Cum să alegem cel mai bun televizor?Noi vă sfătuim

ce l mai bun tv

Planificați să cumpărați un televizor? Trebuie să luați în considerare mai multe criterii în privința alegerii acestuia. Vă aducem câteva sfaturi utile, care vă asigură că nu veți rata cele mai bune oferte la televizoare.

 

Alegerea televizorului

Lumea televizoarelor este în prezent dominantă de cele LED. Ele au o imagine mai clară, culori mai intense, un sunet mai curat și, nu în ultimul rând, dimensiunea diagonalei. Chiar dacă la prima vedere par toate la fel, nu este așa. Acestea diferă prin varietatea de funcții și depinde numai de voi pe care le preferați. Până la urmă  televizorul  nu mai este de mult timp folosit doar pentru vizionarea canalelor tv.


Diagonala televizorului vs. distanța

Diagonala televizorului sau dimensiunea acestuia pentru cei mai mulți este cel mai important parametru în alegerea acestuia. Este indicată în inchi, un inch este de 2,54 centimetri. Atunci când alegeți o dimensiune a ecranului, trebuie să țineți cont și de distanța de la care doriți să vizionați televizorul. Știți care este distanța ideală de la care putem urmări televizorul?

Dimensiunea adecvată a diagonalei vine mână în mână cu rezoluția ecranului. În timp ce televizorul Full HD cu diagonală de 40 inch poate fi vizionat de la o distanță de 1,5 metri, pentru vizionarea unui televizor HD ready cu aceeași dimensiune a diagonalei, distanță ideală este de aproximativ 2,5 metri și pentru televizorul SD este de până la aproximativ 3 metri. Distanța ideală o puteți calcula și voi singuri. Puteți utiliza rata de conversie care vă va indică distanța de la care trebuie ar trebui să vizionați televizorul și să o divizați cu un număr:

• 4 pentru televizoare Full HD

• 6 pentru televizoare HD ready

• 8 pentru televizoare SD

Exemplu: Dacă canapeaua voastră se află la o distanță de 3,5 m de locul unde doriți să amplasați televizorul, atunci la cumpărarea televizorului Full HD distanța ideală a diagonalei (350cm : 4) 87,5 inch, la HD Ready este de 58,3 inch și SD 43,8 inch.

 

Rezoluția ecranului

Un indiciu important în alegerea televizorului este fără îndoială și rezoluția ecranului. Se specifică în pixeli și se aplică aceeași ecuație - cu cât este mai mare rezoluția, contururile sunt mai luminoase, mai clare și imaginea este mai de calitate.

Televizoarele Full HD cu o rezoluție de 1920x1080 sunt acum un fel de standard. Dar un standar mai înalt îl reprezintă televizoarele UHD și 4K a căror rezoluție este de 3840x2160. Cu toate acestea, atunci când selectăm ultimele două tipuri de televizoare, trebuie să avem în vedere faptul că, transmisia obișnuită de televiziune nu este disponibilă în calitatea UHD. Acest lucru înseamnă că, dacă vă decideți să investiți în UHD sau 4K TV, vă puteți trezi că, nu veți aveți ce urmări.

Majoritatea televizoarelor din acest motiv sunt echipate cu tehnologia Upscaling. Acesta deservește pentru diminuarea punctele din imagine și pentru a le ridica la transmisia Full HD la calitatea UHD. Datorită acestui fapt, imaginea se îmbunătățește, dar calitatea nu se poate compara cu calitatea filmelor 4K.

 
Pontul nostru: Visați la un televizor nou, dar sunteți limitat de buget? Vizitați portalul de vouchere KUPLIO.ro și cumpărați fără regrete. Profitați de reduceri Flanco, care sunt întodeauna bine venite. Puteți alege multe alte mega reduceri sau puteți folosi vouchere de reducere, coduri de reducere pe care site-ul le oferă.  

 

Tehnologia de afișare

Tipul luminii de fundal a imaginii afectează nu numai spectrul de redare a culorilor, ci și consumul de energie al televizorului. În ceea ce privește televizoarele LED, de iluminare se ocupă diodele Led care sunt cunoscute ca fiind economice. În prezent, există pe piață două tipuri de amplasare a diodelor în televizor. Televizorul LED Edge LCD, unde led-urile sunt poziționate pe margini, iar lumina este distribuită uniform pe panou și LED Direct LCD tv, unde led-urile sunt amplasate uniform pe întreaga suprafață a panoului, făcând lumina de fundal mai uniformă.

 

Conectivitate

Tehnologia avansează cu pași repezi și nu este de mirare, că televizorul nu mai deservește doar pentru urmărirea diferitelor canale tv. Acum pot fi conectate diferite surse USB, console de jocuri, ba chiar și internetul. De aceea înainte de a vă cumpăra un televizor, analizați foarte bine la ce doriți să îl folosiți, în afară de vizioarea canalelor tv. În funcție de preferințe vă puteți alege și conectorii potriviți, dintre:

 HDMI

 USB

 Ethernet

 MHL

 SD slot

 SCART

 

Comparare top televizoare

Un partener de nădejde, de distracție sau chiar și profesor. Este vorba despre unul dintre cel mai vândute electronice, care nu lipsește din niciun living. Cum să îl alegem pe cel potrivit și ce trebuie să avem în vedere atunci când îl alegem? Producătorii oferă un număr foarte mare de televizoare, care la prima vedere diferă doar prin detalii. Vă oferim plusurile și minusurile celor mai vândute televizoare + mărcile favorite de televizoare.

 

 

LG 32LJ500VTelevizor LG | KUPLIO.ro

Funcții multimedia                            

Clasa energetică  A+

Diagonala de 108 cm

Nu sunt

 

 

 

 

Televizor Philips | KUPLIO.ro

Philips 55PUS6162                                                                  

O imagine foarte bună                                           

 Parametri tehnici foarte buni

 Un preț rezonabil

Reacție mai lentă la comutare
 

 

 

 

Samsung UE32M5002                                                                Televizor Samsung | KUPLIO.ro                                                                                              

Raport foarte bun calitate - preț                       

Sunet foarte bun

Greutate mică

 Fără posibilitate de conectare prin wifi