5 ponturi cum să economisiți la cumpărarea cadourilor de Crăciun

cadouri craciun

Crăciunul este cea mai frumoasă perioadă din an. Este perioada iubirii, înțelegerii și nu în ultimul rând perioada în care portofelul nostru va rămâne gol. Dar nu trebuie să fie așa. Citiți mai multe, cum și unde puteți economisi.

 

Deși Crăciunul ar trebui să fie mai ales despre familie, doar puțini dintre noi ni-l putem imagina fără cadouri frumos împachetate sub pomul de Crăciun. Cadourile fac parte din atmosfera de Crăciun, la fel precum peștele, salata de cartofi sau kilogramele de prăjituri. Crăciunul ascunde și partea mai puțin plăcută. După globurile strălucitoare se ascunde stresul, care de multe ori apare ca rezultat al unor cheltuieli neprevăzute. Până la urmă o gospodărie românească medie cheltuie pe cadouri câteva sute de lei. Vă oferim câteva ponturi datorită cărora nu trebuie să vindeți și pielea de pe voi sau să trăiți întreaga lună cu pâine și apă :).

 

1. Stabiliți-vă un buget

Crăciunul este fără îndoială și perioada planificărilor, cel puțin așa ar trebui să fie. Până la urmă ar trebui să ne pregătim pentru cumpărături. Întocmiți-vă o listă cu toate cadourile, pe care doriți să le cumpărați, astfel vă faceți o imagine privind prețurile și evitați să cumpărați instinctiv (nici în supermarketuri totuși nu umblați să vă faceți cumpărăturile flămând). Stabiliți-vă bugetul și limita maximă pentru cumpărături. Pe lista, în afară de cadouri luați în calcul și cheltuielile legate de alimente, pomul de Crăciun și alte decorațiuni. Atenție, o remarcă importantă la încheiere: Dacă ați stabilit deja suma, nu o  mai depășiți, astfel vă creați confuzie și nu v-a mai fi cale de întoarcere. 

 

2. Folosiți vouchere de reducere

Dacă doriți ca, cumpărăturile voastre să fie cât mai avantajoase, atunci cu siguranță ar trebui să vizitați diferite portaluri de cupoane și veți vedea, că veți și economisi ceva. De exemplu portalul KUPLIO.ro are în ofertă sute de reduceri avantajoase, vouchere și coduri de reducere, datorită cărora cheltuielile voastre vor fi mai mici. Pe portal tocmai se desfășoară campania specială Calendarul de Advent, unde puteți obține în fiecare zi o reducere grozavă în magazinul vostru online preferat.

 

Calendar de Advent cu reduceri| KUPLIO.ro – cumpărați mai ieftin!

 

Pe pagina KUPLIO.ro se află și unicul comparator de vouchere de reduceri, pe care cu siguranță îl veți îndrăgi și voi. În doar câteva secunde vă găsește cele mai mari reduceri actuale pe care le are portalul în ofertă. Este de ajuns să vă alegeți categoria din care doriți să cumpărați și rezolvat.
 

3. Cumpărați cadourile din timp

Am inclus pe listă și un sfat, care deși nu vă mai ajută mult în acest an, dar anul viitor s-ar putea dovedi a fi util. Cel puțin merită încercat. Ați încercat vreodată să cumpărați cadouri pe tot parcursul anului? Economisți timp, bani și nu în ultimul rând nervi. Puteți să vă împărțiți cheltuielile pe mai multe luni și suma totală nu v-a mai fi atât de mare. Această modalitate de cumpărături are și un alt avantaj. La cumpărături puteți profita de diferitele promoții, cum ar fi îndrăgitul Transport gratuit sau Black Friday și economisiți bani în plus.

 

4. Crăciunul în ianuarie?

Puteți face și total opusul. Dacă nu ați făcut încă cumpărăturile, nici nu le mai faceți. Nu, nu încercăm să vă convingem să aveți un Crăciun trist fără cadouri, nu am putea face asta :). Dar încercați să priviți din altă perspectivă. Nu ați prins primele reduceri înainte de Crăciun, dar ce spuneți de reducerile de după Crăciun? Dacă nu aveți în familie copii mici încercați sub pomul de Crăciun să dăruiți în acest an în mod excepțional numai câteva lucruri mici și cele mai valoroase le puteți cumpăra în prima săptămână din ianuarie. Este simplu mai multe reduceri – mai multe cadouri!

 

5. Uitați de împrumuturile rapide

La încheiere un sfat prețios. Chiar dacă se apropie perioada cheltuielilor mari trebuie să fiți cu picioarele pe pământ. Săriți doar cât vă permiteți. Rezistați tentației sub formă de împrumut avantajos, mai bine fiți mai chibzuit. Nu se merită, doar pentru câteva zile de fericire. Nu uitați acolo unde este împrumut acolo sunt și dobânzi și de regulă nu foarte mici. V-ar aștepta câteva luni de plată si de multe ori dobânzi destul de mari, ceea ce nu aveți nevoie, dacă doriți să duceți o viață liniștită. Un pas mult mai inteligent este să economisiți. Încercați în fiecare lună să puneți deoparte câțiva lei și veți vedea că anul viitor colindele de Crăciun nu o să vă strice starea de spirit.