5 sfaturi cum să alegem ghiozdanul școlar potrivit

ghiozdan scoala

Ați pregătit deja ghiozdanul necesar școlarului vostru? Știți ce trebuie să luați în considerare atunci când veți alege unul? Vă oferim câteva sfaturi datorită cărora veți proteja nu doar spatele copilului vostru ci veți și economisi.

 

Oferta ghiozdanelor școlare este într-adevăr una variată, de aceea cu siguranță nu un singur părinte va aprecia câteva sfaturi utile în alegera lor. Haideți să ne uităm împreună care ghiozdan se potrivește școlarului vostru cel mai bine.
 

1. Dimensiunea și greutatea

Ghiozdanul sau rucsacul trebuie întodeauna ales în funcție de înălțimea copilului vostru. Aici nu este valabila regula oricum vac creste. Ghiozdanu potrivit pentru un elev de clasa a-4-a sau a-5-a nu se potrivește pentru un elev de clasa a -1-a căruia îi poate provoca probleme grave de sănătate. Un alt criteriu important în alegerea ghiozdanelor este și greutatea acestuia. Pentru elevii ciclurilor primare nu ar trebui să depășească greutatea de 1,2 kilograme. La o greutatea mai mare există pericol de afectare a coloanei vertebrale.

 

Tabla scolara I Kuplio.ro

 

2. Interiorul și partea din spate întărite

Ghiozdanul trebuie să fie unul stabil. Acest lucru înseamnă că, nu trebuie să fie înclinat, nu trebuie să fie complet gol sau complet plin. Stabilitatea sa este asigurată de interiorul întărit, care are în partea inferioară protecții din plastic, cele metalice ar putea răni copilul. Atunci când veți alege ghiozdanul concentrați-vă și pe partea din spate. Acesta ar trebui să fie în formă anatomică în special pentru copii mici ai căror coloană vertebrală se află în deplină formare. Și aici puteți alege calea de mijloc – partea din spate prea tare poate fi incomodă pentru copil, în timp ce prin partea prea moale se poate simți conținutul rucascului ceea ce ar puta deranjat pentru spatele copilului vostru. 


3. Centuri de umăr și o centură pentru șold auxiliară

Unui ghiozdan școlar de înaltă calitate și sigur nu ar trebui să-i lipsească centurile groase cu o căptușeală specială. Datorită lor greutatea rucsacului se împărte și ghiozdanul va fi mult mai confortabil pentru copil. Aveți grijă ca, elevul vostru să nu poarte ghiozdanul pe un singur umăr! Un beneficiul imens al ghiozdanului este și centura de șold. Tocmai ea preia greutatea asupra șoldurilor, ceea ce face ca umerii să fie mai ușor.

 

Ghiozdane scoala I Kuplio.ro

» Pontul nostru: Doriți să economisiți la cumpărături? Atunci cu siguranță ar trebui să vizitați categoria noastră specială Back to School, unde veți găsi reduceri interesante la rechizite, îmbrăcăminte sau jucării. În magazinul online veți găsi și aceste ghiozdane grozave la prețuri avantajoase.


4. Să nu uităm nici de compartimente

Ce nu ar trebui să lipsească unui ghiozdan sunt cu siguranță compartimentele. Astfel copilul va învăța să mențină ordine în ghiozdan. Un bonus este și compartimentul pentru sticlă sau mâncare și un loc pentru nume.


5. Elemente reflectorizante

Elementele reflectorizante nu ar trebui să lipsească niciunui ghiozdan școlar. Atunci când veți alege ghiozdanul școlar acesta ar trebui să conțină elemente reflectorizante. Alegeți cu atenție ghiozdanul copilului, siguranța copiilor voștri primează. Culori expresive, benzi reflectorizante, centuri reflectorizante sunt mai mult decât binevenite.