Cum să alegem mărimea potrivită la îmbrăcăminte

marimea potrivita

Mai ales în cazul în care doriți să comandați îmbrăcăminte de pe internet, alegerea mărimii potrivite poate fi uneori destul de dificilă. În funcție de brand sau de magazin mărimile sunt total diferite. Deci cum să o alegem pe cea potrivită?

 

Mărimie sunt marcate diferit

Atunci când ne facem cumpărăturile în România ne-am obișnuit cu literele SM, L. La aceste litere se poate alătura o litera X, care înseamnă “extra” – deci spre exemplu XS înseamnă extra mic. În confecțiile europene se folosesc de obicei cifrele. Spre exemplu în cazul mărimilor pentru femei se începe cu mărimea cea mai mică 32 și se adaugă din doi în doi. Măsurile britanice încep cu mărimea 4 și adaugă din doi în doi. La fel se întămplă și în cazul măsurilor americane dar acolo se începe de la numărul 2. Deci cum să ne orientăm în aceste mărimi și numere complicate?


Măsurați-vă în mod corect

În timp ce într-un magazin o să vi se potrivească mărimea M, într-un alt magazin veți încăpea în mărimea S. La fel se întâmplă și în cazul numerelor spre exemplu 38 sau 40. În timp ce părțile superioare al îmbrăcămintei pot fi alese cu ușurință, un pic mai grea este spre exemplu alegerea pantalonilor. Dar și în acest caz dacă vă măsurați în mod corect nu ar trebui să întămpinați probleme.

 

Pontul nostru: La fel se întâmplă și în cazul alegerii sutienului. Citiți și cum să alegem mărimea potrivită a sutienului.

Cele mai importante dimensiuni pe care ar trebui să le cunoașteți sunt cele ale pieptului, taliei și șoldurilor. Cel mai bine puteți folosi un centimetru și vă puteți măsura după cum urmează:

  bustul se măsoară orizontal, în dreptul pieptului, iar circumferința de sub bust, orizontal, sub piept.

✓  talia se măsoară în cel mai îngust loc al abdomenului, orizontal.

✓  circumferința șoldurilor se află măsurând orizontal peste fese. 

Măsurați în poziție cât mai dreaptă direct pe corp. Dar cenitmetrul nu ar trebui să vă curpindă corpul la fix. Atunci când veți face măsurătorile chemați pe cineva să vă ajute. În cazul în care ați dori să vă măsurați singuri s-ar putea să aveți o mulțime de inexactități.   
Mai apoi puteți compara numerele rezultate conform tabelelor de mai jos. Aceste se impart pentru femei și bărbați. Mărimea diferă în funcție dacă este vorba de numerotarea europeană, britanică sau americană. Circumferința bustului, taliei și a șoldurilor este dată în centimetri.


Mărimi îmbrăcăminte femei

 
Mărimi îmbrăcăminte bărbați
 

Pontul nostru: Înafară de mărimile individuale la îmbrăcăminte, informați-vă întodeauna și despre material. Materialele stretch se adaptează mai ușor, în timp ce materialele neelastice nu se întind.

 

Nu vă fie teamă să schimbați produsul

Dacă nu se potrivește dimensiunea îmbrăcămintei comandate, în ciuda măsurătorilor, nu vă faceți griji cu privire la schimbarea produsului. Majoriatea magazinelor online serioase nu au probleme cu schimbarea produselor.

Dacă cumpărați în mod regulat dintr-un magazin, veți afla rapid ce dimensiune este cea mai potrivită pentru dvs. Apoi nu este nevoie să vă temeți. Comandați online și beneficiați de toate avantajele cumpărăturilor online. Dacă utilizați vouchere, cu siguranță veți economisi.