Cum ar fi sărbătorile de iarnă fără vin fiert? Să îl pregătim împreună

20.12.2023 Monica Partajare

Pentru Crăciun sunt caracteristice multe lucruri. Printre acestea se numără tradiționalul vin fiert, al cărui miros se răspândește prin casă. Pregătește-l cu noi.

cani-fructe-vin-fiert

Autor: olia danilevich (Pexels)

 

Există multe tradiții, mâncăruri și băuturi asociate cu Crăciunul. Dintre acestea, lichiorul, punch-ul și, bineînțeles, vinul fiert sunt tipice. Abia aștepți mirosul și gustul tipic plăcut? Avem pentru tine rețeta celui mai bun vin fiert de Crăciun

Dar, înainte de a începe să pregătești, trebuie să ai ingredientele necesare. Profită de reduceri și cumpără mai ieftin.

 

Care este istoria vinului fiert?

 

În Roma Antică au fost cunoscute primele rețete de băuturi care erau aproape de vinul fiert. În Evul Mediu, în țările din Europa de Nord și Europa Centrală, era băut vinul condimentat cu diverse mirodenii dar nu era încălzit. Apoi, deși vinul era fiert a ajuns să fie consumat rece.

Rețeta sa s-a răspândit treptat în toată Europa. La început, această băutură era preparată în principal în piețe și pub-uri, iar mai târziu a început să fie preparată în gospodăriile individuale.

Bineînțeles, nu putem uita de varianta fără alcool, care este din ce în ce mai apreciată nu numai de copii, ci și de adulți. De exemplu, se folosesc ceaiuri sau sucuri de fructe.

Autor: TREEDEO.ST (Pexels)

Paharele și ceștile sunt esențiale în orice bucătărie. Înlocuiți-le pe cele vechi cu unele noi cu ofertele noastre speciale.

Cum recunoști un vin fiert bun?

 

În primul rând, după miros. Un vin fiert bun,  de calitate miroase puternic a mirodenii. Urmează gustul, care trebuie să fie un întreg cu mirosul, trebuie să simți mirosul tuturor ingredientelor principale. Dacă au fost folosite ingrediente de calitate, cu siguranță vei observa acest lucru în gust.

Atunci când preparați vinul fiert, este important să alegi condimentele potrivite și cantitatea potrivită de condimente, astfel încât aromele lor să nu se suprapună reciproc. De asemenea, taie fructele în bucăți mai mici pentru a le elibera gustul și aroma. Și se aplică regula de aur, totul cu moderație.

__bulb
Mic dejun rapid și sănătos, pregătește-l cu noi

Se spune că micul dejun este începutul fiecărei zile. Și tu crezi la fel, dar îl sari ? Avem câteva sfaturi pentru mic dejun rapid și sănătos, gata în câteva minute. Pregătește chiar de mâine.

Care sunt cele mai frecvente greșeli la pregătirea vinului fiert?

__check

prea mulți îndulcitori

__check

calitatea slabă și cantitatea mică a ingredientelor

__check

timp lung de fierbere (vinul doar se încălzeste la aprox. 70-78 ° C)

ceasca-vin-alb-fiert

Autor: Iwan Wasyl (Pexels)

 

Rețetă vin fiert pentru Crăciun

 

Există o mulțime de rețete pentru vin fiert pe internet. Cauți o rețetă  încercată și testată? Aceasta este rețeta noastră vin fiert tradițional de Crăciun.

Ai nevoie de 

__check

1 litru vin roșu (ideal este sec)

__check

2 portocale

__check

2 buc. Scorțișoară baton

__check

2 boabe ienibahar

__check

1 buc anason stelat

__check

2-4 buc cuișoare

__check

50-100g zahăr brun

Procedezi astfel

1

Taie fructele în bucăți mici. 
 

2

Toarnă vinul roșu  într-o cratiță.

3

  Adăugă condimentele, zahărul, fructele - și  încălzește la aprox 70-78 ° C

4

 Lasă vinul să stea puțin înainte de a-l servi pentru a se întrepătrunde aromele tuturor ingredientelor.

vin-fiert-cratita

Autor: Taryn Elliott (Pexels)

Vase noi, ustensile de bucătărie sau accesorii bucătărie... cum să le obții mai ieftin? Găsești totul pentru bucătărie la prețuri mici în magazinul online Sinsay.

Ai nevoie

__check

1 litru suc de struguri negri

__check

felii de portocale

__check

felii de pere

__check

1-2 batoane scorțișoară

__check

2 cuișoare

__check

răchițele fructe(opțional)

Procedează astfel

1

Pune la foc sucul de struguri

2

Adaugă feliile de portocale, răchițele, condimentele iar la final perele

3

Încălzești doar cât să se pătrundă aromele. Nu este nevoie de zahăr, sucul de struguri este suficient de dulce

Pe site-ul nostru vei găsi, de asemenea, reducerile perfecte pentru o experiență culinară perfectă. Vezi care sunt acestea

Și care este cel mai important lucru atunci când pregătești vinul fiert? Alegerea ingredientelor după gusturile tale și ale celor pentru care îl vei prepara. Suntem convinși că vinul fiert făcut în casă, cu sau fără alcool, va fi o completare plăcută a sărbătorilor tale în familie.

__fire
Plăcintă cu mere cu aluat fraged pentru întreaga familie

Ai un surplus de mere și nu știi ce să faci cu ele? Avem câteva sfaturi despre cum le poți folosi în bucătărie. Fă această plăcintă cu mere, se va bucura întreaga familie de acest desert.

 

placinta-cu-mere