Cum să cumpărați mai ieftin sau cum cumpără proprietarii magazinelor online

magazine online

Internetul este un instrument grozav, datorită căruia în doar câteva minute puteți economisi sute de Ron la cumpărături. Trebuie doar să știți cum. De aceea am întrebat proprietarii magazinelor online cum putem cumpăra cel mai ieftin.

Chiar dacă alegerea produsului este uneori mai importantă decât găsirea celui mai ieftin furnizor, sărim peste primul pas și să presupunem, că deja cunoașteți produsul concret pe care doriți să-l cumpărați. Produsul poate fi oferit de mai multe magazine online. Cum să-l găsim pe cel mai ieftin?

Proprietarii magazinelor online trebuie să compare zilnic prețurile față de magazinele online concurente, de aceea i-am întrebat tocmai pe ei, modalitatea prin care caută, cea mai ieftină ofertă de pe piață. Răspunsul a fost aproximativ asemănător...În consecință, întotdeauna verifică sau combină aceste 3 surse:

1. Google căutare

2. Comparatorul de prețuri, de ex. Compari.ro

3. Cuponul de reducere, de exemplu pe Kuplio.ro ;)

După cum veți vedea, utilizarea unei singure dintre aceste strategii, ce se întâmplă adesea și în cazul cumpărătorilor online obișnuiți, nu întotdeauna ne va duce la cea mai ieftină ofertă. În timp ce puteți economisi zeci de procente. Cel mai bine putem demonstra prin exemple concrete.

Dacă știți cum se procedează și nu doriți să citiți în continuare instrucțiunile exacte, vă dăm rezultate concrete:

1. Mai întâi am căutat ochelari de soare. Am constatat faptul, că prin Google căutare ne-a condus la cea mai ieftina ofertă de 574,00 RON. În timp ce ați fi putut cumpăra același produs și cu 827,99 RON! Am economisit aproape 250 RON.

2. Apoi am căutat mașină de spălat Whirlpool, unde am constatat faptul, că pe Google căutare a fost ușor mai scumpă decât ceea ce am găsit pe Compari.ro. Deși magazinul online pe Compari.ro a fost mai ieftin cu 120 RON, și anume 1365,99 RON. Cel mai scump furnizor a oferit această mașină de spălat cu 1599,00 RON. Acest lucru înseamnă că am economisit în teorie peste 230 RON.

3. În acest ultim caz, fiecare furnizor a oferit aparatul de aer condiționat Klarstein Windwakeri la aproximativ același preț de 2331 de RON. Găsind și folosind cuponul de reducere de - 5% îl puteți cumpăra cu 2214,45 RON În acest caz ați ieșit cel mai bine folosind cuponul de reducere, economisind 116,55 RON.

Reiese faptul, că trebuie să încercați toate cele 3 variante. Chiar dacă Google și Compari.ro oferă de obicei rezultate asemănătoare.

 

Atunci când iese Google câștigător

Imaginați-vă, că doriți să cumpărați ochelari de soare Ray-Ban Aviator Classic RB3025 001/58. Cum găsiți cine le vinde cel mai ieftin?

1. Introduceți denumirea produsului în Google căutare și pe rând faceți click pe prima și a doua pagină cu rezultatele. 

 

Constatați următoarele:

Acest model de ochelari de soare, care ne-a plăcut, l-am găsit într-un oarecare magazin fizic cu 744,00 RON. Dacă nu am căuta în Google , i-am cumpăra din acel magazin fizic, unde i-am găsit inițial. Căutând modelul concret în Google am găsit furnizori, care oferă acest model concret cu 574,00 RON

 

 

Căutând preț de câteva minute am economisit aproximativ 170 RON. Printre oferte am găsit un magazin online care vinde acest model cu 827,99 RON cu TVA. Teoretic, am fi putut economisi peste 250 RON!

2. Următorul pas este să ne uităm pe Compari.ro dacă nu găsim acolo o ofertă și mai ieftină. 

 

Am constatat următorul lucru:

Cei care sunt cei mai ieftini furnizori inserează în același timp și pe Compari.ro și nu am găsit nimic mai ieftin. Dar nu întotdeauna este așa. Vom vedea maj jos exemplul contrariu.

3.Ultimul pas să verificați dacă anumite magazine online nu oferă cupoane de reducere la produsele lor. În acest caz am găsit cuponul de reducere de 5%. Până la urmă am economisit alți peste 40 RON. 

 

 

Atunci când iese Compari.ro câștigător

La fel, imaginați-vă, că doriți să cumpărați mașină de spălat Whirlpool AWO/C 7540

1. Introduceți denumirea produsului în Google căutare și pe rând faceți click pe prima și a doua pagină cu rezultatele

 

Constatați faptul, că în afară de Compari.ro cel mai ieftin magazin online este Badabum care vinde acest produs cu 1487,59 RON.

 

 

 

2. Dacă introduceți acest produs pe Compari, îl veți găsi cu 1365,99 RON cu TVA. 

 

 

Întrebarea apoi, desigur, este dacă, datorită  celor 120 RON veți cumpăra dintr-un  magazin mai puțin cunoscut. Asta depinde numai de voi.

3. Ca un al treilea punct, verificați dacă la produsele respective nu sunt oferite de către anumiți furnizori cupoane de reducere . În acest caz, nu am găsit un cupon de reducere sau dacă există este limitat la o anumită sumă de cumpărături, de exemplu aveți 50 RON reducere la cumpărături de minim 1000 RON.

 

Atunci când iese cuponul de reducere câștigător

 

Imaginați-vă că doriți să cumpărați aparat de aer condiționat KLARSTEIN WINDWAKER B 9, ALB, INVERTOR SPLIT, APARAT DE AER CONDIȚIONAT, 9000 BTU, A

1. Dacă căutați pe Google cel mai ieftin îl găsiți la prețul de 2331 RON.

 

 

2. Dacă căutați pe Compari.ro îl veți găsi tot la preț de 2331 RON

 

3. Dar în cazul în care vizualizați cuponul de reducere Electronic-star veți constata, că pe electronic-star.ro îl puteți cumpăra cu o reducere de 5% cu 2214,45 RON. Datorită cuponului de reducere, am economisit până la 116,55 RON.