Cum pregătim turtă dulce moale și gustoasă pentru Crăciun

reteta turta dulce

Vă aflați în căutarea rețetei de turtă dulce potrivite, dar nu aveți prea mult timp la dispoziție să o lăsați la rece? Alegeți una din rețetele noastre iar turta dulce va ieși una moale și gustoasă.

 

Și voi simțiți deja mirosul Crăciunului? Miros de brad, scorțișoară, miere și desigur irezistibila turtă dulce. Coacerea turtei dulci este în multe familii deja o tradiție, care nu poate lipsi de pe masa de Crăciun. Tocmai de aceea există sute de rețete cum să coacem cea mai bună turtă dulce. Noi am ales 3 rețete pentru voi care vă garentează că tura voastră dulce va ieși una delicioasă.

Unele gospodine obișnuiesc să pregătească turtă dulce încă de la începutul lunii decembrie, astfel turta dulce are timp să devină moale până la Crăciun. Dacă coaceți turta dulce doar câteva zile înante de Crăciun sau până la urmă chiar în ziua de Ajun, atunci nu are timp suficient să devină moale. Dar spre norocul vostru există rețete ca și concepute pentru voi. Dacă le veți respecta în detaliu turta dulce nu trebuie să stea mult, această este  moale imediat după coacere.

 

Turta dulce clasică de Crăciun

 

Ingrediente:

  400 g făină

  170 g praf de zahăr,

  50 g unt,

  2 ouă,

  1 lingură rom,

  3 linguri miere,

  1 linguriță bicarbonat,

  1 linguriță condimente pentru turtă dulce

  1 ou pentru uns.

Cum procedăm:

Adăugați toate ingredientele până se formează un aluat și lăsați să se stea o oră. Apoi întindeți aluatul, cam la 3 mm grosime și cu ajutorul formelor creați turta dulce. Apoi turta dulce o așezați pe o tavă unsă în prealabil cu unsoare și coaceți în cuptorul încălzit la 180 °C circa 10 minute. Turta dulce fierbinte scoasă din cuptor o ungeți cu ou și după ce să răcește o puteți orna după bunul plac cu spuma din albușuri.

 

Turtă dulce fragedă mai sănătoasă 

 

Această turtă dulce este un pic mai sănătoasă deoarece praful de zahăr este înlocuit cu zahărul bio din trestie și făină integrală.

Ingrediente:

   650 g făină integrală

   250 g zahăr bio din trestie

  1 unt,

  4 ouă,

    6 linguri de miere,

   1 liguriță bicarbonate de sodiu,

   1 liguriță condiment pentru turtă dulce,

   1 ou pentru uns,

   nuci pentru ornat.

Cum procedăm:

Introducem toate ingredientele într-un bol și le amestecăm foarte bine. Folosim unt topit. Aluatul pregătit îl punem 30 de minute la firigider. Mai apoi îl întindem și cu ajutorul formelor creăm turta dulce, apoi o așezăm pe tavă cu hrâtie de copt. Coacem în cuptorul preîncălzit la 170 °C până când nu vom obținem o culoare aurie. Turta ducle o putem orna cu glazură din zahăr, dar foarte gustoasă este și așa simplă.

 


»Pontul nostru: Doriți să economisiți la cumpărarea ingedientelor? Atunci nu uitați să profitați de Emag reduceri, vouchere și coduri și economisiți la cumpărături. 




Apropo de ornamente

Gospodinele harnice nu au nicio problemă, dar cele mai puțin harnice se chinuie foarte mult atunci când înceracă să orneze turta dulce. Dar nu trebuie să fie o știință. Dacă aveți suficientă răbdare și poftă oricine poate orna turta dulce chiar și un copil mic.

Baza constă să aveți pregătită o glazură foarte bună. Pentru ornarea turtei dulci este potrivită glazura din albuș de ou. Pregătiți-o dintr-un albus, 200 g zahăr pudră 1 liguriță amoniac pe care mai apoil le amestecați cu mixerul timp de 15 min. Această glazură albă va ieși în evidență și mai mult dacă veți pune în aluatul de turtă dulce și un pic de cacao. Dacă în glazură veți pune cacao atunci veți obține o glazură maronie, dacă veți adăuga ciocolată amăruie veți obține culoarea neagră și sirop de zmeură veți obține culoarea roz. Apoi introduceți glazura într-o pungă a cărei margine o tăiați cu foarfeca. Glazură se usucă în aproximativ 15 min.

Dacă nu doriți să ornați turta dulce cu glazură există metode și mai simple. Turta dulce o puteți orna simplu cu ciocolată sau nuci, migdale, fructe confiate sau bomboane. Deci, v-ați decis deja? Atunci poftă bună :-).