O piesă versatilă pentru fiecare zi : rochie de in și 5 moduri cum să o porți

femeie-rochie-alba-mare

O piesă atemporală și modernă precum o rochie de in, ar trebui să facă parte din garderoba ta de primăvară și vară. Nu știi cum se  poarță? Inspiră-te din articolul nostru.

Odată cu apropierea verii, este timpul pentru o schimbare în garderobă. Hainele mai groase, neapărat trebuie puse deoparte și înlocuiește-le cu unele mai subțiri și mai ușoare. Rochia ta preferată din in nu trebuie să lipsească. Este o piesă vestimentară versatilă, care poate fi purtată într-o varietate de moduri. Convinge-te singură.

Cumpără rochii de in în mod convenabil și rapid și alege dintr-o varietate de croieli, culori și modele. Te așteaptă cumpărături minunate în magazinul AboutYou.ro

rochie-in-nasturi

 

De ce să porți o rochie de in?

 

Inul este una dintre cele mai vechi țesături folosite la confecționarea hainelor. Acest material natural unic a fost popular  mii de ani. În mod deosebit datorită durabilității sale, este și astăzi una dintre cele mai populare și căutate țesături.

Alte avantaje ale hainelor din in:

__check

material rezistent

__check

proprietăți antibacteriene

__check

proprietăți antialergice

__check

rezistență ridicată la deteriorare sau la întindere

__check

respirabilitate

__check

absorbția transpirației (fără pete umede pe haine)

__check

ecologic

__check

material de înaltă calitate

În același timp, trebuie să fii conștienț de cele 4 dezavantaje principale ale acestui material, și anume:

__check

țesătura se șifonează ușor la  purtare

__check

hainele se pot micșora în timpul spălării

__check

dificil de călcat dacă sunt uscate(se recomandă  a se călca cât hainele sunt umede)

__check

prețul mai ridicat al hainelor

Dorești să economisești bani atunci când cumperi haine? Profită de ofertele din categoria modă de pe site-ul nostru.

Inul este folosit acum nu numai pentru îmbrăcăminte, ci și pentru prosoape, lenjerie de pat și accesorii pentru casă. Popularitatea sa este evidențiată și de faptul că este folosit și în gastronomie sub formă de semințe de in sau ulei. De asemenea, poate fi găsit ca ingredient în produsele cosmetice naturale.

 

femeie-ochie-in

 

Cum să alegi și cum să porți rochii de in?

 

Nu trebuie să-ți faci griji că acest tip de rochii nu se potrivesc cu silueta ta. Ele sunt fabricate într-o varietate de croiuri diferite, așa că vei găsi cu siguranță una care să ți se potrivească perfect.

Preferi piesele monocrome, mai ușor de combinat? Alege din gama largă. Sau vrei să ieși în evidență cu modele colorate? Sunt mai mult decât suficiente în oferte.

De asemenea, poți alege între o rochie fără aplicații sau una cu aplicații, cum ar fi dantela. Depinde doar de gustul tău și de ocazia pentru care alegi rochia.

 

femeie-rochie-alba

 

Look casual zi de zi

 

Te întrebi ce rochie din in să cumperi mai întâi? Îți recomandăm să te orientezi către o rochie tip tunică sau o rochie simplă până la genunchi. Le poți combina cu adevărat cu orice. Pune o jachetă din denim, încalță o pereche de adidași, adăugă o pereche de ochelari de soare și vei obține o ținută excelentă pentru străzile orașului.

 

femeie-rochie-in-cos

 

Ținuta office pentru muncă

 

Da, poți purta acest tip de rochie și la birou. Pentru întâlnirile oficiale, o rochie tip cămașă in cu o curea este perfectă. Este discretă, dar în același timp îți va  accentua frumos silueta.

Adaugă pantofi cu toc sau mocasini și vei avea ținuta elegantă perfectă.

Și, ce este cel mai important, datorită proprietăților excelente ale inului, nici nu trebuie să îți faci griji în privința căldurii de vară. Te poți baza oricând pe o rochie confecționată din acest material.

 

femeie-zambet-rochie-in


 

 

Rochie din in pentru ocazii speciale

 

Te întrebi dacă poți purta o rochie din in la o sărbătoare de familie sau la o nuntă? Răspunsul este clar, sigur că poți. Atunci când alegi, ia în considerare locația și tema evenimentului. Sfatul nostru este o rochie maxi din in în culori neutre. Chiar nu poți da greș cu așa ținută.

 

femeie-rochie-in-roz

 

Rochii de vară din in pentru oraș și plajă

 

Când să porți o rochie strălucitoare și colorată dacă nu în timpul verii? Culorile vesele precum galben, roz sau portocaliu sunt ideale. Dar știm că s-ar putea să nu fie pe gustul tuturor. Poți proceda invers - alege o rochie clasică albă și completează cu accesorii îndrăznețe.

Un lucru este sigur, vei aprecia o rochie de in cu bretele pentru vară, fie că te plimbi prin oraș sau la plajă. Îți lipseșc doar o pălărie și sandale confortabile și ești gata de plecare.

 

femeie-palarie-rochie

 

Look romantic pentru o întâlnire

 

Fiecare dintre noi își dorește să arate misterios și feminin în același timp. Mai ales la ocazii speciale cu un partener. Fie că mergi să sărbătorești o aniversare, fie că vă plimbați prin oraș sau ieșiți la cină, o rochie lungă in în nuanțe  neutre este o alegere bună. Accesorizează cu bijuterii discrete și pantofi cu toc.

 

femeie-roche-alba

 

Îngrijirea rochiilor de in

 

Îngrijirea corespunzătoare a hainelor este esențială dacă vrei ca acestea să dureze ani de zile. Poți spăla hainele din in în mașina de spălat, ideal la 30 °C. Nu este recomandat să folosești înălbitor sau detergenți care conțin înălbitor. La spălat respectă simbolurile de pe eticheta specifică a hainelor.

Pentru a păstra calitatea matrialului cât mai mult timp, lasă hainele de in să se usuce în mod natural pe umeraș. Dacă vrei să calci  hainele,  setează temperatura corespunzătoare pentru in și calcă hainele cât sunt încă umede. În acest fel materialul va rămâne frumos și neted.

 

femeie-rochie-in-palarie

 

Dacă încă nu ai o rochie de in în garderobă, cumpără-ți măcar una. Pe lângă faptul că este un material indispensabil vara, este foarte la modă și  va rezista multe sezoane.

În plus, rochia de in va deveni preferata ta și pentru toamnă sau iarnă. Un model mai lung te va proteja de frig și te va face să arăți minunat. Aceasta este o altă rochie la modă pentru toamnă.