Cum să alegem cea mai bună asigurare de viață?

12.05.2022 Vlasta Asigurare de viață Partajare

Asigurarea de viață este unul dintre cele mai complexe produse financiare de până acum. Prin urmare, este relativ dificil de ales. Cum găsiți cea mai bună variantă din ofertele companiilor individuale? De ce riscuri ar trebui să țineți cont? Și care sunt prețurile?

 Experții în asigurări susțin că asigurarea de viață cu investiții sau economii de capital este deja de domeniul trecutului. Motivul este simplu - există astăzi pe piață tipuri mult mai avantajoase de economii.

Prin urmare, ar trebui să alegeți între ofertele de asigurare de viață de risc. Cu toate acestea, nu trebuie să uitați că acest tip de asigurare servește în primul rând ca protecție împotriva consecințelor negative ale evenimentelor de asigurare. Sarcina lui principală este să asigure financiar familia în absența veniturilor. Și băncile îl solicită pentru garantarea unui credit ipotecar pe care nu l-ați putea rambursa din cauza evenimentului asigurat.

Vă aflați în faza căutării active a unei asigurări de viață? Veți găsi o selecție a celor mai avantajoase asigurări de viață și în categoria Finanțe.

Asigurarea de viață și riscurile asociate acesteia

 

Aveți posibilitatea de a alege din peste 20 de asigurări diferite. Dar acestea sunt asociate cu riscuri mai mici. Ar trebui să vă concentrați pe cele mai mari. Cele mai mari riscuri asociate cu asigurarea de viață includ:

Risc

Suma aproximativă asigurată

 

 

Deces

1 până la 2 venituri anuale + adăugare de datorii și cheltuieli de înmormântare

Consecințe permanente

4 până la 5 venituri anuale

Invaliditate

parțial 40% vs. permanent 70%, 2 - 5 venituri anuale

Boli critice

1 până la 3 salarii anuale, până la maximum 12.000 EUR

Incapacitate de muncă

Inutil cu rezervă financiară suficientă

 

Dacă v-ați creat o rezervă financiară suficientă, teoretic puteți omite ultimul punct, adică incapacitatea de muncă. În general, riscurile ar trebui să fie proporționale cu impactul pe care îl pot avea asupra bugetului dumneavoastră în viitor.

semnare asigurare

 

Prețul asigurării este individual

 

 Asigurarea este o chestiune mult prea individuală pentru a fi generalizată. Valoarea sa specifică depinde de mulți factori. Prețul pentru asigurarea de viață de calitate și bine stabilită se află undeva între 3-5% din salariul tău net. Cu toate acestea, trebuie să rețineți întotdeauna că veți fi evaluat individual, la fel și cotația voastră de asigurare.

Cu toate acestea, stabilirea adecvată a sumelor de asigurare este una crucială. Depinde de venitul și pasivele dvs. curente, active, economii, starea civilă și mulți alți parametri. Setați-le în funcție de situația voastră actuală și nu uitați să le actualizați în timp. Asigurarea de viață va fi diferită pentru un student fără obligații decât în ​​cazul unui tată cu ipotecă la casă.

Prețul asigurării este direct proporțional cu riscul pe care și-l asumă compania de asigurări. Parametrii care determină prețul acestuia includ:

1. Aria de acoperire a asigurării și suma asigurată (cu cât sunt mai multe riscuri, cu atât prețul este mai mare)

2. Stilul de viata al asiguratului (fumatul, alcoolul, excesul de greutate si altele au o suprataxa)

3. Vârsta asiguratului (cu cât asiguratul este mai în vârstă, cu atât asigurarea este mai scumpă)

4. Angajare (stabilirea prețurilor în funcție de riscul profesional)

5. Activități sportive (sportivii de agrement nu au suprataxe, profesioniștii da)

femeie libertate

 

Diferențele dintre polițele de asigurare de viață în cadrul companiilor de asigurări individuale sunt semnificative. Acest lucru se aplică nu numai prețului, ci și intervalelor individuale de acoperire - deces, accidentare, invaliditate, boală gravă sau incapacitate de muncă pe termen lung. Nu uitați să stabiliți sumele pentru asigurare pe măsură. Și nu în ultimul rând, țineți cont că viața este imprevizibilă și stilul vostru de viață actual se poate schimba în mod neașteptat. Prin urmare, este necesar fie actualizat în mod constant.

Vrei să aflați mai multe despre tema asigurări? Citiți articolelele de pe blogul nostru.