Cum să nu pierdeți la asigurarea autoturismului

asigurare auto

Tocmai încercați să aflați cum să vă asigurați autoturismul cât mai convenabil? Noi o să vă sfătuim. Citiți pe blogul Kuplio.ro și folosiți vouchere de reducere pentru asigurarea autoturismului vostru.

În principiu, recunoaștem două categorii principale de asigurare a autovehiculelor – RCA și CASCO. Ce posibilități aveți să economisiți?

 

RCA

Această asigurare este impusă de lege în mod obligatoriu pentru fiecare posesor (eventual proprietar, utilizator, chiriaș) de autovehicul. Aceasta este de fapt o asigurare de răspundere contractuală pentru prejudiciile cauzate de exploatarea unui autovehicul. Dacă pricinuiți cu mașina voastră daune unui vehicul străin sau altor bunuri de pe drum, ar trebui să fie acoperite tocmai de această asigurare.

 

 

Deși la stabilirea sumei asigurări, companiile iau în considerare parametri asemănători – cel mai des volumul motorului, sarea tehnică a autovehiculul și istoricul vostru de accidente, suma asigurări diferă de la o companie la alta. Deci cum puteți obține cea mai mică asigurare?

- Comparați. Comparați prețurile mai multor companii de asigurări. Comparatoarele de asigurare veți găsi și pe internet, dar cel mai bine este să cereți singur oferta de la mai multe companii de asigurări. Numai în acest caz compania de asigurări ia în considerare toate problemele care țin direct de voi și poate să vă ofere în mod direct reducere din prețul asigurări.

-Informați-vă de reducerile oficiale. Companiile de asigurare oferă un număr mare de reduceri – de la recompense pentru parcurs fără daune, până la vârsta voastră sau reduceri pentru persoanele cu dizabilități. Suma asigurări diferă de la fiecare companie de asigurări la alta, informați-vă care vi se potrivește și care va fi pentru voi cea mai avantajoasă.

- Negociați. Chiar dacă compania voastră de asigurări stabilește suma asigurări, în cele mai multe cazuri suma finală se poate modifica.

- Asigurați-vă online. Mai multe companii de asigurare oferă reduceri pentru asigurare de până la 20%.

- Plătiți integral. Asigurarea se încheie de regulă pe an, veți obține un preț mai avantajos, dacă achitați asigurarea integral și nu în mai multe tranșe de-a lungul anului.

În afară de asta, mai aveți și alte posibilități. Mai multe companii de asigurări oferă reduceri de exemplu în cazul în care vă decideți pentru franciza.  În acest caz trebuie să vă gândiți bine dacă valoarea reducerii merită, ca în cazul unui accident să acoperiți franciza.

 

Asigurarea CASCO

Subiectul asigurării CASCO nu este doar un accident, ci și furtul unei mașini sau a accesoriilor sale, deteriorarea sau distrugerea automobilului vostru din cauza dezastrelor naturale sau a vandalismului. În cazul asigurării CASCO puteți proceda la fel, ca în cazul asigurării RCA. În plus, încă un sfat suplimentar: încheiați asigurarea CASCO, acolo unde aveți și asigurarea RCA. Societățile de asigurări vă pot oferi o reducere dacă faceți o asigurare CASCO împreună cu o asigurare RCA.

În plus, pe lângă toate aceste opțiuni, aveți încă una. Utilizați voucherele de reduceri, atunci când vă asigurați autoturismul. Este posibil să nu fi luat în considerare această opțiune încă, dar și un voucher de reducere vă poate ajuta să economisiți sume consistente la asigurarea autoturismului.