Asta se va întâmpla, dacă nu o să vă jucați cu câinele vostru

joaca cu cainele

Joaca este foarte importantă pentru câini. Le dezvoltă abilitățile psihice și fizice. Cum se ne jucăm cu ei și ce jucării să alegem? Citiți pe blogul Kuplio.ro

 

Nu este nici o noutate, cățelușii adoră să se joace. Dar, nu numai cățelușii, ci și câini adulți. Ați știut de fapt, că joaca este  foarte importantă pentru câini? 

 

A nu învăța câinele să se joace, este o greșeală

Da. Conform metodelor actuale de antrenament este foarte important să învățăm câinele să să se joace. Ar trebui să-i căutăm noi distracție, altfel își v-a găsi singur. Modalitatea de joacă pe care și-o v-a găsi singur, s-ar putea să nu ne placă. Cui i-ar plăcea, ca la întoarcere acasă,  să-și găsească papucii sau pernele sfâșiate?

Un studiu de la Universitatea din Bristol a demonstrat, că jocul este esențial în viața câinelui. Cercetarea efectuată pe un eșantion de 4.000 de câini și proprietarii acestor a demonstrat faptul că, la câinii, care nu s-au jucat prea mult, au apărut tulburări comportamentale, cum ar fi anxietatea sau agresivitatea.

Prin intermediul jocului, aprofundăm relația cu câinele. Alergatul după jucărie, minge, sau cârpă le dezvoltă în același timp și instinctele de vânătoare. În plus față de jocurile clasice, există, de asemenea, cele care dezvoltă gândirea câinelui. Aceste jocuri se potrivesc atât cățelușilor, cât și câinilor adulți, care vor rămâne activi și cu auzul dezvoltat până la o vârstă înaintată.

 

 

Prin intermediul  jocului, se dezvoltă aptitudinile psihice și fizice ale câinelui. Prin joc, cățelușii învață abilități de bază și gestionează primii pași în formare. Nu este deloc ușor să învățați  abilitățile de bază ale cățelușului. Aportul cu mingea pare ca o joacă pentru el, dar în realitate învață multe lucruri prin intermediul acestei metode. Cele mai populare jocuri includ găsirea unei jucării ascunse sau a unui deliciu preferat. Joaca de-a v-ați ascunselea este, de asemenea, foarte distractivă, atunci când vă faceți plimbările în aer liber. În plus vă puteți învăța cățelușul o varietate de trucuri - cum ar fi slalomul, mersul înapoi, să dea lăbuța, să joace pe mortul, să deschidă ușa și așa mai departe. Imaginația nu are limite. Prin intermediu fiecărui  joc, câinele învață ceva nou și progresează.

 

Cum vă dați seama dacă vrea să se joace?

Foarte simplu. Majoritatea câinilor atunci când doresc să se joace vă aduc ceva. Poate fi o minge, un bâț pentru aruncat sau o jucărie. Încearcă să vă capteze atenția, prin faptul, că încep să latre prietenos, se vaită, vă împing – pe scurt fac tot posibilul, să îi băgați în seamă.

 

Folosiți jucăriile corecte

Acordați o atenție sporită în alegerea jucăriilor potrivite. Nu este o idee bună să atribuiți jocului de exemplu pantofi sau prosoape vechi. Câinele totuși nu cunoaște  valoarea lucrurilor și poate percepe, că și pantofii noi sunt o jucărie, cu care nu demult s-a jucat. Nu folosiți nici jucării de o calitate slabă sau nocive, spre exemplu baloanele cu spumă.

Dacă doriți să-i oferiți câinelui vostru ce este mai bun și să-i cumpărați jucării de calitate, dar nu doriți să cheltuiți mulți bani, folosiți cupoane de reducere la produse pentru animale de companie. În ofertă veți găsi, nu numai reduceri la jucării, dar și la hrană pentru câini, granule, conserve, și de asemenea la zgărzi, hamuri, lese și alte produse necesare animalului vostru de companie.