Cum să scăpați de stresul dinaintea sărbătorilor

relaxare de sarbatori

V-ați gândit deja ce cadouri să cumpărați de Crăciun? Poate că deja aveți unele cumpărate sau din contră – Crăciunul este pentru voi la fel de îndepărtat precum Muntele Everest. Căutarea cadourilor pe ultima sută de metri poate fi stresantă. Vă vom sfătui cum să supraviețuiți Crăciunul fără stres.

 

1. Faceți-vă o listă

Faceți-vă confortabil și luați pixul și hârtia în mână sau telefonul mobil. Faceți-vă o cafea sau un ceai fierbinte și gândiți-vă cui și ce intenționați să oferiți anul acesta. Luați lista cu voi în orice moment (deci notițe de pe telefonul tău par o soluție mai bună) și când vă vine o idee nouă pur și simplu o adăugați în listă. Deci, aveți deja? Partener, copii, părinți, bunici, colegi, șef, manager, amici ... Am uitat pe cineva? Voi să nu uitați pe nimeni!

 

2. Cumpărați din timp

Alergatul prin centrele comerciale pe ultima sută de metri: „Doar pentru a cumpăra ceva”, vă poate costa destul de scump. Și în plus, creează stres care cu siguranță nu are un efect benefic asupra sănătății voastre. Să fim sinceri, cadourile cumpărate pe ultimul moment sunt mai degrabă doar impersonale și rareori aduc bucurie Deci, pentru a evita un zâmbet fals dintr-un cadou nepotrivit, gândiți-vă ce veți alege încă de pe acum.

Black Friday se aproprie din nou și este momentul oportun pentru a cumpăra cadouri de Crăciun. Nu va fi o problemă dacă aveți listă de cumpărături pregătită. Avantajul este că nu mai trebuie să urmăriți cele mai mari reduceri. Toate promoțiile și reducerile curente, cupoanele și codurile de reducere pot fi găsite într-un singur loc - chia în secțiunea noastră Black Friday 2019. Puteți găsi magazine online populare precum Epantofi.ro, Fashion Days, Elefant.ro, Sneaker Industry, Notino, Footshop și multe altele.

 

3. Planificați-vă coptul prăjiturilor de Crăciun

Aveți o familie numeroasă? Atunci când vă adunați cu toții  discutați despre tema coacerii prăjiturilor de Crăciun anul acesta. Împărțiți diferitele tipuri de prăjituri între ele. Toată lumea pregătește ceva acasă, iar dacă vă schimbați prăjiturile, atunci veți avea mai multe feluri de dulciuri pe masa de Crăciun. Dacă sunteți norocoasă și vă face mama sau bunica, prăjiturile atunci ați scăpat de o grijă. Când nu aveți timp sau talent pentru a coace prăjituri? Nu vă faceți griji, puteți comanda prăjituri de Crăciun de la o femeie, care coace prăjituri ca un hobby. Dar nu așteptați prea mult timp până astfel Crăciunul vostru va fi doar cu napolitane.

4. Gândiți-vă și la curățenia dinaintea Crăciunului

Curățenia înainte de Crăciun este ca un ritual pentru voi? Totul trebuie să strălucească și nici măcar un pic de praf? Atunci, planificați-vă din timp curățenia dinaintea Crăciunului. Pentru că dacă doriți să spălați fiecare ceașcă în bucătărie și să așezați fiecare pulover în dulap, va dura ceva timp. Poate ați putea începe de pe acum. Astfel evitați timpul limitat și stresul din faptul că nu ați putut curăța tot ceea ce v-ați dorit. Dar sfatul nostru este: Încercați în acest an să nu vă axați atât de mult pe curățenie. Atmosfera Crăciunului este dată de lucruri complet diferite decât mobilierul lustruit.

 

5. Concentrați-vă asupra voastră

Am putea continua să oferim sfaturi despre cum să evităm stresul înaintea Crăciunului până la nesfârșit. Dar vă vom oferi doar unul, dar poate cel mai important. Concentrați-vă asupra propriei persoane. Relaxați-vă și calmați-vă în interior. Pentru că stresul asociat cu sărbătorile de Crăciun ni-l creăm de obicei doar de noi. Aranjați-vă gândurile și valorile și încercați să vă bucurați de Crăciun anul acesta. Nu trebuie să fie perfect ordonat și nu trebuie să aveți zece feluri de prăjituri pe masa de Crăciun pe care le-ați pregătit toată noaptea. Nici cadourile de Crăciun nu trebuie cumpărate atât de multe încât nici măcar nu vor încăpea sub bradul de Crăciun. Important este să aveți timp pentru familie, să vorbiți și să râdeți. Și cine știe, poate ar fi frumos chiar și fără un telefon mobil în mână.

Sperăm că v-am dat idei bune cum să evitați stresul și vă bucurați de sărbători în confortul locuinței voastre alături de cei dragi.