Pentru Crăciun sunt caracteristice multe lucruri. Printre acestea se numără tradiționalul vin fiert, al cărui miros se răspândește prin casă. Pregătește-l cu noi.
Autor: olia danilevich (Pexels)
Există multe tradiții, mâncăruri și băuturi asociate cu Crăciunul. Dintre acestea, lichiorul, punch-ul și, bineînțeles, vinul fiert sunt tipice. Abia aștepți mirosul și gustul tipic plăcut? Avem pentru tine rețeta celui mai bun vin fiert de Crăciun.
Dar, înainte de a începe să pregătești, trebuie să ai ingredientele necesare. Profită de reduceri și cumpără mai ieftin.
Care este istoria vinului fiert?
În Roma Antică au fost cunoscute primele rețete de băuturi care erau aproape de vinul fiert. În Evul Mediu, în țările din Europa de Nord și Europa Centrală, era băut vinul condimentat cu diverse mirodenii dar nu era încălzit. Apoi, deși vinul era fiert a ajuns să fie consumat rece.
Rețeta sa s-a răspândit treptat în toată Europa. La început, această băutură era preparată în principal în piețe și pub-uri, iar mai târziu a început să fie preparată în gospodăriile individuale.
Bineînțeles, nu putem uita de varianta fără alcool, care este din ce în ce mai apreciată nu numai de copii, ci și de adulți. De exemplu, se folosesc ceaiuri sau sucuri de fructe.
Autor: TREEDEO.ST (Pexels)