de întoarcere și care sunt avantajele acestuia? Citiți pe blog și aflați unde puteți obțineți reduceri avantajoase la ceasuri.

 

Ce este de fapt un dispozitiv de întoarcere?


Dispozitive de întoarcere ceasuri cunoscute și sub denumirea în limba engleză de watch winders și niște dispozitive care reușesc să mențină ceasul functional chiar și atunci când nu îl folosiți sau atunci când pur și simplu utați să-l întoarceți. Sunt un accesoriu indispesnabil mai ales dacă dețineți ceas cu mecanism automat. Dispozitivul de întoarcere menține ceasul functional prin mișcări în cerc sau altfel de mișcări, ce de fapt stimulează mișcarea acelor și astfel menține ceasul într-o activitate continuă.

 

Avantajele dispozitivelor de întoarcere


 Puteți uita. Tocmai acesta este cel mai mare avantaj al dispozitivelor de întoarcere. Nu trebie să vă gândiți deloc, că ceasul mecanic trebuie întors. Astfel evitați situația în care să rămâneți fără ora exactă. Sau pe scurt nu veți mai fi nevoit după oprirea ceasului să întoarceți de fiecare data ora și data exactă.

 Dispozitivele de întoarcere contribuie la buna funcționare a ceasurilor. Ceasurile mecanice se deteriorează dacă se opresc. Iar datorită arcurilor, acestea ar trebui să fie funcționeze tot timpul. Dacă ceasul este oprit arcurile se pot bloca.

 

Dezavantajele dispozitivelor de întoarcere


 Componetele au un grad mai mare de uzură . Argumentele împotriva dispozitivelor de întoarcere ne spun că, dimpotrivă funcționarea fără oprire a ceasurilor le dăunează. Funcționarea fără oprire duce la un grad de uzură foarte mare a componentelor și mai apoi vizitelor mai dese în atelierul de reaparații

 
 Dispozitivele de întoarcere sunt o investiție în plus. Chiar dacă investiți într-un dispozitiv cât mai simplu, totuși este o altă învestiție care vă aduce gaură în buget. În acest caz avem un sfat pentru voi – la cumpărături vizitați și categoria noastră de Reduceri la ceasuri și veți vedea, că veți și economisi.

 

Ceas mecanic | Kuplio.ro

 

Pontul nostru: În cazul în care visați la un ceas nou dar nu doriți să cheltuiți foarte mulți bani, nu disperați. Folosiți la cumpărături voucher Vivantis sau voucher Watchshop și potrofelul vostru o să vă fie recunoscător.


În orice caz un dispozitiv de întoarcere cu siguranță o să vă fie de folos mai ales dacă dețineți o colecție de ceasuri sau pentru întoarcerea unicului vostru ceas, cea ce în mod regulat uitați să o faceți. Sunt indispensabile mai ales dacă aveți ceasuri cu multe funcții complicate cum sunt spre exemplu funcția astronomică sau calendarul veșnic Uneori setarea lor este una dificilă, astfel ceasul trebuie trimis înapoi la producător. 

 

Cum să îl alegem pe cel potrivit?


Există o mulțime de dispozitive la alegere în mai multe mărimi și modele de la cele simple până la cele de lux combinate cu seif. Acestea pot fi folosite acasă drept mobilier de lux. Dar la alegerea lor trebuie să fiți atenți ca, dispozitivul de întoarcere să corespundă modelului vostru de ceas. Și desigur numărul ceasurilor pe care doriți să le întoarceți. 

Puteți alege dispozitive de întoarcere pentru un singur ceas sau pentru un număr mai mare de ceasuri. Luați în considerare necesitățile voastre. O să aveți nevoie ca, dispozitivul de întoarcere să regleze diferite rotații, să schimbe direcția lor, chiar să și amâne startul întoarcerii? O să îl conectați din rețea sau și cu acumulatori? Toate aceste aspecte influențează alegerea finală a dispozitivului de întoarcere.

 

vezi Reduceri la ceasuri