Și voi efectuați des plăți online? Fiți atenți la aceste lucruri

plata online

Cumpărăturile online au devenit din ce în ce mai populare, dar atunci când plătiți cu cardul de credit ar trebui să fiți foarte atenți. Știți la ce trebuie să aveți grijă?

 

La ce trebuie să avem grijă

În ziua de astăzi puteți face aproape orice pe internet. Puteți spre exemplu să comandați și să achitați cazarea, bilete pentru concert, bilete de avion sau să comandați diferite sortimente din mai multe colțuri ale lumii. Până la urmă nici nu este de mirare cumpărăturile online nu numai că ne economisesc din timp, dar și din bani. La fel se întâmplă și în cazul plăților online. La ora actuală există câteva modalități de plată online. Puteți alege să plătiți prin intermediul terminalului virtual POS sau puteți plăti direct cu cardul. Veți avea nevoie de:

  Numărul cărții de credit ( este vorba de cele 16 cifre din partea de față a cărții de credit)

  Data expirări cărții de credit în format MMRR

  Numele și prenumele deținătorului cărții de credit

  Vânzătorul poate solicita codul CVV2/CVC2, care se află pe partea din spate a cărții de credit acolo unde este semnătura voastră.

 Mulți comercianți solicită și informații precum adresa sau localitatea. Chiar dacă aceste date nu sunt necesare pentru verificare plății, vă sfătuim să le completați în cazul în care veți avea reclamații.

 

Plata online | KUPLIO.ro – cumpărați mai ieftin!

 

Deja știm ce date sunt necesare atunci când efectuați plata cu cardul, acum să vedem la ce trebuie să avem grijă:

  Numărul cardului să oferim doar magazinelor de încredere (vă pot fi de mare ajutor și recenziile)

  Pe site ar trebui să fie adăugate și termeni și condiții comerciale, denumirea societății, adresa, numărul de telefon, adresa de e-mail, și de asemenea CUI și Număr de Ordin în Registru Comerțului, pe care le puteți verifica foarte rapid și simplu pe www.listafirme.ro

  Atunci când introduceți datele necesare pentru plată nu uitați să verificați și rândul dacă într-adevăr vă aflați acolo unde trebuie

  Verificați dacă comunicarea dintre voi și magazinul online este sigură, deci atunci când trebuie să efectuați plata dacă respectiva pagină începe cu https://

 Majoritatea portalurilor folosesc pentru siguranță protocolul SSL sau de asemenea 3D-Secure pe care îl puteți vedea în cazul în care efectuați plata cu cardul Visa precum "Verified by Visa" sau de asemenea "MasterCard SecureCode" în cazul MasterCard.

 

Carti de credit | KUPLIO.ro – cumpărați mai ieftin!

 

   Atunci când efectuați plata folosiți computerul propriu, telefonul sau tableta. Un echipament străin poate conține viruși, care pot transmite date de pe pagina voastră către altcineva. Acest lucru este valabil ș pentru rețelele wi-fi.

 

Cel mai sigur este PayPal

PayPal este un sistem de plată online care mediază transferurile de fonduri între conturi unice identificate prin adrese de e-mail. Oricine poate crea un cont PayPal. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți adresa voastră de e-mail și să creați o parolă. Ulterior, introduceți informațiile despre cartea voastră de credit în sistemul vostru și încărcați-vă contul. Acesta este un proces foarte rapid și simplu pe care oricine îl poate gestiona. Toate detaliile contului Paypal vor fi sigure și nu va trebui să le introduceți pentru fiecare plată unică. Avantajul este că plățile PayPal sunt acceptate nu numai de marile magazine online, ci și de cele mai mici. Dacă este posibil, încercați să utilizați această formă de plată.