Cele mai bune scutece: Știți care sunt?

scutece copii

Încă mai stați pe gânduri și nu știți ce fel de scutece să alegeți dintre cele textile sau cele de unică folosință? Citiți argumente pro și contra și profitați de reduceri la achiziția lor.

 

Comparați costurile

Dacă așteptați un bebeluș sau deja aveți unul și vă aflați în căutarea unei alternative la scutele de unică folosință cu siguranță o variantă interesantă ar putea fi și posibilitatea folosirii scutecelor textile. Cu siguranță ați mai citit și alte articole în care au fost apreciate scutecele textile. Mai ales pentru funcția lor ecologică. Dar scutecele textile sunt într-adevăr mai ieftine?

Costurile depind și de prețul scutecelor. Dacă alegeți să folosiți scutece de unică folosință pentru bebelușul vostru cu siguranță nu va fi cea mai ieftină variantă. În perioada în care copilul își face nevoile în scutec,  pentru scutece textile puteți plăti în jur de 1200 RON, în același timp prețul celor de unică folosință poate ajunge undeva până la 8000 de RON.

Dar în prețul scutecelor textile trebuie să luați în calcul și detergentul folosit la spălarea lor, balsamul de rufe, energia  și călcarea lor. O să vă coste cam 2 -3 mașini de spălat pe sâptămână.

Pontul nostru: dacă doriți la cumpărarea scuteceleor să și economisiți, atunci nu ezitați să profitați de cele mai bune oferte la scutece din magazinele online. Spre exemplu puteți folosi voucher Nichiduta astfel veți economisi cumpărând avantajos.

 

Costurile nu sunt un criteriu

Costul scutecelor nu ar trebui  să fie unul din criteriile de selectare a celor mai potrivite scutece pentru piticul vostru. Ambele tipuri de scutece au avantajele și dezavantajele lor.
 

Scutece textile

Avantaje

 Prețul lor este mult mai accesibil

 Nu conțin coloranți și geluri precum scutecele de unică folosință

  Trebuie schimbate mai des care până la urmă pot duce la o piele mai sănătoasă

  Bebelușul vostru ar putea renunța mai ușor la scutece doarece îl va deranja umezeala

 

Dezavantaje

 Scutecele textile nu absorb umezeala și unora copii la pot pricinui iritații ale pielii

 Nu putem folosi unguente și creme

Trebuie să le spălați mai des, ceea ce înseamnă și cheltuieli mai mari la energie și apă

 Atunci când vă aflați în aer liber trebuie să le luați după voi după ce ați schimbat copilul, chiar dacă nu au un misor tocmai plăcut
 

Scutece textile | KUPLIO.ro

 

Scutece de unică folosință

Avantaje

 Schimbatul lor este foarte confortabil

 Călătoritul este mai confortabil, deoarece cenu trebuie să cărați scutece murdare după voi acasă

 Veți folosi mai puține scutece deoarce acestea absorb umezeala mult mai bine

Folosirea scutecelor de unică folosință reduce apariția iritaților pielii
 

Dezavantaje

 Scutecele de unică folosință conțin substanțe chimice, coloranți și geluri

 Îngreunează mediul înconjurător – anual tone de deșeuri care nu se descompun

 O absorbție foarte bună a acestor scutece poate cauza o întârziere a copilului în a se cere la oliță

 

Deci, care scutece sunt mai bune?

Un răspuns concret la această întrebare nu există. Ambele tipuri de scutece au avantajele și dezavantajele lor. Dacă vă gândiți la cât de ecologice sunt scutecele textile, nu omiteți să luați în calcul și toate cheltuilelile aferente întreținerii lor, cum este detergentul, etc. În plus până acum nu au existat cercetări care să demonstreze nocivitatea substanțelor chimice asupra copiilor.

Important este să analizați care variantă este mai rentabilă pentru voi și copilul vostru. Puteți să le și alternați – cele textile le puteți folosi atunci când copilul se află acasă, iar cele de unică folosință atunci când sunteți plecați. Depinde numai de voi. Folosiți voucher Elefant și le puteți cumpăra mai avantajos.