Cum să schimbi cauciucurile și de unde să cumperi accesorii auto

09.04.2024 Cristina Repararea mașinii Partajare

Începutul primăverii le amintește șoferilor să își schimbe cauciucurile. Vrei să știi o modalitate ușoară de a schimba cauciucurile acasă? Citește articolul nostru.

În conformitate cu legea OUG 195/2002 privind circulația rutieră, fiecare șofer este obligat, ca la conducerea unui autovehicul pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, acesta trebuie să fie dotat cu anvelope de iarnă. De regulă cauciucurile de iarnă se schimbă pe la jumătatea lunii Noiembrie, iar cele de vară pe la jumătatea lunii Martie. Unele surse spun că, dacă temperatura este de peste 7 °C timp de câteva zile, puteți trece la anvelope de vară chiar mai devreme.


Ai cauciucurile montate pe jante? Cu puțină îndemânare, uneltele necesare și procedura noastră, le poți schimba singur. Haide să începem.

Tocmai ai aflat că cauciucurile tale de vară nu sunt în stare bună? Nu contează, poți comanda altele noi din magazinul Anvelope-oferte.

De ce este important să schimbăm cauciucurile?

 

Probabil că ai văzut unii șoferi conducând cu cauciucuri de iarnă chiar și vara. Invers cu siguranță nu este cazul. Cauciucurile de iarnă și cele de vară sunt fabricate special pentru condiții diferite și trebuie folosite în mod corespunzător.

Utilizarea cauciucurilor de iarnă în timpul verii nu este cea mai bună decizie, mai ales din punct de vedere al siguranței. Cauciucurile de iarnă sunt făcute pentru vremea rece de iarnă, când aderența lor la drum este mai bună decât vara. Atunci când sunt folosite pe vreme caldă, distanța de frânare este mai mare și consumul de combustibil crește. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care nu ar trebui să mai ezitați înainte de a vă schimba cauciucurile.

Bărbatul strânge șuruburile.

Autor: Artem Podrez (Pexels)

Dar, există o soluție pentru a evita schimbarea sezonieră a cauciucurilor - cumpărați cauciucuri All-season. Vă recomandăm să le alegeți din gama largă a magazinului online Cauciucuridirect.

Cum să schimbați cauciucurile acasă


Te-ai bazat în anii precedenți pe service-urile auto și vulcanizări pentru a-ți schimba cauciucurile, dar anul acesta nu poți prinde o programare potrivită? Nu îți face griji, poți face singur schimbarea cauciucurilor acasă, fără prea mult efort. Îți vom spune noi cum să o faci.

În primul rând, trebuie să verifici starea cauciucurilor pe care vrei să le folosești. Fii atent la orice deteriorare care ar putea afecta calitatea cauciucurilor. Apoi, verifică adâncimea benzii de rulare, care este stabilită prin lege la minim 1,6 mm. Dacă este mai mică, nu este doar o problemă în cazul unui control al poliției, ci și un potențial pericol rutier. Bineînțeles, alegerea cauciucurilor cu dimensiunea și capacitatea de încărcare adecvate pentru vehicul este un aspect important.

Dar, atenție, fie că ai cauciucuri noi, fie că le-ai scos din garaj, înainte de a le schimba setul de roți trebuie să fie echilibrat de un service. Acesta lucru trebuie făcut de fiecare dată când schimbați anvelopele. Acest lucru va asigura o rulare mai lină și mai confortabilă, va prelungi durata de viață a cauciucurilor și, bineînțeles, va crește siguranța.

Acum este timpul să vă pregătiți sculele, fără de care va fi foarte dificil să schimbați cauciucurile. Aveți nevoie de:

__check

cric pentru ridicarea mașinii

__check

o cheie dinamometrică pentru deșurubarea și strângerea șuruburilor sau o cheie cu impact sau un dispozitiv de deșurubare a șuruburilor

__check

perie de sârmă și cârpă pentru curățarea murdăriei

__check

mănuși de protecție

Parchează mașina într-o zonă dreaptă, unde vei avea destul timp să schimbi cauciucurile fără să fii grăbit. Securizează mașina împotriva mișcării prin aplicarea frânei de mână. În cazul unei cutii de viteze automate, pune-o pe "P".

1

În timp ce mașina este încă pe sol, deșurubează ușor toate șuruburile roților.

2

Cu ajutorul cricului ridică mașina. Pune-l pe locul desemnat, care este indicat pe mașină. Acest loc poate fi marcat pe mașină sau îți poate spune tehnicianul de la service. Ridică mașina până când roata este complet în aer.

3

Pasul pentru a demonta roata în sine. Slăbește complet toate șuruburile - se recomandă să le deșurubezi în cruce după câteva rotiri. Apoi scoate roata.

 

4

Cu ajutorul periei de sârmă și cârpei curăță toate componentele vizibile.

5

Ai umpic de vaselină în atelierul tău? Lubrifiază cu ea suprafețele de contact. Acest lucru va împiedica roata să ruginească. 

6

Montează cauciucul de vară în conformitate cu marcajul acestuia, pune șuruburile și strânge-le din nou cu cheia dinamometrică în mod încrucișat. Strânge-le doar atât cât trebuie pentru ca roata să nu se miște.

7

Coboară cu grijă mașina, cu cricul la sol și strânge șuruburile la maxim cu cheia dinamometrică.

8

Repetă procedura pe celelalte 3 roți.

Bărbatul schimbă anvelopa la mașină.

Autor: Andrea Piacquadio (Pexels)

Știm că deținerea unei mașini implică adesea cheltuieli considerabile. De aceea, avem o serie de oferte speciale pentru a vă economisi bani și timp în căutarea celor mai bune prețuri.

Controlul presiunii


Ca un ultim pas după schimbarea cauciucurilor și înainte de a porni la drum, nu trebuie să uiți să verifici valorile de presiune ale fiecărei anvelope. Chiar dacă anvelopele nu au fost folosite, este posibil ca presiunea să scadă cu până la o treime. Măsoară-le pentru a te asigura că sunt la presiunea corectă în funcție de mașină.

Dacă ai conduce în ciuda unei presiuni scăzute, consumul de combustibil va crește semnificativ și, dimpotrivă, dacă presiunea este ridicată, durata de viață a cauciucurilor va fi redusă.

Ce echipamente de garaj are magazinul online Autodoc pregătit pentru tine? Fă clic pe link-ul de mai jos pentru a afla.

Deținerea unei mașini oferă o autonomie și o flexibilitate enormă, dar și responsabilitatea pentru starea acesteia. Ai grijă și nu subestima starea mașinii tale, nu numai pentru siguranța ta, ci și pentru siguranța celorlalți participanți în trafic. Vei fi răsplătit pentru întreținerea și verificarea regulată a mașinii tale cu o durată de viață lungă, o stare bună și foarte puține cheltuieli neprevăzute.

 
 
Puteți economisi bani pe benzină. Trebuie doar să urmați aceste sfaturi

Chiar dacă prețurile carburanților s-au modificat dramatic în ultima perioadă, șoferii nu pot evita să facă plinul. Cum să plătești mai puțin pentru benzină și cum să economisești?